Φαραντούρης: Επιμένει στις δηλώσεις του για την Ευρωπαία εισαγγελέα


Ανυποχώρητος εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φαραντούρης αναφορικά με τις δηλώσεις του για την Ευρωπαία εισαγγελέα που πρέπει να ρίξει την κυβέρνηση.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Δημήτρη Οικονόμου μήπως θέλει να λειάνει κάτι σχετικά με τις δηλώσεις του για την Ευρωπαία εισαγγελέα που πρέπει να ρίξει την κυβέρνηση, ο κ. Φαραντούρης απάντησε: Πώς σας ήρθε αυτό; Έχω επίγνωση των όσων λέω και πράττω στον δημόσιο βίο.

Στην επισήμανση του δημοσιογράφου ότι τον άδειασαν από το κόμμα του, ο κ. Φαραντούρης είπε: Απεναντίας. Δεν νιώθω αδειασμένος. Νιώθω ενισχυμένος στο κόμμα μου και στην κοινωνία και προσέθεσε:

«Δεν έχω καταλάβει πού διαφωνούμε. Όταν η εισαγγελική έρευνα προάγει την αλήθεια ή φέρνει στο φως ζητήματα που αφορούν σκάνδαλα και εγκλήματα, δεν δημιουργεί πολιτικές εξελίξεις;».

Κληθείς να απαντήσει γιατί είπε η Ευρωπαία εισαγγελέας να ρίξει την κυβέρνηση, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως η ευρωπαϊκή εισαγγελία έχει εισαγγελείς από όλα τα κράτη-μέλη και διερωτήθηκε: Είμαστε στην ευρωπαϊκή οικογένεια ή δεν είμαστε;Περαιτέρω σημείωσε όταν οι δικαστικοί λειτουργοί πέφτουν πάνω σε σκάνδαλα, προχωράνε την έρευνά τους και εκθέτουν κυβερνήσεις που παρακωλύουν το έργο τους, βεβαίως δημιουργούν πολιτικές εξελίξεις και παραιτήσεις. Για παράδειγμα, ανέφερε πως στον Σαρκοζί πέρασαν βραχιολάκια.Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κατά Φαραντούρη: «Οι δηλώσεις του συνιστούν ευθεία προσβολή ολόκληρου του Δικαστικού Σώματος»

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αντέδρασε έντονα στις δηλώσεις του κ. Φαραντούρη, με τις οποίες προβάλλει, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, τους ανώτατους δικαστές της χώρας μας με αντιδημοκρατικούς χαρακτηρισμούς και υπονομεύει το έργο της ελληνικής Δικαιοσύνης.

«Οι δηλώσεις αυτές σε βάρος του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, του Αρείου Πάγου, συνοδευόμενες από ευθείες προσβολές του Πολιτεύματος και των Δημοκρατικών Θεσμών καταδεικνύουν, πλέον, ότι ο σκοπός αυτών, που τις υποστηρίζουν δεν είναι η ανεύρεση της ουσιαστικής αλήθειας, αλλά η πολιτική και μόνο εκμετάλλευση ενός τραγικού συμβάντος στη δίνη του οποίου επιχειρούν να ισοπεδώσουν τον κορυφαίο Θεσμό της Δικαιοσύνης», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η δήλωση του κ. Φαραντούρη

Υπενθυμίζεται πως ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής αρχικά είπε πως “η Ευρωπαία εισαγγελέας είναι μία εγνωσμένου κύρους γυναίκα, την οποία κάποιοι προσπάθησαν να αποδομήσουν, σαν προσωπικότητα και σαν θεσμό”.

“Έριξε την κυβέρνηση στη Ρουμανία η Λάουρα Κοβέσι” πρόσθεσε ο κ. Φαραντούρης και σε παρατήρηση του δημοσιογράφου “και τι θέλετε; Να ρίξει την κυβέρνηση και στην Ελλάδα;” το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: “Θα ήταν ευχής έργον θα σας έλεγα… Αν αποκρύπτει σκάνδαλα ναι, αν δεν θέλει να διαλευκάνει υποθέσεις”.Παρέπεμψε ακολούθως σε δήλωσή της: “Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια, από το να εφαρμόσουμε τη δικαιοσύνη. Διότι αν σου απαγορεύουν να κάνεις έρευνα δεν μπορείς να αποκαλύψεις την αλήθεια”.

Ακολούθησε η παρατήρηση του βουλευτή της Ν.Δ. Κ. Καραγκούνη, ο οποίος συμμετείχε στο ίδιο πάνελ: “Το ξέρετε ότι υπάρχει υπόμνηση του Αρείου Πάγου που λέει στην κ. Κοβέσι να ασχολείσαι με τα της αρμοδιότητάς σου;” με τον κ. Φαραντούρη να απαντά: “Ε και τι σημαίνει αυτό; Ο Άρειος Πάγος στη χούντα έλεγε η Επανάσταση επικρατεί…”.

Η αναλυτική ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Οι χθεσινές δηλώσεις πολιτικού στελέχους κοινοβουλευτικού κόμματος, με τις οποίες προσβάλλει τους Ανώτατους Δικαστές της χώρας με αντιδημοκρατικούς χαρακτηρισμούς, συνιστούν ευθεία προσβολή ολόκληρου του Δικαστικού Σώματος και υπονόμευση του έργου της Ελληνικής Δικαιοσύνης, η απονομή της οποίας επιχειρείται να υποκατασταθεί εκτός των ορίων του Συντάγματος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Οι δηλώσεις αυτές σε βάρος του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, του Αρείου Πάγου, συνοδευόμενες από ευθείες προσβολές του Πολιτεύματος και των Δημοκρατικών Θεσμών καταδεικνύουν, πλέον, ότι ο σκοπός αυτών, που τις υποστηρίζουν δεν είναι η ανεύρεση της ουσιαστικής αλήθειας, αλλά η πολιτική και μόνο εκμετάλλευση ενός τραγικού συμβάντος στη δίνη του οποίου επιχειρούν να ισοπεδώσουν τον κορυφαίο Θεσμό της Δικαιοσύνης.Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων υπενθυμίζει σε όλους ότι η Δημοκρατία αποκαταστάθηκε στη χώρα μας το 1974 και ότι η αμφισβήτηση του Συντάγματος, της Δικαιοσύνης και εν γένει των Θεσμών αποτελεί το αρχικό στάδιο της εγκαθίδρυσης του αυταρχισμού.

Κυρίαρχος στην Ελληνική Δημοκρατία είναι ο Λαός από τον οποίο πηγάζουν όλες οι Εξουσίες. Η Ελλάδα έχει Σύνταγμα, την εφαρμογή του οποίου εγγυάται αδιάλειπτα η Ελληνική Δικαιοσύνη.

Οι Έλληνες Δικαστές και Εισαγγελείς επιτελούν με πλήρη ευσυνειδησία και Ανεξαρτησία το ύψιστο καθήκον τους, με βάση τα στοιχεία των δικογραφιών, όπως ορίζουν το Σύνταγμα και οι Νόμοι της Συντεταγμένης Ελληνικής Πολιτείας ώστε η Δικαιοσύνη να απονέμεται με τις εγγυήσεις που προβλέπουν τα διεθνή κείμενα προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Διαφορετικά ο κάθε πολίτης θα κινδύνευε να καταστεί έρμαιο του προσωπικού του αντιπάλου ή του κοινού, που επιζητεί ακόμη και τη θανατική ποινή με κίνδυνο την οριστική διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης και συνοχής.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ

ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

Μαργαρίτα Στενιώτη, Πρόεδρος Εφετών , Πρόεδρος ΕνΔΕ

Ευστάθιος Βεργώνης, Εισαγγελέας Εφετών, αν. Γενικός Γραμματέας ΕνΔΕ

Κωνσταντίνος Βουλγαρίδης, Εφέτης, Εκπρόσωπος Τύπου ΕνΔΕ”

Οξεία αντίδραση της ΝΔ

Σε δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Ρωμανού, αναφέρεται ότι «Χθες βράδυ, μέσα σε λίγα λεπτά, ο κ. Φαραντούρης είπε ότι είναι «ευχής έργον να ρίξει την κυβέρνηση η Ευρωπαία Εισαγγελέας» και ότι δεν έχει σημασία τι λέει ο Άρειος Πάγος, αφού «στη χούντα έλεγε ότι θα επικρατήσει η Επανάσταση», γυρίζοντάς μας στις πιο σκοτεινές εποχές. Επιβεβαιώνει ότι η περιφρόνηση των θεσμών και η υπονόμευση της Δημοκρατίας είναι συνυφασμένες με τον ΣΥΡΙΖΑ και υπό τη νέα του ηγεσία. Η μόνη τους έγνοια για τους θεσμούς είναι πώς θα τους εργαλειοποιήσουν για να ρίξουν την κυβέρνηση, όπως όταν κυβέρνησαν ήταν πώς θα τους εργαλειοποιήσουν για να κλείσουν φυλακή τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Μετά από αυτές τις αδιανόητες δηλώσεις, θεωρούμε αυτονόητο ότι ο κ. Φαραντούρης δεν θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής».

Φαραντούρης: Λυσσαλέα προσπάθεια απαξίωσης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας – Μονταζιέρα Νο2 στις δηλώσεις μου

Για υπονόμευση της Δημοκρατίας εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία, μετά τη δήλωση του Νικόλα Φαραντούρη, ότι «θα ήταν ευχής έργον να ρίξει την κυβέρνηση η Ευρωπαία Εισαγγελέας». Παράλληλα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κατήγγειλε ότι η ο καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου και Συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής προσβάλει και υπονομεύει την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε θέλησε να πάρει θέση ο Νίκος Φαραντούρης με νέα δήλωσή του, που έστειλε προς τα ΜΜΕ.

Ν. Φαραντούρης: Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί, η δημοκρατία θα νικήσει

«Αλλεργικό σοκ έχει προκαλέσει στη Νέα Δημοκρατία και το πρωθυπουργικό κονκλάβιο το ενδεχόμενο η έρευνα των Εισαγγελικών Αρχών (Ευρωπαϊκών και Ελληνικών) να ρίξει φως στο έγκλημα των Τεμπών και να οδηγήσει σε πλήρη λαϊκή απονομιμοποίηση την διολισθαίνουσα καθημερινά Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αυτό αποδεικνύει η λυσσαλέα προσπάθεια απαξίωσης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας απ’ την Κυβέρνηση προκειμένου να μην πέσει φως καθώς και Μονταζιέρα Νο2 για τις δηλώσεις μου ως Καθηγητή του Ευρωπαϊκού Δικαίου και Συμβούλου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Και ΝΑΙ: Η εισαγγελική έρευνα απ’ όπου κι αν προέρχεται μπορεί και οφείλει να ρίξει φως σε αδιαφανείς διαδικασίες και στη διαλεύκανση σκανδάλων και εγκλημάτων και να οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις και προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία, όπως συμβαίνει σε κάθε ευνομούμενο κράτος. Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί. Η δημοκρατία θα νικήσει», αναφέρει σε χθεσινή δήλωσή του ο κ. Φαραντούρης.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ