Ανδρέας Γ. Παπανδρέου: 100 χρόνια από την γέννησή του


Είναι πράγματι ιστορικές οι στιγμές που ζούμε στην χώρα μας.

γράφει ο Γιώργος Δ. Μητροπέτρος (Οικονομολόγος)

Ποιος πραγματικά περίμενε αυτά που βιώνει σήμερα ο Ελληνικός λαός;

Ποιος περίμενε τέτοια μεταστροφή της εφαρμοζόμενης πολιτικής, μιας πολιτικής που φέρνει ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι του λαού σε απόγνωση και σε πλήρη αδυναμία να  εκπληρώσει τις βασικές του ανάγκες;

Μου έρχονται στη μνήμη:  η κοινωνική πολιτική, το κοινωνικό κράτος υπηρέτης του λαού,  τα περήφανα γηρατειά, οι νέοι, το μέλλον της χώρας, η εθνική υπερηφάνεια, η αδούλωτη Ελληνική λεβεντιά, η λαϊκή κυριαρχία και η περίφημη και ιστορική ρήση «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».!

Είναι όλα αυτά που έλεγε και εφάρμοζε ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου.

Υπήρχε σήμερα περίπτωση, να έμενε απαθής, σε αυτή την «κατάντια» που έχουν φέρει την ελληνική κοινωνία οι σημερινοί πολιτικοί  «νάνοι» ;

Υπήρχε περίπτωση να ήταν «δηλωσίας» της εκχώρησης της εθνικής ανεξαρτησίας στους ξένους τοκογλύφους;

Θα άφηνε να αλωνίζουν στη χώρα οι εξωθεσμικοί παράγοντες και επιτηρητές του Δ.Ν.Τ. και της Γερμανοκρατούμενης Ε.Ε.;

Θα θυσίαζε την αξιοπρέπεια του Ελληνικού λαού για τη διάσωση του ΕΥΡΩ ;

Πιστεύω, πως δεν θα είχε κάνει καν το ιστορικό οικονομικό λάθος να είχε οδηγήσει την Ελλάδα στη «θηλιά» του €υρώ.!

Θα γκρέμιζε το όποιο κοινωνικό κράτος και θα αποψίλωνε κάθε εργασιακό δικαίωμα των εργαζομένων;

Δεν πιστεύω πως θα άφηνε απροστάτευτους τους άνεργους και τους κοινωνικά αποκλεισμένους,  τους πολύτεκνους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους νέους και τις μητέρες!

Δεν θα άφηνε, το χρηματοπιστωτικό αεριτζίδικο κεφάλαιο να κατέτρωγε τις σάρκες της χώρας μας, αλλά και της «Ευρώπης των λαών» όπως πάντα έλεγε και είχε οραματιστεί, την Ευρώπη από τα Ουράλια όρη μέχρι την Ιβηρική χερσόνησο!

Δεν θα άντεχε,  να έβλεπε το πολιτικό σύστημα, όπως το κατάντησαν, να μη μπορεί να προστατεύσει την 1η κατοικία και την περιουσία των πολιτών!

Αν μπορούσε να παρέμβει, θα ζητούσε σήμερα,  ως υπερήφανος και αξιοπρεπής πολιτικός άνδρας, να μη πέρναγε με τίποτα, η κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας πως «το όνομά μας είναι η ψυχή μας»

Δεν θα άντεχε να έβλεπε  αυτή την πολιτική κατάντια και απαξίωση της πολιτικής και των «πολιτικών»!

Σήμερα, σε αυτή την γενική ανατροπή των πάντων, δεν έχει νόημα πλέον το ταμπούρωμα πίσω από τις εντολές των δανειστών, χωρίς να βάζουμε μπροστά την σωτηρία της χώρας και όχι την σωτηρία  μόνο των τραπεζοτοκογλύφων!

Είμαι ευτυχής που τον γνώρισα, εκτός της πολιτικής ταύτισης σε πολλά θέματα, έστω για λίγο και από κοντά!

Είναι αδήριτη ανάγκη, μπροστά στον πραγματικό κατήφορο της χώρας, να θυμόμαστε επ’ευκαιρία των 100 χρόνων από την γέννησή του, τέτοιες πολιτικές προσωπικότητες, βεληνεκούς Ανδρέα Γ. Παπανδρέου και τις παρακαταθήκες που μας έχει αφήσει.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ