Βασιλιάς Κάρολος: Το μήνυμα αγάπης και σταθερότητας που θα απευθύνει σήμερα στο έθνος


Ο βασιλιάς Κάρολος θα τονίσει τη σημασία των πράξεων φιλίας, «ειδικά σε μια περίοδο ανάγκης», στο πασχαλινό μήνυμα που θα απευθύνει σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη για την Αγγλικανική Εκκλησία, μετά τη διάγνωσή του με καρκίνο.

Ο βασιλιάς Κάρολος αναμένεται σήμερα, «Μεγάλη Πέμπτη» για το Αγγλικανικό Πάσχα, να απευθύνει μήνυμα στο έθνος, στέλνοντας πασχαλινές ευχές. Το διάγγελμά του αναμένεται να μεταδοθεί την ώρα της λειτουργίας εντός του καθεδρικού ναού του Ουόρσεστερ, όπου θα δώσει το παρών η βασίλισσα Καμίλα.

Ο 75χρονος μονάρχης, στο πρώτο δημόσιο διάγγελμα προς το έθνος, μετά την αποκάλυψη του καρκίνου της Κέιτ Μίντλετον, αναμένεται να μιλήσει και για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν ο ίδιος και η μέλλουσα βασίλισσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην ομιλία του θα πει «χρειαζόμαστε και ωφελούμαστε πολύ από αυτούς που μας απλώνουν χείρα φιλίας, ειδικά σε ώρα ανάγκης». Τα σχόλιά του βλέπουν το φως λίγο μετά το συγκινητικό μήνυμα της Κέιτ Μίντλετον ότι υποβάλλεται επίσης σε θεραπεία για καρκίνο.

Ο βασιλιάς δεν αναφέρεται στον γιο του και σύζυγό της Ουίλιαμ στο μήνυμα. Ωστόσο, οι βασιλικοί παρατηρητές είναι πιθανό να ερμηνεύσουν τα λόγια του ως ένδειξη της υποστήριξης που δέχθηκαν εκείνος και η πριγκίπισσα σχετικά με τις ανησυχίες για την υγεία τους. Παράλληλα αναμένεται να διαβεβαιώσει το βρετανικό λαό πως η μοναρχία εξακολουθεί να παραμένει ισχυρή, παρά τις πρόσφατες δυσκολίες και τους κλυδωνισμούς.

Σύμφωνα με πηγή του παλατιού που επικαλούνται βρετανικά ΜΜΕ, ο μονάρχης είναι αποφασισμένος να δείξει ότι η βασιλική οικογένεια είναι ενωμένη και να διαβεβαιώσει τον βρετανικό λαό και «όλο τον κόσμο» πως, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Οίκος των Ουίνδσορ τους τελευταίους μήνες, η μοναρχία παραμένει σταθερή και ακλόνητη.

Ο βασιλιάς Κάρολος, που διαγνώστηκε με καρκίνο στις 5 Φεβρουαρίου, θα δώσει το παρών στην πασχαλινή λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Ουίνδσορ, μαζί με τα λοιπά υψηλόβαθμα μέλη της βασιλικής οικογένειας.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ