Ιρακινός παρίστανε τον Κρητικό… σύμβουλο τραπεζών – Aπέσπασε 974.000 ευρώ από τα θύματα του


Στο σκαμνί ο κατηγορούμενος που συστηνόταν ως Κρητικός σύμβουλος τραπεζών και εξαπάτησε δεκάδες κατοίκους της Κρήτης – Πώς δρούσε

Στις δικαστικές αίθουσες αναμενόταν να αναβιώσει την Τετάρτη (06/02) η υπόθεση ενός 48χρονου Ιρακινού, ο οποίος, παριστάνοντας τον… Κρητικό, είχε καταφέρει να αποσπάσει αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από δεκάδες κατοίκους της Κρήτης, πριν από περίπου 11 χρόνια.

Ο 48χρονος – σήμερα – από το Ιράκ παρουσιαζόταν στα επίδοξα θύματά του ως σύμβουλος τραπεζών ή ως εξωτερικός συνεργάτης και επενδυτής κεφαλαίων πιστωτικών ιδρυμάτων της Ελλάδας και του εξωτερικού. Ο φερόμενος απατεώνας έπειθε τα θύματά του ότι γνώριζε πολύ καλά από τραπεζικά επενδυτικά προγράμματα, καθώς κι ότι έχει σημαντικές γνωριμίες με σημαίνοντες τραπεζικούς παράγοντες. Μέσα σε μερικούς μήνες, ο 48χρονος είχε καταφέρει να αποσπάσει παράνομα από δεκάδες Κρητικούς το συνολικό ποσό των 974.000 ευρώ!

Σύμφωνα με το neakriti.gr, η υπόθεση έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό από το Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε ποινή κάθειρξης 10 ετών, χωρίς αναστολή. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έλαβε χώρα πριν από περίπου δυόμισι χρόνια. Τον Ιούνιο του 2016, ο 48χρονος άνδρας κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, προκειμένου να δικαστεί για την πράξη τής «απάτης κατ’ εξακολούθηση από υπαίτιο που διαπράττει απάτες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, συνολικού οφέλους και αντίστοιχης ζημίας που υπερβαίνουν τόσο το ποσό των 15.000 ευρώ, όσο και αυτό των 73.000 ευρώ». Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Ιρακινό, αποφασίζοντας, μάλιστα, να μη χορηγήσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του, στέλνοντάς τον στη φυλακή.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ