Μελέτες για την επόμενη γενιά φαρμάκων κατά της σχιζοφρένειας


Στα αχανή εργαστήρια του πανεπιστημίου Columbia στο Μανχάταν, η ερευνητική ομάδα ενός Έλληνα επιστήμονα, του Ιωσήφ Γκόγκου, δουλεύει μεθοδικά με στόχο να καταλήξει στην επόμενη γενιά θεραπευτικής αγωγής για τη σχιζοφρένεια. Θεωρεί ότι το πιο πολύπλοκο πράγμα στον κόσμο είναι το μυαλό.

Πριν από πολλά χρόνια άφησε πίσω του το πατρικό του σπίτι στο Μαρούσι για να σπουδάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες κι έκτοτε εγκαταστάθηκε εκεί και αφοσιώθηκε στη χαρτογράφηση του ανθρώπινου εγκεφάλου επιχειρώντας να κλειδώσει τα μυστικά του. Θέλει να πιστεύει ότι σε πέντε χρόνια θα υπάρχει το επίπεδο δοκιμής νέων φαρμάκων κατά της σχιζοφρένειας, ένα σοβαρό πρόβλημα που εκδηλώνεται στο 1% του πληθυσμού. Επισημαίνει ότι από το 1960 περίπου η σχιζοφρένεια αντιμετωπίζεται με τα ίδια φάρμακα ενώ υπάρχει πολύ μικρή εξέλιξη.

Ωστόσο οι επιστήμονες έχουν καταφέρει πλέον να προβλέπουν εάν ένα παιδί πρόκειται να γεννηθεί με το πρόβλημα. Επίσης θεωρεί ότι η σχιζοφρένεια είναι κατά βάση γενετικό ζήτημα και ότι πλέον υπάρχει η δυνατότητα πρόβλεψης αν ένα παιδί πρόκειται να εκδηλώσει τη νόσο. Ότι ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες  αποφασίστηκε πολλές φορές  διακοπή της κύησης σε κάποιες τέτοιες περιπτώσεις.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ