10 σειρές που κόπηκαν απότομα και δεν είδαμε ποτέ το τέλος τους [βίντεο]


Δυστυχώς, στην τηλεόραση, η απότομη διακοπή τηλεοπτικών σειρών έχει συμβεί αρκετές φορές και συχνά με άσχημο και βάναυσο τρόπο για τους συντελεστές που ξαφνικά βρέθηκαν χωρίς δουλειά. 

Η τακτική αυτή δεν έχει μείνει μόνο στο παρελθόν καθώς όπως είδαμε και φέτος με την απρόσμενη διακοπή της σειράς του ΑΝΤ1 «Μετά την Φωτιά», το ξαφνικό και αδιευκρίνιστο τέλος μιας σειράς δεν έχει πάψει να συμβαίνει.

«Δύο Ξένοι »(1997-1999)

Μία από τις πιο επιτυχημένες κωμικές σειρές, που έμειναν στην ιστορία και μέχρι σήμερα προβάλλεται σε επαναλήψεις στο MEGA και με αγαπημένες ατάκες που κατάφεραν να χρησιμοποιούνται από το κοινό μετά από 25 χρόνια. Η σειρά διήρκησε για 2 σεζόν από το 1997 – 1999 και προβλεπόταν να κυκλοφορήσει και 3 σεζόν. Το τελευταίο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν άφηνε ερωτήματα στο κοινό, τα οποία θα δινόταν η απάντηση τους στον 3 κύκλο. Όμως, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ εξαιτίας, αλλεπάλληλων εντάσεων στα γυρίσματα αλλά και του πιεσμένου προγράμματος της πρωταγωνίστριας, Εβελίνας Παπούλιας, η οποία είχε ταυτόχρονα απαιτητικές πρόβες στο θέατρο.

 

Ο σεναριογράφος Αλέξανδρος Ρήγας, είχε αποκαλύψει ότι έγραψε το σενάριο για την μη προβεβλημένη σεζόν, το οποίο θα ήταν πιο δραματικό. Το 2017  αποκάλυψε σε συνέντευξή του: «Οι μόνες κωμικές νότες ήταν από την Ντένη και τη Φλώρα, που στο σενάριο συγκατοικούσαν πια και είχαν αναλάβει το μεγάλωμα των παιδιών. Όλα εξελίσσονται τρία χρόνια μετά. Εκείνος μετακομίζει στο Λονδίνο, εκείνη μεγαλώνει τα δίδυμα. Η Μαρίνα πλέον έχει αφήσει το πρωινό και κάνει talk show. Εκείνος αποφασίζει να ανεβάσει την Αντιγόνη, κάνει οντισιόν και βλέπει απανωτά flashbacks με τη Μαρίνα. Ένας φίλος του προτείνει να ρίξει την τελευταία του ζαριά. Πηγαίνει στην Αθήνα, έχει επαφή με τα παιδιά και στο τέλος η Μαρίνα λέει το “ναι” να δουλέψουν μαζί, αφήνοντας τους θεατές να καταλάβουν ότι θα είναι μαζί».

«Το Ρετιρέ»(1990 – 1992)

Άλλη μια cult σειρά των 90s, η οποία παίζει κάθε χρόνο σε επαναλήψεις και κρατάει συντροφιά ακόμα και σήμερα το κοινό. Επιπλέον, ήταν μια από τις πρώτες σειρές στην ιδιωτική τηλεόραση. Παρόλο που όταν παιζόταν πριν 34 χρόνια αγαπήθηκε από το κοινό,  η σειρά προβλήθηκε για 2 σεζόν χωρίς να δοθεί στη δημοσιότητα η τρίτη.

 

Το τελευταίο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν δεν ήταν ολοκληρωμένο, αφήνοντας χώρο για την πλοκή που θα συνεχίζοταν στην τρίτη σεζόν. Όμως , όπως αποκάλυψε ο Μάκης Δελαπόρτας σε παλαιότερη συνέντευξή του, ο λόγος που δεν γυρίστηκε η τελευταία σεζόν ήταν επειδή δύο από τις πρωταγωνίστριες ζήτησαν πολλά παραπάνω χρήματα, τα οποία το κανάλι δεν ενέκρινε. Έτσι ο δημιουργός Γιάννης Δαλιανίδης αποφάσισε να δημιουργήσει μια σειρά αντίγραφο του «Ρετιρέ», με όνομα «Μικρομεσαίοι», έχοντας παρόμοιο καστ και πλοκή, χωρίς την επιτυχία του Ρετιρέ. Ίδια συνταγή οκτώ χρόνια αργότερα αυτή τη φορά στο STAR, με τις “Μικρές Αμαρτίες”. Αυτή ήταν και η τελευταία απόπειρα καθώς δεν αγαπήθηκαν από το κοινό παρά το γεγονός ότι στο καστ ήταν το υπέροχο δίδυμο Άννα Παναγιωτοπούλου και Κατιάνα Μπαλανίκα.

«Άκρως Οικογενειακόν »(2001 – 2003)

Άλλη μια κλασική επανάληψη του ΑΝΤ1 που ειδικά τα καλοκαίρια παρακολουθείτε από πολλούς. Η αγαπημένη οικογένεια Θεοτοκάτου, με πρωταγωνιστές τον Γιάννη Μπέζο και Ναταλία Τσαλίκη, χάρισε πολλά μεσημέρια γέλιου με τα ευτράπελα και των 4 παιδιών και των 2 γονέων.

Δυστυχώς, η σειρά όπως αναφέρει η ιστοσελίδα theopinion.gr, έφτασε στο τέλος της, αφήνοντας το κοινό με την απορία για το τι συνέβη. Το πρόωρο τέλος οφείλονταν στην υπερκόπωση που έπαθε η Ναταλία Τσαλίκη. Αρκετά χρόνια αργότερα, ο Γιάννης Μπέζος, σε συνέντευξή του μίλησε για το σχετικό συμβάν: «Γυρίζω και τους λέω: “Στοπ!” Μήπως δεν ήθελα να κερδίσω περισσότερα χρήματα; Φυσικά και ήθελα. Απλά καταλάβαινα πως από ένα σημείο και μετά δεν είχε νόημα να συνεχίζονται αυτές οι σειρές καθώς είχε ξεκινήσει πλέον να δουλεύει για εκείνες η επιτυχία!

Άρχισα τότε να αντιλαμβάνομαι την μεγάλη ευθύνη που είχα ακόμα κι εγώ προσωπικά, απέναντι στον κόσμο. Δεν μπορούσα να εκτίθεμαι να αρχίσω να κάνω ανοησίες! Ωραίο είναι να πληρωνόμαστε καλά, αλλά παράλληλα πρέπει να είμαστε και συνεπείς στα πιστεύω μας. Η λογική πως η τηλεόραση είναι μια αγελάδα που αρμέγουμε, τελείωσε».

«Εθνική Ελλάδος» (2015)

Η πρώτη επιτυχημένη δραματική σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη, η οποία  κατάφερε να μαζέψει αρκετό φανατικό κοινό που περίμενε με ανυπομονησία κάθε Τρίτη στο MEGA να δει τις συνταρακτικές εξελίξεις. Δυστυχώς, το κανάλι εκείνη την περίοδο αντιμετώπιζε αρκετά οικονομικά προβλήματα και δεν μπορούσε να πληρώσει τους συντελεστές, προμηνύοντας το κλείσιμο του σταθμού. Η οικονομική κρίση και τα Capital Controls δεν άφησαν τα περιθώρια και δεν έδωσαν τους απαιτούμενους χρηματικούς πόρους για να ξεκινήσουν τα γυρίσματα της δεύτερης σεζόν.

Το τελευταίο επεισόδιο της πρώτης σεζόν άφησε τους τηλεθεατές σε σοκ με έναν πυροβολισμό που δυστυχώς δεν μαθεύτηκε ποτέ αν τραυμάτισε ή σκότωσε κανέναν. Ακόμα και σήμερα το κοινό ζητάει απεγνωσμένα να δει τι συνέβη και να μάθει τη κατάληξη όλων των χαρακτήρων.

Σχεδόν 4 χρόνια μετά το τελευταίο επεισόδιο της σειράς, ο Γιώργος Καπουτζίδης αποκάλυψε στο LIFO.gr περιληπτικά το σενάριο της δεύτερης σεζόν. «Δεν έχω απαντήσει ποτέ με λεπτομέρειες σ’ αυτό, αλλά θα το πω σ’ εσάς, γιατί είστε ένας άνθρωπος που είχε γράψει από τις πλέον καίριες κριτικές για τη σειρά, ένιωθα ότι με καταλαβαίνετε. Εκείνο που θα γινόταν είναι ότι η γειτόνισσα που πυροβόλησε τον Ρίτσαρντ θα αυτοκτονούσε. Ο Ρίτσαρντ θα γλίτωνε από τον πυροβολισμό, ο Χρήστος θα έμενε όμηρος και όταν πλέον θα είχε φτάσει η αστυνομία και θα βρισκόταν σε αδιέξοδο, θα έβαζε η ίδια τέλος στη ζωή της.

Για μένα την πιο ιδιαίτερη πορεία την είχε ο χαρακτήρας της Φρόσως (Κωνσταντίνα Μιχαήλ). Όταν η αστυνομία θα βρισκόταν στα ίχνη του γιου της για την υπόθεση δολοφονίας ενός αλλοδαπού, που του φόρτωσαν οι νταήδες με τους οποίους είχε μπλέξει, θα ‘φτανε στο σημείο να τον φυγαδεύσει από τη χώρα με τη βοήθεια της Γκρέις, της Αφρικανής φίλης της. Και πλέον ο μικρός θα ήταν εκείνος που θα βρισκόταν κάπου, ως ξένος πια…», είπε ο σεναριογράφος στην συνέντευξη του.

«Κάτω Παρτάλι» (2014 – 2015)

Τα ίδια προβλήματα αντιμετώπισε και η λατρεμένη σειρά «Κάτω Παρτάλι». Η μεγάλη επιτυχία του Λευτέρη Παπαπέτρου, που έσπασε τα μηχανάκια της AGB, συγκεντρωνοντας μέχρι και 60% τηλεθέαση, συγκέντρωσε  φανατικό κοινό, που στο τέλος περίμενε με ανυπομονησία να μάθει ποιος σκότωσε τον Διαμαντή (Τάσος Χαλκιάς) και τον Θανάση (Λεωνίδας Καλφαγιάννης). Η απάντηση αυτή δεν δόθηκε ποτέ, αφού η τρίτη σεζόν δεν γυρίστηκε. Δυστυχώς, αρκετοί ηθοποιοί και συντελεστές είναι ακόμα στα δικαστήρια με την παραγωγή για τα λεφτά που τους χρωστάει, όπως γίνεται με πολλούς ηθοποιούς που εργάζονταν στο κανάλι εκείνη την περίοδο.  Πολλά κανάλια θέλησαν να αγοράσουν τα δικαιώματα της σειράς όμως καμία προσπάθεια δεν καρποφόρησε.

Υπήρχε φήμη ότι το κανάλι, 2 με 3 χρόνια μετά το φινάλε της δεύτερης σεζόν, είχε ζητήσει από τον σεναριογράφο να γράψει 2 μεγάλα επεισόδια, σαν τηλεταινίες, ώστε να τελειώσει η σειρά σωστά. Αυτό δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ αφού το MEGA  έκλεισε το 2018. Η συνέχεια του δεν έχει δημοσιευτεί ακόμα, καθώς μέχρι και σήμερα υπάρχουν φήμες που θέλουν την σειρά να επιστρέφει στην τηλεόραση χωρίς όμως να έχει επιβεβαιωθεί κάτι. Αν οι φήμες βγουν αληθινές, πιθανότατα η σειρά να προβληθεί πάλι μέσα από την συχνότητα του MEGA, το οποίο πλέον βρίσκεται κάτω από νέα ιδιοκτησία.

«Τρίχες »(2014)

Όταν ανακοινώθηκε η σειρά του ΑΝΤ1, που σηματοδοτούσε την επιστροφή του καναλιού στην μυθοπλασία, όλοι περίμεναν να δουν το νέο επίτευγμα του αγαπημένου διδύμου Ρήγα – Αποστόλου με ένα αρκετά γνωστό cast το οποίο είναι συνδεδεμένο με το χιούμορ και το γέλιο, με ονόματα όπως Βασιλική Ανδρίτσου, Νίκος Μουτσινάς. Τα γυρίσματα γίνονταν σε ένα τεράστιο στούντιο το οποίο ήταν διαμορφωμένο σαν κομμωτήριο και από το οποίο πέρασαν σχεδόν όλοι οι celebrities, από την Φαίη Σκορδά και την Μαρία Μπεκατώρου μέχρι την Αθηναΐς Νέγκα και την Σάσα Σταμάτη.

Τα χαμηλά ποσοστά τηλεθέασης και η δυσαρέστηση του κοινού με το άβολο χιούμορ της σειράς, την οδήγησαν στο πρόωρο τέλος της με μόνο 22 επεισόδια ενώ προοριζόταν για πολλά περισσότερα. Εκτός της χαμηλής απήχησης, η αγεφύρωτη κόντρα του σκηνοθέτη με τον παραγωγό δεν συνέβαλε στην ομαλή πορεία της σειράς. Ένας από τους λόγους ήταν η επιβολή της συμμετοχής από την παραγωγή και ο ενεργός ρόλος του Νίκου Μουτσινά, ο οποίος είχε γερό συμβόλαιο με τον ΑΝΤ1, κάτι με το οποίο δεν συμφωνούσε ο Αλέξανδρος Ρήγας.

«Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή» (2000)

Άλλη μια σειρά του Ρήγα – Αποστόλου που δεν είχε αίσιο τέλος, παρά την μεγάλη επιτυχία της. Το «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή» είναι η πρώτη σειρά που έρχεται στο μυαλό του κοινού όταν ακούει απότομα κοψίματα. Έκανε ποδαρικό στην prime time του Mega τον Οκτώβριο και τελείωσε μετά από 6 επεισόδια μέσα σε ένα μήνα. Σε αυτήν την περίπτωση δεν φταίνε τα χαμηλά νούμερα, καθώς παρά τον τρομερό ανταγωνισμό κέρδισε το κοινό από την πρώτη στιγμή και συγκέντρωνε 40 με 50 %.

Μετά από καιρό προβλήθηκε και ένα έβδομο ημιτελές επεισόδιο, μικρότερης διάρκειας, το οποίο ουσιαστικά ήταν συρραφή σκηνών που είχαν προλάβει να γυριστούν, ενώ μεσολαβούσε αφήγηση για να βγαίνει νόημα. Εκείνη την εποχή τα δημοσιεύματα ήθελαν τις 4 πρωταγωνίστριες ( Χρύσα Ρώπα, Ελένη Ράντου, Ελένη Καστάνη, Άβα Γαλανοπούλου) να έχουν μαλώσει άσχημα και να μην μπορούσαν να συνυπάρξουν στα γυρίσματα, κάτι που στην συνέχεια διαψεύστηκε καθώς πολλές από τις ηθοποιούς ξανασυνεργάστηκαν στο μέλλον.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των συντελεστών ο πραγματικός λόγος που κόπηκε η σειρά ήταν η τρομερή πίεση που ασκούσε το κανάλι για νέα επεισόδια, με αποτέλεσμα να βγάλει τον κακό εαυτό πολλών ατόμων. Μάλιστα, η Χρύσα Ρώπα έχει δηλώσει ότι στα γυρίσματα ο Αλέξανδρος Ρήγας την προσέβαλε ενώπιον όλων με αποτέλεσμα εκείνη να παραιτηθεί, και ο δημιουργός να αρνείται να την αντικαταστήσει. Για πολλά χρόνια ο Αλέξανδρος Ρήγας είχε στο μυαλό του να γυρίσει το τέλος σε ταινία. Όμως ούτε αυτό έγινε ποτέ.

Χάρη ενός δημοσιεύματος της της εφημερίδας Τα Νέα, από τις 6 Σεπτεμβρίου 2000, πριν δηλαδή προβληθεί η σειρά και εξιστορούσε όλη την υπόθεση, μπορούμε να ξέρουμε στο περίπου τι θα γινόταν στην συνέχεια.

«Το παιχνίδι βρίσκει τις τέσσερις φίλες κερδισμένες. Σκοτώνουν τον καθηγητή και ακολουθεί μία περίοδος τρόμου, ενοχών, τύψεων, πισωγυρισμάτων όπου τις φέρνει πολύ κοντά στις αστυνομικές αρχές. Όταν ο φόβος να τις ανακαλύψουν δεν είναι πλέον ορατός αρχίζουν να ηρεμούν και να νιώθουν για πρώτη φορά στη ζωή τους μια πρωτοφανή δύναμη. Λίγο πριν από το τέλος της ιστορίας τους μπαίνουν σε ένα δίλημμα. Ο καθηγητής σύμφωνα με το δικό τους δίκιο έπρεπε να πληρώσει. Είναι απόλυτα σίγουρες ότι έκαναν το σωστό, αλλά νιώθουν μέσα τους πως κι αυτές πρέπει να πληρώσουν. Έτσι λοιπόν παρουσιάζονται στον εισαγγελέα λέγοντας πως είναι αυτές που διέπραξαν τον φόνο του καθηγητή.

Στην αρχή δυσκολεύεται να τις πιστέψει, αλλά γρήγορα η αλήθεια έρχεται στο φως. Το θέμα γίνεται πρωτοσέλιδο και συγκλονίζει την κοινή γνώμη η οποία φυσικά διχάζεται. Μέσα στη δικαστική αίθουσα βρίσκουν φανατικούς υποστηρικτές που ούτε καν τους υπολόγιζαν. Η κοινωνία που μέχρι εκείνη τη στιγμή τους είχε δείξει ένα σκληρό πρόσωπο, τις δικαιώνει – ουσιαστικά τις αθωώνει – και μόλις κατεβαίνουν τα σκαλοπάτια του δικαστηρίου είναι πλέον ελεύθερες να αρχίσουν τη ζωή τους ξανά από την αρχή».

«Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος» (2010)

Το ελληνικό «South Park», όπως το αποκαλούν αρκετοί φαν της σειράς, τάραξε για τα καλά τα ελληνικά δεδομένα με τη παρουσία του στην ελληνική τηλεόραση. Η σειρά είχε ήρωες καρτούν, στους οποίος έδωσαν φωνή γνωστοί ηθοποιοί όπως ο, Λευτέρης Ελευθερίου, Γιάννης Σαρακατσάνης,Πάνος Μουζουράκης,Ζήσης Ρούμπος ακόμα και ο Γιάννης Μπέζος και η Υρώ Μανέ. Οι δημιουργοί της σειράς προσπαθούσαν να διακωμωδήσουν και να σατιρίσουν με καυστικό τρόπο τα δρώμενα της εποχής και της επικαιρότητας.

 

Το Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος εξελίσσεται στη σύγχρονη Αθήνα όπου πηγαίνει ο Χάρος, θέλοντας να αποσυρθεί από τις υποχρεώσεις του. Ωστόσο, έχει έλλειμμα έναν οβολό στα βιβλία του, αυτό που χρωστάει ο Μένιππος από τότε που πέθανε. Ο Ερμής, ως μεταφορέας των ψυχών και υπεύθυνος που δεν είχε ο Μένιππος τον οβολό, μαζί με τον Χάρο προσπαθούν να βοηθήσουν τον Μένιππο να βγάλει λεφτά ώστε να του πληρώσει τον οβολό. Το σήριαλ κόπηκε στο δέκατο τρίτο επεισόδιο λόγω χαμηλής τηλεθέασης, παρόλο που μέχρι και σήμερα έχει αρκετούς φαν που ζητάνε την σειρά να επιστρέψει. Πιθανολογείται ότι τα χαμηλά νούμερα οφείλονταν στην ώρα προβολής, η οποία ήταν τα μεσάνυχτα. Πάντως μέχρι και σήμερα πολλές ατάκες και αποσπάσματα της σειράς γίνονται viral στο διαδίκτυο, παρόλο που προβλήθηκε πριν 14 χρόνια.

«Οι βασιλιάδες »(2012-2013)

Άλλη μια σειρά που παρά τα υψηλά ποσοστά τηλεθέασης, αποχαιρέτησε το κοινό γρήγορα λόγω των οικονομικών προβλημάτων του καναλιού. Μια κωμική καθημερινή σειρά με πλούσιο cast ηθοποιών όπως, ο Κώστας Κόκλας, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, η  Βασιλική Ανδρίτσου, η Ζέτα Δούκα και ο Πάνος Βλάχος. Ο πρώτος κύκλος ολοκληρώθηκε προσωρινά, λόγω προβλημάτων μεταξύ παραγωγής και καναλιού, σε 81 επεισόδια στις 8 Ιουνίου 2012.

Αντιθέτως, ο 2ος κύκλος άργησε να προβληθεί και έμεινε στον «πάγο» για μία σεζόν, παρότι είχαν ήδη γυριστεί 18 επεισόδια. Δυστυχώς, το σήριαλ δεν μπόρεσε να συνεχιστεί επειδή ένας εκ των ηθοποιών, ο Τόμας Πρωτόπαπας, πέθανε ξαφνικά, λίγο μετά το «απότομο» τέλος της σειράς.  Τα 18 επεισόδια του 2ου κύκλου έπαιξαν  στην αρχή της σεζόν 2013-2014, από τις 12 Νοεμβρίου έως τις 19 Δεκεμβρίου 2013, και ύστερα η σειρά διακόπηκε οριστικά, χωρίς να ολοκληρωθεί η πλοκή.

«Ζακέτα Να Πάρεις» (2021 – 2022)

Μια σχετικά πρόσφατη σειρά από την κρατική τηλεόραση, που, παρά τις θετικές κριτικές της και την αγάπη που έδωσε το κοινό, κόπηκε στα μέσα της δεύτερης σεζόν. Η « Ζακέτα Να Πάρεις» είναι μια κλασική κωμωδία που έδειχνε την ζωή 3 κλασικών  Ελληνίδων μαμάδων, με πρωταγωνίστριες τις Ελένη Ράντου, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Φωτεινή Μπαξεβάνη.

Αιτία της απότομης διακοπής ήταν η κόντρα που άναψε μεταξύ των 2 πρωταγωνιστριών, οι οποίες είναι η Δάφνη Λαμπρόγιαννη και την Ελένη Ράντου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Espresso». Έτσι, κάπου μέσα στο φθινόπωρο του 2021 ανακοινώθηκε ότι η δεύτερη σεζόν θα είναι σύντομη και θα ρίξει «αυλαία» λίγο μετά το νέο έτος. Το κοινό στεναχωρήθηκε πολύ με το τέλος της σειράς καθώς περίμεναν να δουν και την υπόλοιπη σεζόν.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ