Νίκος Παππάς: «Υπήρχε προετοιμασία με τα άλλα κόμματα για την πρόταση δυσπιστίας πριν το δημοσίευμα του Βήματος» -«Σηκώνει το γάντι» ο Μητσοτάκης


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, αποκάλυψε ότι υπήρξε προετοιμασία με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας πριν το δημοσίευμα του “Βήματος”».

Μιλώντας στο Action24, και στην εκπομπή «Επόμενη μέρα» και τον Σ. Κοτρώτσο, ο κ. Παππάς ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο αλλά και τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Παπαθανάση γιατί κατατέθηκε η πρόταση δυσπιστίας από ένα δημοσίευμα της εφημερίδας το Βήμα.

«Και ποιος σας είπε ότι δεν υπήρχαν συζητήσεις μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας εδώ και κάποιες ημέρες; Είχε ήδη ωριμάσει η σκέψη. Αυτά αντιλαμβάνεστε ότι δεν γίνονται από το βράδυ ως το πρωί. Είναι συντεταγμένα κόμματα, να μην υπάρχουν αιφνιδιασμοί. Δεν μπορώ να σας πω κάτι παραπάνω».



Ο κ. Παππάς υπενθύμισε την υπόθεση Ασημακοπούλου, με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων απόδημων Ελλήνων, τονίζοντας πως από τότε υπήρξε η σκέψη της κλιμάκωσης των αντιδράσεων κατά της κυβέρνησης, οπότε μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στα Τέμπη, κρίθηκε ως κατάλληλη η στιγμή να προβούν τα κόμματα στην πρόταση δυσπιστίας.

Πρόταση Δυσπιστίας –Μητσοτάκης: Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – Τι θα πει ο Πρωθυπουργός

Σήμερα το βράδυ, λίγο πριν την ονομαστική ψηφοφορία για την πρόταση μομφής, αναμένεται η τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου σε υψηλούς τόνους εκτιμάται ότι θα αφαιρέσει τις μάσκες της πολιτικής υποκρισίας από εκείνους που επενδύουν για ψηφοθηρικούς και μόνο λόγους, θυμικά λαϊκά δικαστήρια υπό την ευγενική παρασκηνιακή αρωγή συμφερόντων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σημερινή του παρουσία στο βήμα της Ολομέλειας αναμένεται να «ξηλώσει» εν τοις πράγμασι το αφήγημα του «κρυπτόμενου πρωθυπουργού» που η αντιπολίτευση επιδόθηκε να καλλιεργεί επί τρεις ημέρες, επειδή σεβάστηκε τη διάκριση των εξουσιών και δεν θέλησε να παρέμβει στη λήψη των αποφάσεων της Βουλής των Ελλήνων κατά τη συζήτηση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να στηλιτεύσει τις πράξεις εκείνων που κουνούν το δάκτυλο, έχοντας ως κορυφαίο του χορού της υπεράσπισης του Κράτους Δικαίου έναν καταδικασμένο με 13-0 για παρεμβάσεις στα ΜΜΕ. Έναν πρώην αρχηγό και πρωθυπουργό που επί των ημερών του, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε, είχε στήσει παρα-υπουργείο Δικαιοσύνης στο Μέγαρο Μαξίμου, για να στήνει διώξεις πολιτικών του αντιπάλων.



Έναν πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης καταδικασμένο για χειραγώγηση της Δικαιοσύνης. Τον ευρωβουλευτή που συστηματικά και μεθοδικά οργανώνει και συγγράφει ψηφίσματα για να πλήξουν την Ελλάδα στις Βρυξέλλες. Με κομματικούς επιτελείς που ανήγαγαν την τέχνη της «μονταζιέρας» σε επιστήμη, και έσπειραν δεκάδες τρολ στο Διαδίκτυο. Όπως ότι έχουν πλέον και έναν ανεύθυνο αρχηγό, ο οποίος για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά αμφισβητεί την ακεραιότητα της διεξαγωγής των εκλογών και ζητάει (εκ του περισσού βέβαια, γιατί αυτό είναι πάγια πρακτική του ΟΑΣΕ) διεθνείς παρατηρητές!

Μετωπική επίθεση, επίσης αναμένεται να εξαπολύσει ο πρωθυπουργός και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Νίκο Ανδρουλάκη που «ζαλισμένος» από το δημοκοπικό ασανσέρ, που πότε τον δείχνουν δεύτερο και πότε τρίτο, μεταλλάσσεται σε «πράσινο» ΣΥΡΙΖΑ. Αποδέχεται να μετατρέπεται στον καλύτερο καταλύτη της συνωμοσιολογικής ρητορείας του Κυριάκου Βελόπουλου. Και αποδεικνύεται, τελικά, ως ο πιο χρήσιμος και κατάλληλος «νεροκουβαλητής» του ΣΥΡΙΖΑ. Ο οποίος δεν φαίνεται να έχει διδαχθεί τίποτα από τον τρόπο που τον χρησιμοποίησε ως «πασαδόρο» η Κουμουνδούρου στο θέμα των παρακολουθήσεων και τώρα ως «μπροστινό» για την κατάθεση μιας καταδικασμένης εξ αρχής πρότασης δυσπιστίας.

Ο πρωθυπουργός, παράλληλα, αναμένεται να καταδείξει και τις περίεργες διασταυρώσεις και συμπλεύσεις που αναπτύσσονται απροσχημάτιστα μεταξύ των κοινοβουλευτικών τόξων της Αριστεράς και της Ακροδεξιάς, με στόχο τη σύμπτυξη μετώπων κατά της κυβέρνησης της Ν.Δ. και προσωπικών επιθέσεων. Κοινοβουλευτική πρακτική «καρμπόν» που θυμίζει τις ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ που υποστήριζαν πως «οι ψήφοι δεν έχουν χρώμα», έστω και εάν αυτοί ήταν της Χρυσής Αυγής, αρκεί να υπηρετούν το σκοπό…

Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού αναμένεται να είναι ευθεία και ειλικρινής απέναντι στις οικογένειες, τους φίλους των θυμάτων και των τραυματιών της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών αλλά και στην κοινωνία. Θα διαβεβαιώσει ότι η Δικαιοσύνη θα αποδοθεί από τη Δικαιοσύνη σε όποιον ευθύνεται, όπου και εάν βρίσκεται. Δεν συγκαλύπτεται τίποτα και δεν θα συγκαλυφθεί. Η δίκη, με τη νομοθετική πρωτοβουλία αυτής της κυβέρνησης, θα εκκινήσει μέσα σε ένα χρόνο και όχι όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ με το Μάτι.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να καταδείξει τον ανορθολογισμό των επιχειρημάτων της αντιπολίτευσης που έχει φτάσει με τη ρητορεία που αναπτύσσουν «από συνήγοροι των θυμάτων, έχουν μετατραπεί στους καλύτερους υπερασπιστές του σταθμάρχη», ενώ έχουν φτάσει στο σημείο με στόμφο σφοδρού κατηγόρου να υποστηρίζουν ότι στο έγκλημα των Τεμπών «υπήρξε ηθικός αυτουργός και ουδείς φυσικός αυτουργός»!

Καραμανλής: «Δεν κρύβομαι, δεν κρύφτηκα και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία»

Στην ίδια κατεύθυνση ήταν και η πρώτη δημόσια τοποθέτηση του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, εκτός της παρουσίας του στην εξεταστική επιτροπή. «Δεν κρύβομαι, δεν κρύφτηκα και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία», δήλωσε από το βήμα της Βουλής. «Το θέμα των Τεμπών υπάγεται στο άρθρο 86 του Συντάγματος. Και εκεί η διαδικασία είναι συγκεκριμένη. Και είτε είμαι βουλευτής σήμερα, είτε δεν ήμουν, τίποτα απολύτως δεν θα άλλαζε. Το ξέρετε, αλλά επιλέγετε να λέτε ψέματα», τόνισε, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση και κάλεσε τα κόμματα να συντάξουν συγκεκριμένο κατηγορητήριο για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής «και να έρθουν εδώ, να δούμε αν και ποια βάση έχει. Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Θεσμικά, εδώ, στη Βουλή. Όχι στα λαϊκά δικαστήρια της τηλεόρασης και των social media».



Πρόταση δυσπιστίας – Συσπειρωμένη η κυβερνητική πλειοψηφία

Η αποτίμηση που κάνει το Μέγαρο Μαξίμου για την μέχρι τώρα συζήτηση είναι πως «η προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης μιας ανείπωτης τραγωδίας πέφτει στο κενό», ενώ από την άλλη η κυβερνητική πλειοψηφία βγαίνει συσπειρωμένη. Ο Μάκης Βορίδης έχει σηκώσει το βάρος της εκπροσώπησης της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ωστόσο όλοι οι υπουργοί, σε συνεννόηση με το πρωθυπουργικό γραφείο έλαβαν ή θα λάβουν το λόγο για να υπερασπιστούν τα πεπραγμένα της κυβέρνησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι σχεδόν όλη την ημέρα χθες, ακόμα και τα μεσάνυχτα, τα υπουργικά έδρανα ήταν γεμάτα, ενώ υπήρχαν στιγμές που οι υπουργοί στην αίθουσα ήταν περισσότεροι από τους βουλευτές της ΝΔ.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ