Μόσχα: Οι τζιχαντιστές έγιναν «φονικές μηχανές» υπό την επήρεια ναρκωτικού – Το «χημικό θάρρος»


Οι δράστες της επίθεσης στη Μόσχα είχαν καταναλώσει μία ναρκωτική ουσία με την κωδική ονομασία «χημικό θάρρος»

Οι τρομοκράτες του Iσλαμικού Κράτους μετατράπηκαν σε ατρόμητες «δολοφονικές μηχανές» ναρκώνοντας τους εαυτούς τους πριν από τη σφαγή της Μόσχας, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες. Η φεινετυλίνη- αγαπημένη ουσία της τρομοκρατικής ομάδας που είναι γνωστή ως «χημικό θάρρος» – απενεργοποιεί τον φόβο, επιτρέποντας στους μαχητές του να σκοτώνουν χωρίς καμία ανησυχία.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, οι ύποπτοι Saidakram Rajabalizoda, 30 ετών Muhammadsabir Fayzov, 19, Dalerjon Mirzoev, 32, και Shamsidin Faridouni, 25 ετών πήραν το ναρκωτικό πριν σκοτώσουν 147 ανθρώπους στο Crocus City Hall την περασμένη Παρασκευή.

Οι εξετάσεις αίματος έδειξαν ίχνη της ψυχοτρόπου ουσίας, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Baza – το οποίο έχει πηγές στις ρωσικές αρχές επιβολής του νόμου. Το ναρκωτικό χρησιμοποιήθηκε προηγουμένως από μέλη της Χαμάς πριν εξαπολύσουν τη βάρβαρη επίθεση τους στις 7 Οκτωβρίου στο Ισραήλ.

Στην πιο πολύνεκρη επίθεση που έχει βιώσει η Ρωσία τα τελευταία 20 χρόνια, οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους του Χορασάν (ISIS-K) σκότωσαν τουλάχιστον 147 ανθρώπους και τραυμάτισαν σχεδόν 200 άλλους. Περίπου 6.000 άνθρωποι πιστεύεται ότι βρίσκονταν μέσα στον συναυλιακό χώρο και παρακολουθούσαν το ρωσικό ροκ συγκρότημα Picnic όταν άρχισε η θηριωδία.

Οι ένοπλοι άρχισαν να πυροβολούν πολίτες σε απόσταση αναπνοής – μέσα από γυάλινες πόρτες, τουρνικέ και μετά την ίδια την αίθουσα συναυλιών, είπαν τραυματισμένοι μάρτυρες. Έβαλαν φωτιά ακόμη και στο κτήριο σε μια προσπάθεια να μη βγει κανένας ζωντανός. Συγκλονιστικά πλάνα έδειξαν σωρούς από πτώματα έξω από τον μαυρισμένο χώρο συναυλιών στο δυτικό άκρο της Μόσχας.

Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τη σφαγή και μάλιστα δημοσίευσε μια φωτογραφία που δείχνει προφανώς τους τέσσερις υπόπτους να ποζάρουν δίπλα στη σημαία της λατρείας τους πριν εισβάλουν στην αίθουσα. Η υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) εξαπέλυσε ένα τεράστιο ανθρωποκυνηγητό το Σάββατο για να συλλάβει τους υπεύθυνους και συνέλαβε 11 υπόπτους, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων ανδρών που οδηγήθηκαν αργότερα στο δικαστήριο.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας του Πούτιν δημοσίευσαν φρικιαστικά πλάνα από τις ανακρίσεις τους, συμπεριλαμβανομένου ενός αποτρόπαιου βίντεο με έναν από τους υπόπτους να τρώει το αυτί του. Ένας δεύτερος ύποπτος μαγνητοσκοπήθηκε να δέχεται ηλεκτροσόκ.

Η δημόσια επίδειξη βασανιστηρίων είναι η προσπάθεια του Πούτιν να στείλει μια «θρασύτατη» προειδοποίηση για το τι θα συμβεί σε όποιον του επιτεθεί, προειδοποίησε ο ειδικός για τη Ρωσία, δρ Στίβεν Χολ στη Sun. Ο Πούτιν ωστόσο έχει διατυπώσει αβάσιμους ισχυρισμούς ότι η Ουκρανία συνδέεται με τη σφαγή και ότι οι δράστες προσπάθησαν να διαφύγουν στη γειτονική χώρα μετά την επίθεση.

Μέλη του τρομοκρατικού πυρήνα φέρεται να πραγματοποίησαν πολλές επισκέψεις στην αίθουσα συναυλιών πριν από τη σφαγή. Μια μέρα πριν από την επίθεση, εντοπίστηκαν σε ένα βενζινάδικο της Gazpromneft όπου τροφοδοτούσαν με καύσιμα το ίδιο λευκό Renault που θα χρησιμοποιούσαν ως αυτοκίνητο απόδρασης, ανέφερε η Baza.

Η ουσία που κάνει τους τρομοκράτες φονικές μηχανές

Η φαινεθυλίνη είναι ένα συνφάρμακο αμφεταμίνης και θεοφυλλίνης και προφάρμακο και για τα δύο. Οι μαχητές του ISIS είναι γνωστό οτι καταναλώνουν το ναρκωτικό που που ονομάζεται «χημικό θάρρος», για να παραμείνουν σε εγρήγορση στη μάχη.

Το φάρμακο έγινε ευρύτερα γνωστό 1961 και χρησιμοποιήθηκε για περίπου 25 χρόνια ως ηπιότερη εναλλακτική λύση στις αμφεταμίνες. Χρησιμοποιήθηκε για τη θεραπεία παιδιών με ΔΕΠΥ και, λιγότερο συχνά, για ναρκοληψία και κατάθλιψη. Σε αντίθεση με τις αμφεταμίνες, δεν αυξάνει την αρτηριακή πίεση του ασθενούς – που σημαίνει ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ατόμων με καρδιαγγειακές παθήσεις.

Ωστόσο, είναι εξαιρετικά εθιστικό – και κρίθηκε παράνομο στις περισσότερες χώρες το 1986. Κρατάει τους χρήστες ξύπνιους για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ενώ τους κάνει να νιώθουν δραστήριοι και χαρούμενοι – γι’ αυτό έχει ονομαστεί «χημικό θάρρος». Ο εθισμός είναι διάχυτος στις τάξεις του ISIS στη Συρία, σύμφωνα με έρευνα της Σαουδικής Φαρμακευτικής Εταιρείας για το «φάρμακο της τζιχάντ».

Οι βομβιστές αυτοκτονίας, όπως ο τρομοκράτης του Μάντσεστερ Σαλμάν Αμπέντι, λέγεται ότι είχε επίσης καταναλώσει ναρκωτικά πριν σταλούν σε μια αποστολή, δημιουργώντας τους κόκκινα μάτια και μια χαρακτηριστική όψη σύγχυσης. Το ναρκωτικό μετατρέπει τους τρομοκράτες σε «φονικές μηχανές που δεν δείχνουν μεταμέλεια».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ