Λούις Γκόσετ Τζούνιορ: «Έφυγε» από τη ζωή ο ηθοποιός


Λούις Γκόσετ Τζούνιορ: Η είδηση επιβεβαιώθηκε από την κόρη του – Πρόκειται για τον πρώτο μαύρο ηθοποιό που έλαβε το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου

Την τελευταία του πνοή άφησε ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, Λούις Γκόσετ Τζούνιορ, γνωστός μεταξύ άλλων, για τις ταινίες «Ιπτάμενος και τζέντλεμαν» και «Iron Eagle».

Η είδηση του θανάτου έγινε γνωστή από την κόρη του, αλλά ακόμα δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα αίτια.

«Με βαθιά μας λύπη επιβεβαιώνουμε ότι ο αγαπημένος μας πατέρας πέθανε σήμερα το πρωί. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους για τα συλλυπητήριά τους αυτή τη στιγμή. Παρακαλώ σεβαστείτε την ιδιωτική ζωή της οικογένειας κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης στιγμής», έγραφε η δήλωση της οικογένειας, την οποία κοινοποίησε στενός συνεργάτης του ηθοποιού.

Ο ηθοποιός που «έφυγε» από τη ζωή στα 87 του χρόνια γεννήθηκε στις 27 Μαΐου 1936 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Ο πρώτος του ρόλος στο Μπρόντγουεϊ ήταν σε ηλικία 15 ετών, όταν έπαιξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην παραγωγή «Take A Giant Step». Ο Γκόσετ συνέχισε να εξελίσσεται στην τέχνη του με το βλέμμα στραμμένο στο Χόλιγουντ, παρακολουθώντας μαθήματα υποκριτικής δίπλα σε άτομα όπως η Μέριλιν Μονρόε και ο Μάρτιν Λάνταου.

Αλλά το να είσαι μαύρος ηθοποιός δεν ήταν εύκολο, όπως τόνιζε αρκετές φορές. «Έπρεπε να μάθω πραγματικά τη σημασία του τι χρειάζεται για να επιβιώσεις σε αυτή την πόλη και έπρεπε να συμπεριφέρομαι σαν να ήμουν δεύτερης κατηγορίας. Έπρεπε να καταπιώ το βάρος του να είμαι Αφροαμερικανός στην Αμερική», είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ