Banksy: Όταν η τέχνη μιμείται τη ζωή – Επιβεβαίωσε ένα νέο έργο τέχνης στο Λονδίνο


Μία τοιχογραφία σε πάρκο του βόρειου Λονδίνου, σε μία από τις πιο φτωχές περιοχές της πόλης, είναι το νέο έργο τέχνης του καλλιτέχνη Banksy

Ο Banksy επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται πίσω από το νέο έργο τέχνης που εμφανίστηκε στο βόρειο Λονδίνο την Κυριακή.

Ο καλλιτέχνης του δρόμου τη Δευτέρα ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες πριν και μετά, από την τοιχογραφία στο πάρκο Φίνσμπουρι, η οποία αποτελείται από πράσινη μπογιά, ψεκασμένη σε έναν τοίχο, πίσω από ένα κλαδεμένο δέντρο, έτσι ώστε να μοιάζει με φύλλωμα, και τη φιγούρα ενός ατόμου να κρατάει ένα ποτιστήρι, δίπλα του.

AP
AP

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να δει την τοιχογραφία με μία γειτόνισσα να δηλώνει περήφανη που επιλέχθηκε ο δρόμος της. «Μοιάζει με προσωπικό μήνυμα σε εμάς τους κατοίκους, νοιώθουμε τόσο περήφανοι», είπε η γυναίκα που μένει απέναντι από το έργο τέχνης του Banksy.

Η τοιχογραφία δείχνει έναν «εξαιρετικό ψεκασμό πράσινης μπογιάς» πάνω σε έναν άσπρο τοίχο, συνοδευόμενη με ένα κλασικό στένσιλ σε στυλ Banksy, σύμφωνα με τον Τζέιμς Πικ, ο οποίος έχει δημιουργήσει τη σειρά του BBC Radio 4 The Banksy Story.

BBC

«Όταν κάνεις ένα βήμα πίσω μοιάζει σαν το δέντρο να ζωντανεύει, αλλά με έναν αισθητά ψεύτικο και συνθετικό τρόπο. Είναι άνοιξη τώρα και το δέντρο θα ανθίσει όπου να ναι αλλά ο Banksy μάλλον πέρασε από το σημείο και σκέφτηκε πόσο άθλιο φαίνεται», είπε

Η δημοτική σύμβουλος του Ίσλινγκτον, της περιοχής όπου βρίσκεται το νέο έργο τέχνης του Banksy, Φλόρα Ουίλιαμσον πριν επιβεβαιωθεί από τον καλλιτέχνη ότι πρόκειται για δική του δουλειά, δήλωνε ότι θα ήταν «απίστευτο» να υπάρχει ένα έργο τέχνης «ακριβώς στη μέση εργατικών κατοικιών σε μία από τις πιο φτωχιές γειτονιές του δήμου».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ