Του χρέωσαν 25 ευρώ ένα παγωτό χωνάκι – Επέστρεψε και τους έκανε να το… πληρώσουν ακριβά!


Θύμα αδιανόητης αισχροκέρδειας έπεσε ένας τουρίστας από την Ταϊβάν σε μαγαζί στη Φλωρεντία, όπου του χρέωσαν ένα απλό παγωτό χωνάκι 25 ευρώ!

Ο τουρίστας έμεινε άναυδος όταν άκουσε την τιμή και διαμαρτυρήθηκε στον ιδιοκτήτη ο οποίος του απάντησε πως «τα παγωτά κοστίζουν ακριβά γιατί είναι νόστιμα».

Χωρίς να έχει άλλη επιλογή, πλήρωσε τη… λυπητερή και έφυγε, ωστόσο ο Ιταλός τουριστικός οδηγός του γκρουπ κάλεσε την Αστυνομία και ανέφερε το περιστατικό.

Στην έρευνα που πραγματοποίησαν οι αξιωματικοί στο μαγαζί διαπίστωσαν πως οι τιμοκατάλογοι ήταν κρυμμένοι πίσω από τον πάγκο και έτσι επέβαλλαν πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ στον καταστηματάρχη.

«Η απόκρυψη των τιμών είναι πολύ σύνηθες φαινόμενο και μια συνήθεια που προκαλεί κακή εντύπωση στον κόσμο δεδομένου ότι τα θύματα είναι κατά κύριο λόγο τουρίστες», δήλωσε ο αξιωματικός της Αστυνομίας, Elio Covino στην εφημερίδα «La Repubblica».

Δεν είναι η πρώτη φορά που τουρίστες διαμαρτύρονται για εξωφρενικές τιμές σε δημοφιλείς ιταλικούς προορισμούς.

Τον περασμένο Αύγουστο, ο 62χρονος Juan Carlos Bustamente πλήρωσε 43 ευρώ για δύο κούπες καφέ και δύο μπουκάλια νερό σε καφέ στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου, στη Βενετία, ενώ τον Ιανουάριο του 2017 μια παρέα Ιαπώνων έπεσαν από τα… σύννεφα όταν τους ζητήθηκε να πληρώσουν 1.145 ευρώ σε εστιατόριο της Βενετίας για τέσσερις μπριζόλες, μια μερίδα ψάρι και λίγα ποτήρια νερό!

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ