Μηλόξυδο: Πόσο ρίχνει τη χοληστερίνη, πόσο να πίνετε τη μέρα


Τα οφέλη του μηλόξυδου για την υγεία είναι γνωστά εδώ και αιώνες και μάλιστα έχουν επιβεβαιωθεί στο πλαίσιο επιστημονικών ερευνών. Το μηλόξυδο χρησιμοποιείται κυρίως ως αντιμικροβιακό, αδυνατιστικό αλλά και καλλυντικό

Τώρα, στην ήδη μακρά λίστα των ευεργετικών του ιδιοτήτων έρχεται να προστεθεί η καρδιοπροστατευτική του δράση, καθώς διαπιστώθηκε ότι μειώνει τα επίπεδα της χοληστερίνης!

Σύμφωνα με έρευνα του Δρ Τζέιμς Μπράουν από το Πανεπιστήμιο του Άστον στο Μπέρμιγχαμ, η καθημερινή κατανάλωση μηλόξυδου μπορεί να μειώσει τη χοληστερίνη περίπου κατά 13%. Ο Δρ Μπράουν έκανε την ανακάλυψη αυτή στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τους ιατρικούς συντάκτες και το ιατρικό προσωπικό της εκπομπής Trust Me I’m A Doctor του BBC2, αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της Mail Online.

Τα ευρήματα του Δρ Μπράουν υποδεικνύουν ότι τα οφέλη του μηλόξυδου σε σχέση με τη χοληστερίνη προκύπτουν από ποσότητα 30 ml ημερησίως, σε διάλυμα που περιέχει επίσης 200 ml νερό. Το διάλυμα πρέπει να καταναλώνεται πριν το φαγητό.

Η μείωση της χοληστερίνης –ιδιαίτερα της «κακής» LDL– θεωρείται απαραίτητο μέτρο πρόληψης σοβαρών καρδιαγγειακών επιπλοκών, όπως το έμφραγμα και το εγκεφαλικό.

Τα οφέλη του μηλόξυδου εκτιμάται ότι πηγάζουν κυρίως από το οξικό οξύ που περιέχει.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ