Τρεις σημαντικές αλλαγές στη διατροφή σας που μπορείτε να κάνετε από σήμερα


Μερικές προσθήκες στη διατροφή είναι εύκολες και μπορούν να σας ωφελήσουν συνολικά στην υγεία. Γιατί να μην τις δοκιμάσετε;

Προσθέστε κουρκουμά
Από την ομελέτα μέχρι τα smoothies σας, ο κουρκουμάς μπορεί να ταιριάξει και να σας προσφέρει την αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση του. Αποτελεί ένα από τα βασικά φάρμακα της παραδοσιακής ινδικής ιατρικής και δρα κατά της αρθρίτιδας, ενώ επιβραδύνει την εμφάνιση εκφυλιστικών ασθενειών, όπως το Αλτσχάιμερ και η σκλήρυνση κατά πλάκας.

Βάλτε λιναρόσπορο στη σαλάτα
Γνωσός για την περιεκτικότητά του σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και φυτικές ίνες, ο λιναρόσπορος κάνει καλό στην καρδιά, αφού ανεβάζει την καλή χοληστερίνη, ενώ μας χορταίνει χάρη στις φυτικές του ίνες, οι οποίες κάνουν καλό και στο έντερο. Ταιριάζει ιδανικά στις σαλάτες, αλλά μπορείτε να τον προσθέσετε και σε γιαούρτια, smoothies, δημητριακά και οπουδήποτε σας ταιριάζει.

Μαγειρέψτε με χυμούς
Μια ιδιαίτερη λύση για νοστιμιά και έξτρα οφέλη στα πιάτα σας είναι να μαγειρέψετε με φρεσκοστιμμένους χυμούς. Το καστανό ρύζι, η κινόα και άλλα δημητριακά μπορούν κάλλιστα να μαγειρευτούν σε φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι ή να προσθέσετε λίγο χυμό στο νερό ή το ζωμό σας, έτσι ώστε να τους χαρίσετε και έξτρα γεύση, αλλά και άρωμα, όπως και φλαβονοειδή, τα οποία έχουν αντιοξειδωτικές, αντιθρομβωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ