«Έργα ζωής για το ιστορικό Άργος από τον Δημήτρη Καμπόσο»


Καθώς μια ακόμα θητεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης φτάνει στο τέλος της, διανύουμε μια περίοδο απολογισμού και αξιολόγησης του έργου που έλαβε χώρα σε όλη την Επικράτεια. Ένας από τους Δήμους που μοιάζει “μεταμορφωμένος”, και μας προκαλεί ευχάριστη έκπληξη με κάθε νέα ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, είναι ο Δήμος Άργους – Μυκηνών. Με μότο, «Μιλάμε με έργα, δύναμη μου η εμπιστοσύνη σας», ο Δημήτρης Καμπόσος προσπαθεί να κάνει περήφανους τους δημότες του που τον επέλεξαν για το τιμόνι της αυτοδιοίκησης. Αυτό, καθώς ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών κατάφερε σε λίγα μόνο χρόνια να αλλάξει εντελώς την εικόνα του Άργους με έργα και πρωτοβουλίες που βραβεύτηκαν τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.
Ας κάνουμε μια αναδρομή, στις δέκα σημαντικότερες πρωτοβουλίες που υλοποίησε ο Δήμος Άργους-Μυκηνών, με τον κύριο Καμπόσο στη θέση του Δημάρχου:

1. Ανάπλαση ιστορικού κέντρου της πόλης, κατάκτηση βραβείου « Best city 2017».

Τα πενήντα στρέμματα ανάπλασης που βρίσκονται σε τρεις πλατείες του κέντρου είναι η χαρά των δημοτών του Άργους με το όμορφο άλσος που υπάρχει στην περιοχή και τη λιμνούλα. Επιπλέον, όσοι θέλουν να επισκεφτούν την πόλη διευκολύνονται καθώς υπάρχουν πινακίδες που οδηγούν σε δωρεάν πάρκινγκ 5.500 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων για τη στάθμευση και ασφάλεια των οχημάτων τους.

2. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους μαθητές

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών, μέσω των σχολικών επιτροπών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προχώρησε στην σύναψη ασφαλιστικού συμβολαίου, το οποίο καλύπτει όλους τους μαθητές των σχολείων του Δήμου Άργους Μυκηνών. Η οικονομική κρίση και η ανεργία έχουν ως αποτέλεσμα πολλά παιδιά να μην διαθέτουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος, προχώρησε στην υπογραφή ασφαλιστικού συμβολαίου το οποίο καλύπτει ιατροφαρμακευτικά ,σε περίπτωση οποιασδήποτε μορφής ατυχήματος, όλους τους μαθητές του Δήμου. Μάλιστα τα παιδάκια έχουν και ειδικές κάρτες για έκτακτα περιστατικά.

Μάλιστα, ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών, παρέδωσε αυτοπροσώπως στους διευθυντές των σχολείων του Δήμου τα ασφαλιστικά συμβόλαια. Με αυτήν την ενέργεια ο δήμος Άργους Μυκηνών για άλλη μια φορά δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο με κάτι πρωτοποριακό. Όπως και σε πολλά άλλα ζητήματα ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος δίνει ιδιαίτερο βάρος και ευαισθησία στους μαθητές, επιτυγχάνοντας να μην τους λείψει τίποτα και να μην τεθεί σε κίνδυνο η υγεία τους.

3. Δωρεάν ψυχολόγοι στον Δήμο Άργους Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών, στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής που έχει εφαρμόσει τα τελευταία χρόνια, ανακοινώνει τη συνεργασία του  με τέσσερις ψυχολόγους ,οι οποίοι θα πραγματοποιούν συμβουλευτικές-υποστηρικτικές συνεδρίες ατομικές και ομαδικές ανάλογα με την ανταπόκριση των δημοτών .

4. Έργα ανάπλασης- Αναβάθμιση παραλιακού τόξου

Νέα εικόνα παρουσιάζουν τα σχολεία της περιοχής καθώς είναι πλήρως ανακαινισμένα. Την ίδια ώρα αυτοψίες στα έργα της Ανάπλασης κάνει συνεχώς ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος ώστε να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό. Καθημερινά βρίσκεται σε οποιοδήποτε σημείο των έργων και επιβλέπει για την αποφυγή κακοτεχνιών. Παράλληλα, μέσα στα τελευταία τέσσερα χρόνια, βελτιώθηκαν οι εικόνες των πλαζ, τοποθετήθηκαν για την ασφάλεια των λουόμενων ναυαγοσώστες, καμπίνες αλλά και δωρεάν Ίντερνετ.

 

5Δωρεάν συσκευές εντοπισμού για ηλικιωμένους με άνοια

 Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος  και το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνική Μέριμνα και Αθλητισμός, ευαισθητοποιημένοι από το πρόσφατο συμβάν με τον συνάνθρωπό μας που εξαφανίστηκε από το σπίτι του παραμονή της πρωτοχρονιάς και βρέθηκε νεκρός 4 ημέρες αργότερα, αποφάσισαν να διατεθούν δωρεάν συσκευές εντοπισμού στις οικογένειες ηλικιωμένων ατόμων με άνοια ή alzheimer,  στα πλαίσια Εκστρατείας ενημέρωσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της συγκεκριμένης ασθένειας η οποία αποτελεί μάστιγα της εποχής.

6. Βοήθεια στους πρόσφυγες

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση συγκέντρωσε τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, ρουχισμό, φάρμακά, παιχνίδια και ότι άλλο χρειάστηκε για τους πρόσφυγες που αυτή τη στιγμή επιβιώνουν σε άσχημες συνθήκες.

 

7Θεμελίωση του κλειστού Κολυμβητηρίου

 Στα τέλη του 2018 πραγματοποιήθηκε στον χώρο του πρώην Γαλακτοκομικού η τελετή θεμελίωσης του Κλειστού Κολυμβητηρίου Άργους.

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος φανερά συγκινημένος δήλωσε: «Ένα μεγάλο όνειρο γίνεται πράξη από την παρούσα δημοτική αρχή μετά από έναν πραγματικό αγώνα εξοικονόμησης πόρων σε αυτούς τους οικονομικά δύσκολους καιρούς.  Το κολυμβητήριο είναι ένα ακόμα έργο πνοής για τον τόπο, για την νεολαία , για τον αθλητισμό. Είμαι σίγουρος πως μαζί θα ολοκληρώσουμε αυτό το σπουδαίο έργο και δεν θα αργήσει η μέρα των εγκαινίων.

Μετά από την ολοκλήρωση του  κατασκευαστικού έργου ο Δήμος Άργους Μυκηνών θα διαθέτει ένα υπερσύγχρονο  κολυμβητήριο κλειστού τύπου. Το κολυμβητήριο αναπτύσσεται σε χώρο εκτάσεως 6 στρεμμάτων, και διαθέτει εκτός των άλλων, σύγχρονα αποδυτήρια ανδρών – γυναικών καθώς και παιδικά για τα μικρά παιδιά. Διαθέτει, επίσης, χώρο αναψυκτηρίου για τους επισκέπτες, με δυνατότητα παρακολούθησης μικρής και μεγάλης πισίνας, καθώς και γραφεία για το προσωπικό και τις διοικητικές υπηρεσίες. Οι κερκίδες της μεγάλης πισίνας έχουν χωρητικότητα 300 ατόμων, επαρκούν για τους επισκέπτες πού παρακολουθούν αγώνες. Το συγκρότημα διαθέτει χώρο Ιατρείου-Αναπαυτηρίου για τους αθλητές.

 

8. Αίθουσα Τέχνης & Πολιτισμού Μέγας Αλέξανδρος

Τα εγκαίνια της αίθουσας «Μέγας Αλέξανδρος» πραγματοποιήθηκαν με τη δέουσα λαμπρότητα , παρουσία πολλών παραγόντων. Στόχος να γίνει το πολιτιστικό κέντρο ολόκληρης της Πελοποννήσου

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους και δήλωσε «Τα συναισθήματα μου είναι ανάμεικτα, νιώθω χαρά, ενθουσιασμό και συγκίνηση απόψε που παραδίδουμε στους δημότες μας αυτό το τόσο σημαντικό έργο. Εύχομαι η αίθουσα αυτή, να αποτελέσει το εργαστήρι που θα ομορφαίνει ψυχές, μιας και ο πολιτισμός κάνει καλύτερους ανθρώπους και συνεπώς, καλύτερες  τις κοινωνίες. Το Άργος, η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης συνεχώς και αδιαλείπτως κατοικούμενη από το 5.000π.Χ, έπρεπε να βρει το χώρο του, που θα στεγάσει τέχνες μουσική και γράμματα».

9. Σχολείο Ινάχου και Σχολείο Κουτσοποδίου

 Εγκαίνια έγιναν στα σύγχρονα πλέον σχολεία του Ινάχου και Κουτσοποδίου που πληρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές.

 

10. Εργοστάσιο Σκουπιδιών

Η μονάδα θα επεξεργάζεται τα οικιακά και δημοτικά απορρίμματα του Δήμου, στο πλαίσιο της σχετικής Ευρωπαϊκής νομοθεσίας, ώστε η διαχείριση των αστικών αποβλήτων να πραγματοποιείται με αποτελεσματική προστασία για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, σύμφωνα με τις απαιτήσεις ενός σύγχρονου, πολιτισμένου, ευρωπαϊκού  κράτους. Η μονάδα εκπληρώνει την επίτευξη των στόχων του ΠΕΣΔΑ Πελοποννήσου και αποτελεί την πλέον ουσιαστική προϋπόθεση για την κάλυψη των υποχρεώσεων της χώρας, όπως αυτές προκύπτουν από το ευρωπαϊκό και εθνικό θεσμικό πλαίσιο διαχείρισης στερεών αποβλήτων.

 

10. Επέκταση Σχεδίου Πόλεως Νοτίου Τμήματος

Με την ολοκλήρωση της επέκτασης και την αντίστοιχη δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ, έκλεισε ο κύκλος μιας τεράστιας προσπάθειας από μέρους της δημοτικής αρχής, η οποία ήταν προεκλογική δέσμευση προς όλους τους δημότες και αφορά το μέλλον όλου του Δήμου. Αποτελεί πλέον ένα ισχυρό αναπτυξιακό εργαλείο, το οποίο θα καθορίσει την πορεία της πόλης του Άργους.

 

Εν κατακλείδι, ο δήμαρχος προσπαθεί να ανταποδώσει την ευκαιρία που του έδωσαν οι πολίτες, αφήνοντας το αποτύπωμα του στην ευρύτερη περιοχή γράφοντας έτσι παράλληλα τη δική του ιστορία. Τα έργα συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό καθώς οι ανάγκες των πολιτών δεδομένου και της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε απαιτεί μεγαλύτερη προσπάθεια και ευθύνη στις πράξεις.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ