Οι επιστήμονες κατέληξαν: Πιθανότητα 0,0037% να μας χτυπήσει μετεωρίτης στις 24 Σεπτεμβρίου του 2182


Ο αστεροειδής με το όνομα «Bennu» περνά από τη Γη κάθε έξι χρόνια

Είναι πάντα ωφέλιμο να είμαστε προετοιμασμένοι για την αποκάλυψη, και σε αυτή την περίπτωση, οι επιστήμονες μας έχουν οπλίσει με χρήσιμες πληροφορίες: την ακριβή ημερομηνία που ένας αστεροειδής προβλέπεται να πέσει στη Γη με τη δύναμη 22 ατομικών βομβών.

Ο αστεροειδής με το όνομα «Bennu» περνά από τη Γη κάθε έξι χρόνια, ωστόσο δεν… φέρνει την καταστροφή. Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να ανησυχούμε πολύ, καθώς η προβλεπόμενη ημερομηνία σύγκρουσής του είναι στην πραγματικότητα κοντά στο τέλος του 22ου αιώνα. Και ίσως να μην είναι καν καταστροφή, χάρη στο έργο των επιστημόνων.

Η NASA εργάζεται πάνω σε σχέδια για την αποτροπή της καταστροφής εκτρέποντας την πορεία σύγκρουσης του Bennu και η ζωτικής σημασίας αποστολή τους φέρεται να βρίσκεται στο «τελικό στάδιο».

Ο Richard Burns, υπεύθυνος του προγράμματος OSIRIS-REx στο Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Goddard της NASA στο Greenbelt του Maryland, δήλωσε: «Βρισκόμαστε τώρα στο τελευταίο σκέλος αυτού του επταετούς ταξιδιού, και μοιάζει πολύ με τα τελευταία χιλιόμετρα ενός μαραθωνίου, με άφθονα συναισθήματα όπως η υπερηφάνεια και η χαρά, καθώς είμαστε αποφασισμένοι να επιτύχουμε τον σκοπό μας».

Η εκτροπή του Bennu δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, καθώς πρόκειται για ένα «τέρας», με μέγεθος περίπου στο μισό του αστεροειδούς που νομίζουμε ότι εξαφάνισε τους δεινόσαυρους. Αν πέσει στη Γη, αυτό σημαίνει ότι θα προκαλούσε καταστροφή 600 μίλια από το σημείο της συντριβής – αλλά θα γλυτώναμε την παγκόσμια εξαφάνιση.

Αν θέλετε να σημειώσετε τα ημερολόγιά σας, η NASA προβλέπει ότι ο Bennu θα χτυπήσει τη Γη στις 24 Σεπτεμβρίου 2182, αλλά η διαστημική υπηρεσία δήλωσε επίσης ότι υπάρχει μια «εξαιρετικά μικρή πιθανότητα» να συμβεί πραγματικά.

Σύμφωνα με ένα έγγραφο που μοιράστηκε η επιστημονική ομάδα OSIRIS-REx, υπάρχει μια πιθανότητα 1:2700 (0,037%) να προσκρούσει αυτός ο αστεροειδής στη Γη στις 24 Σεπτεμβρίου 2182.

Στις 25 Σεπτεμβρίου 2135, ο Bennu θα πραγματοποιήσει μια κοντινή πτήση από τη Γη. Η θέση του Bennu το 2182 θα διαφέρει ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η πτήση του 2135, σύμφωνα με τη NASA.

*Με πληροφορίες από uniladtech


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ