10 φορές που μπέρδεψες την ανοχή με την αγάπη


Σου λένε πως στον έρωτα δεν είναι όλα ρόδινα και πως μια σχέση χρειάζεται συμβιβασμούς για να πετύχει. Έτσι σου είπαν, έτσι τα έκανες. Λάθος, αλλά “από αγάπη”.

Ακολουθούν 10 συχνά λάθη. Όλες τα κάναμε, μην ανησυχείς. Ήταν φορές που ένιωσες ότι κάτι δεν πάει καλά, αλλά το άφησες να περάσει γιατί πίστευες ότι έτσι είναι οι σχέσεις και η αγάπη. (Τις παρενθέσεις θα ήθελα να τις διαβάζεις δυνατά.)

1. Όταν η υπομονή σου είχε εξαντληθεί, τίποτα δεν είχε αλλάξει προς το καλύτερο και είπες να δώσεις μια ευκαιρία ακόμα. (Και έχασες λίγο χρόνο ακόμα)

2. Όταν δεν ήταν διαθέσιμος και αποφάσισες να περιμένεις μέχρι να είναι. (Και έχασες λίγο χρόνο ακόμα)

3. Όταν ανακάλυψες ότι υπάρχει κι άλλη. Και άλλες; Και παρόλα αυτά κατάφερες και βρήκες έναν καλό λόγο να μείνεις. (Και έχασες λίγο χρόνο ακόμα)

 

4. Όταν σου μίλησε άσχημα και μέτρησες άλλη μια φορά που συνέβη χωρίς να υπάρχει λόγος, ούτε συγγνώμη. (Και έχασες λίγο χρόνο ακόμα)

5. Όταν σου είπε ψέματα. Δεν περιγράφω άλλο. (Και έχασες λίγο χρόνο ακόμα)

6. Όταν άλλαξες χαρακτήρα, παρέες και χόμπι για να ταιριάζετε και οι φίλοι σου τρόμαξαν να σε αναγνωρίσουν. (Και έχασες λίγο χρόνο ακόμα)

7. Όταν σου είπε πως εσύ φταις που συμπεριφέρεται έτσι. (Και έχασες λίγο χρόνο ακόμα)

 

8. Όταν χρειάστηκε να απολογηθείς για αυτόν στους φίλους σου και να τους πείσεις πως είσαι καλά μαζί του και δεν είναι πάντα έτσι. (Και έχασες λίγο χρόνο ακόμα)

9. Όταν σε αγνόησε και πήρε μόνος του μια απόφαση που επηρεάζει και τους δυο σας. (?Και έχασες λίγο χρόνο ακόμα)

10. Όταν σου είπε για μια ακόμη φορά πως δεν έχει χρόνο για σένα. Και μέσα σε 24 ωρες βρήκε χρόνο. Αλλά όχι για σένα. (Και έχασες λίγο χρόνο ακόμα)

 

10 + 1. Εύχομαι τέτοιο κακό να μη σε ξαναβρεί. Κι αν σε βρει να βρεις το θάρρος να το στείλεις εγκαίρως πίσω, από εκεί που ήρθε. Γιατί η ζωή προχωρά και δεν περιμένει και είναι κρίμα να χάνεις χρόνο, ελπίδες και την αυτοπεποίθησή σου.

Θα ήθελα τώρα να αναζητήσεις στο Spotify, YouTube ή όπου ακούς τη μουσική σου, το “Express Yourself”. Ναι, Madonna, 1989 (ήδη ξέραμε την αλήθεια τόσα χρόνια).

Θέλω κι αυτό να το τραγουδήσεις δυνατά: You deserve the best in life. So if the time isn’t right then move on. Γιατί όπως λέει και η Madonna:

“Second best is never enough You’ll do much better baby on your own”

ΠΗΓΗ


1 ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ