Πώς θα τρως κάθε μέρα περισσότερα τρόφιμα ολικής άλεσης


Kαστανό ρύζι, ψωμί, δημητριακά, ζυμαρικά. Τα τρόφιμα ολικής άλεσης μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε μια ισορροπημένη διατροφή αλλά κι ένα μεταβολισμό που λειτουργεί σαν ρολόι. Περιέχουν περισσότερες φυτικές ίνες, άρα είναι ιδανικές για δίαιτα αφού σας κρατούν χορτάτους για περισσότερη ώρα και με λιγότερη ποσότητα. Πώς θα καταφέρετε να τους εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή;

Κερδίστε χρόνο
Μαγειρέψτε καστανό ρύζι ή βρώμη όταν έχετε χρόνο και καταψύξτε το ώστε να το ξαναμαγειρέψετε μέσα στην εβδομάδα.

Ποικιλία
Δοκιμάστε να αναμείξετε τα προϊόντα ολικής άλεσης. Ιδανικοί συνδυασμοί είναι η σαλάτα με κινόα και πιλάφι ή οι σούπες λαχανικών με κριθάρι. Η γεύση τους θα σας ενθουσιάσει.

Ποπ κορν
Το ποπ κορν είναι τρόφιμο ολικής άλεσης και πολύ υγιεινό ειδικά όταν το τρώτε ανάλατο και χωρίς βούτυρο.

Aλλάξτε διατροφικές συνήθειες
Προσπαθήστε να εντάξετε στα αγαπημένα σας γεύματα τροφιμά ολικής άλεσης. Δοκιμάστε να γεμίσετε με καστανό ρύζι τις ψητές πιπεριές ή τις ντομάτες ή να προσθέσετε κινόα στο κοκκινιστό σας.

Νόστιμα σνακ
Φτιάξτε για εσάς ή τα παιδιά σας νόστιμα σνακ με τρόφιμα ολικής άλεσης. Κουλούρια, τοστ ή μπάρες δημητριακών ολικής άλεσης είναι ιδανικά για μια ισορροπημένη διατροφή.

Προσοχή στις ετικέτες
Διαβάστε καλά τις ετικέτες των προϊόντων που αγοράζετε. Κάποια τρόφιμα ολικής άλεσης είναι ενισχυμένα με βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, ενώ καλό είναι να αγοράζετε όσα περιέχουν μεγάλο ποσοστό συστατικών ολικής άλεσης.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ