Κολωνός: Ισόβια για Μίχο – Δικηγόρος 12χρονης: «Αισθάνεται χαρούμενη και δικαιωμένη»


Κολωνός: Ο Ηλίας Μίχος και ο περιβόητος «Μιχάλης» θα παραμείνουν στη φυλακή για την υπόθεση του βιασμού και της μαστροπείας της 12χρονης.

Εκτός φυλακής θα παραμείνουν 17 καταδικασθέντες για την υπόθεση της 12χρονης, καθώς το δικαστήριο αποφάσισε να τους χορηγήσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση με περιοριστικούς όρους κατά περίπτωση απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση σε ΑΤ και σε κάποιους χρηματικές εγγυήσεις.  Η μητέρα της ανήλικης αποφυλακίζεται άμεσα.

Συγκεκριμένα, εχθές 91/4) το Δικαστήριο επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης για τον βιασμό της 12χρονης από τον Κολωνό στον 55χρονο Ηλία Μίχο και συνολική ποινή 27 ετών για τις υπόλοιπες πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε.



Αρχικά, η ποινή για τις υπόλοιπες πράξεις ήταν 41 έτη, ενώ η ποινή στον «Μιχάλη» ήταν 12 έτη για διακεκριμένη μαστροπεία και επιπλέον 12 έτη για παιδική πορνογραφία.

Κολωνός: Οι ποινές σε Ηλία Μίχο και «Μιχάλη»

Ωστόσο, μετά τη συγχώνευση των ποινών, για τον Ηλία Μίχο το δικαστήριο αποφάσισε ποινή ισόβιας κάθειρξης συν 27 έτη κατά συγχώνευση (εκτιτέα τα 20) και για τον 59χρονο πρώην ναυτικό ποινή κατά συγχώνευση 18 ετών.

Για τη μητέρα της 12χρονης, η οποία καταδικάστηκε για πλημμεληματική εκβίαση, το δικαστήριο επέβαλε ποινή 20 μηνών και αναμένεται αμέσως να βρεθεί εκτός φυλακής, καθώς λόγω προφυλάκισης θεωρείται ότι έχει εκτίσει την ποινή.

Στον Ηλία Μίχο μεταξύ άλλων επιβλήθηκε χρηματική ποινή 4.100 ευρώ, ενώ στον μαστροπό «Μιχάλη» 2.200 ευρώ.

Για τους 15 κατηγορουμένους που πήγαν σε ραντεβού με το παιδί, επέβαλε ποινές που ξεκινούν από 13 μήνες και φτάνουν τα 7 έτη.

Ειδικότερα, το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις των 17 καταδικασθέντων, όπως εισηγήθηκε η εισαγγελέας της έδρας.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, σε κάποιους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, ενώ για άλλους ορίστηκαν χρηματικές εγγυήσεις έως 25 χιλιάδες ευρώ.

Αίτημα για αναστολή –-πλην των 17- κατέθεσε και ο «Μιχάλης», που με την συγχώνευση καταδικάστηκε σε κάθειρξη 18 ετών. Πλην όμως, η προσπάθειά του να βγει από την φυλακή ως την δευτεροβάθμια δίκη, δεν βρήκε θετική ανταπόκριση, ούτε από την εισαγγελέα ούτε από το δικαστήριο.



Εκτός από τη μητέρα του κοριτσιού που καταδικάστηκε σε 20 μήνες για εκβίαση, έχοντας ήδη σχεδόν 18 μήνες προσωρινή κράτηση, σήμερα Τρίτη (2/4) αναμένεται να βγουν από την φυλακή και οι άνδρες που καταδικάστηκαν για την κόλαση που βίωσε η 12χρονη.

Κολωνός: Οι ποινές που επιβλήθηκαν στους αποκαλούμενος «πελάτες» για τον εφιάλτη της 12χρονης

  • Κάθειρξη 7 ετών σε τέσσερις που βρέθηκαν πάνω από μία φορά με το ανήλικο κορίτσι.
  • Κάθειρξη 6 ετών σε 5 κατηγορουμένους που βρέθηκαν άπαξ με την 12χρονη.
  • Κάθειρξη 5 ετών για 3 κατηγορουμένους που θεώρησαν πως είναι μεγαλύτερης ηλικίας.
  • Φυλάκιση 3 ετών σε δύο και 4 ετών σε έναν, για απόπειρα γενετήσιας πράξης.
  • Φυλάκιση 13 και 15 μηνών αντίστοιχα, σε δύο κατηγορουμένους για πορνογραφία.

Κολωνός – Δικηγόρος 12χρονης: «Αισθάνεται χαρούμενη και δικαιωμένη»

Μια εκ των δικηγόρων του 12χρονου κοριτσιού, μίλησε στο Mega κάνοντας λόγο για μεγάλη χαρά και δικαίωση της ανήλικης, που ανυπομονεί να σφίξει ξανά στην αγκαλιά της τη μητέρα της.

«Αυτό που ενδιαφέρει τη 12χρονη αυτή τη στιγμή είναι ότι η μαμά της είναι αθώα έτσι όπως έλεγε στην αρχή. Είναι δικαιωμένη, είναι πολύ χαρούμενη που έγινε πιστευτή. Όλα τα στοιχεία που είχε το δικαστήριο ενώπιον του, ήταν πολύ συγκεκριμένα, αποδείχθηκαν από έγγραφα και μάρτυρες, αλλά κυρίως από τις καταθέσεις αυτού του παιδιού», είπε η δικηγόρος.

Με ανυπομονησία περιμένουν την αποφυλάκιση της μητέρας και τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας.



Να υπογραμμισθεί πως δεν αποκλείεται τους προσεχείς μήνες να ακολουθήσει και νέα δεύτερη δίκη για την φρικιαστική υπόθεση του Κολωνού καθώς σε εκκρεμότητα βρίσκεται σε επίπεδο ανάκρισης μια ακόμη δικογραφία με εννέα κατηγορούμενους τους οποίους η ανήλικη φέρεται να έχει αναγνωρίσει ως κακοποιητές της.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ