Επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία: «Χουνέρι» ετοιμάζει ο σουλτάνος – Τι θα κάνει ο πρωθυπουργός


Τι περιέχει ο «κόκκινος» φάκελος που θα κρατά ο Τσίπρας

Σε κλίμα έντασης μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας πραγματοποιείται η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία.

Η συγκυρία για να συναντήσει ο Τσίπρας τον «σουλτάνο» κάθε άλλο παρά θετική είναι.

Η 23η επέτειος των Ιμίων, οι πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ για «γαλάζια πατρίδα» στο Αιγαίο, τα fake news για πολιορκία των Ιμίων, ακόμα και οι δηλώσεις υψηλών τόνων του νέου υπουργού Αμυνας, Ευ. Αποστολάκη, συνθέτουν ένα ψυχροπολεμικό κλίμα.

Και το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: Τι γυρεύει ο Αλέξης Τσίπρας αυτή την χρονική στιγμή στην Τουρκία; Τι θα κερδίσει από έναν προκλητικό και αμετανόητο ηγέτη που το καθεστώς του απειλεί και εκβιάζει συνεχώς την Ελλάδα;

Οι πληροφορίες ομιλούν για μία αμυδρή πιθανότητα να ξεκινήσουν συζητήσεις, που θα αφορούν τρόπους «απεμπλοκής» από την «πολεμική» κατάσταση που συντηρούν οι Τούρκοι. Για το λόγο αυτό, πηγές της ελληνικής κυβέρνησης αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει μαζί του τον φάκελο με τις παραβιάσεις των Τούρκων στο Αιγαίο.

Τι θα πετύχει όμως; Πότε το παραδέχτηκαν αυτό οι Τούρκοι για να το παραδεχτούν τώρα;

Η προετοιμασία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τη συνάντηση που θα ΄χει αύριο στην Άγκυρα με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, περιλαμβάνει μια ενδελεχή ενημέρωση για την τουρκική προκλητικότητα, όπως αυτή εκδηλώθηκε το 2018, στο Αιγαίο. Ο ΥΕΘΑ Βαγγέλης Αποστολάκης αλλά και το ΓΕΕΘΑ έχουν εφοδιάσει τον Τσίπρα με πλήθος στοιχείων που δεν μπορεί να αμφισβητήσει…ούτε ο Ερντογάν!

Το Militaire.gr αποκαλύπτει κάποια από τα στοιχεία που θα ΄χει μαζί του στην Άγκυρα ο πρωθυπουργός.

Η αύξηση των τουρκικών αεροσκαφών που εντοπίστηκαν το 2018, ξεπέρασε το 35% σε σχέση με το 2017.

  • Η δραστηριότητα των Τούρκων επικεντρώθηκε στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και ειδικά στην περιοχή νότια και ανατολικά της Ρόδου. Η δεύτερη περιοχή που προτιμούν είναι αυτή μεταξύ Λέσβου,Χίου, Σάμου και ακολουθεί η περιοχή Λέσβου, Λήμνου, Σαμοθράκης. Και στις τρεις περιοχές ο αριθμός των αεροσκαφών που εντοπίστηκαν είναι τριψήφιος. Για ευνόητους λόγους δεν αναφέρουμε συγκεκριμένους αριθμούς.
  • Η αύξηση των παραβιάσεων ξεπέρασε το 11% το 2018 σε σχέση με τη προηγούμενη χρονιά. Ο αριθμός των παραβιάσεων το 2018 ήταν 3.659.
  • Οι υπερπτήσεις αυξήθηκαν πάνω από 20%! Τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από Φούρνους, Μεγίστη, Στρογγύλη, Ρω, Μακρονήσι, Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι, Παναγιά, Οινούσσες, Μαυριά , Κίναρο, Λεβύθα.

Το μόνο ποσοστό που παρουσιάζει μείωση και μάλιστα σημαντική είναι αυτό των εμπλοκών ελληνικών και τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών. Οι εμπλοκές μειώθηκαν κατά 27% το 2018! Όλα έχουν την εξήγησή τους.

Τι αποκαλύπτουν οι αριθμοί

Από την ανάλυση των στοιχείων προκύπτουν ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Ξεκινώντας από το τελευταίο στατιστικό στοιχείο που έχει να κάνει με την μείωση των εμπλοκών. Είναι η απόδειξη ότι οι συνέπειες του αποτυχημένου πραξικοπήματος έχουν αφήσει τα σημάδια τους στη τουρκική αεροπορία. Ωστόσο όπως εκτιμούν οι επιτελείς της ΠΑ “αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι οι Τούρκοι έχουν επηρεαστεί έστω και στο ελάχιστο σ΄ ότι έχει να κάνει με τις πάγιες διεκδικήσεις τους στο Αιγαίο”.

Στην ενημέρωση για την τουρκική προκλητικότητα το χρόνο που πέρασε επισημαίνονται δύο στοιχεία:

  • Οι προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο αυξήθηκαν αριθμητικά το 2018, ωστόσο παρουσιάζουν μεγάλη υποβάθμιση σ΄ ότι έχει να κάνει με την ένταση και την “ποιότητα” τους.
  • Ιδιαίτερη επισήμανση γίνεται στην όλο και συχνότερη χρησιμοποίηση των UAV τα οποία μπορούν να πετούν σε πτήσεις επιτήρησης για πάρα πολλές ώρες. Έχουν αντικαταστήσει τις πτήσεις φωτογραφικών αεροσκαφών σε ποσοστό σχεδόν 80%!!! Η οικονομία που επιτυγχάνει η τουρκική αεροπορία είναι αυτονόητη.
  • Με “κόκκινο” έχει επισημανθεί το θέμα των πτήσεων αεροσκαφών ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 στο Αιγαίο. Κι αυτό ,γιατί με τον “νατοϊκό μανδύα” οι Τούρκοι κατασκοπεύουν τα ελληνικά νησιά.

Η πολυσέλιδη ενημέρωση για την τουρκική προκλητικότητα εντός του 2018 περιλαμβάνει πάρα πολλές λεπτομέρειες, επισημάνσεις, συμπεράσματα και προβλέψεις. Τίποτα απ΄ όλα αυτά δεν είναι δημοσιοποιήσιμο, αλλά σίγουρα πρόκειται για μια αναλυτικότατη μελέτη πολύ χρήσιμη για την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ