ΕΕΣ: Τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας με μεγάλη δράση Ενημέρωσης στην Πλατεία Συντάγματος


Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας με μεγάλη δράση Ενημέρωσης στην Πλατεία Συντάγματος (20/3)

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας (20/3), διοργανώνει μεγάλη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, στην πλατεία Συντάγματος (πλησίον του Μετρό) την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ.

Οδοντίατροι και Νοσηλευτές των Εκπαιδευτικών Υγειονομικών Σταθμών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η Κινητή Ομάδα Υγείας, θα βρίσκονται στην Πλατεία Συντάγματος, για να επικοινωνήσουν στον κόσμο τα πλεονεκτήματα της υιοθέτησης καλών συνηθειών στοματικής υγιεινής, καθώς η καλή στοματική υγεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη γενική υγεία και ευεξία.

Σύμφωνα με νεότερες επιστημονικές μελέτες, το 90% του πληθυσμού θα εμφανίσει κάποια στοματική νόσο κατά τη διάρκεια της ζωής του. Πολλές από τις νόσους του στόματος μπορούν να προληφθούν μέσω της συστηματικής φροντίδας του στόματος και των τακτικών επισκέψεων στον οδοντίατρο. Οι επισκέψεις στον οδοντίατρο, σε συνδυασμό με το σωστό βούρτσισμα των δοντιών και τον περιορισμό της ζάχαρης, της χρήσης καπνού και αλκοόλ, συμβάλουν στην καλή υγιεινή του στόματος.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ