Έρχεται το Μαύρο Κουτί της Γης για την κλιματική αλλαγή


Πότε και πού θα κατασκευαστεί το Μαύρο κουτί της Γης

Το Μαύρο Κουτί της Γης θα κατασκευαστεί στην Τασμανία μέσα στο χρόνο και θα γεμίσει με σκληρούς δίσκους που θα καταγράφουν τις δράσεις μας για την κλιματική αλλαγή.

Το Μαύρο Κουτί της Γης θα μοιάζει με το μαύρο κουτί των αεροπλάνων, που καταγράφει τα βασικά δεδομένα

Η Daily Mail θέτει το εξής ερώτημα: «Αν η ανθρωπότητα εξαλειφθεί από την κλιματική αλλαγή, πώς θα ξέρουμε καν ότι συνέβη;» Αυτό είναι το ερώτημα που προσπαθούν να απαντήσουν Αυστραλοί επιστήμονες, οι οποίοι κατασκευάζουν το Μαύρο Κουτί της Γης, έναν ατσάλινο μονόλιθο μήκους 32 ποδιών (σχεδόν 10 μέτρων) που καταγράφει δεδομένα για τον πλανήτη μας.

Θα είναι γεμάτο με σκληρούς δίσκους που θα καταγράφουν συνεχώς την κλιματική αλλαγή, δίνοντας μια «αμερόληπτη περιγραφή των γεγονότων», που θα οδηγήσουν στην καταστροφή της Γης. Σε περίπτωση κλιματικής «Αποκάλυψης», θα παρέχει ένα ντοκουμέντο για το πώς η ανθρωπότητα απέτυχε να αποφύγει την καταστροφή αρκεί να υπάρχει κάποιος ή κάτι τριγύρω για να έχει πρόσβαση σε αυτό.

Ήδη κάποιοι λένε πως θα έχει παρόμοια αύρα με τον μυστηριώδη μονόλιθο στην ταινία επιστημονικής φαντασίας «2001: Μια Οδύσσεια του Διαστήματος» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

Πότε και πού θα κατασκευαστεί το Μαύρο κουτί της Γης

Το φιλόδοξο έργο διευθύνεται από την αυστραλιανή εταιρεία μάρκετινγκ Clemenger BBDO σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Τασμανίας.

Η Sonia von Bibra, εθνική επικεφαλής παραγωγής της Clemenger BBDO και πρόεδρος του Earth’s Black Box, δήλωσε ότι η κατασκευή θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί το 2024. «Ενώ δεν έχει ακόμη κατασκευαστεί, αναμένουμε να έχει ολοκληρωθεί φέτος’» δήλωσε στη MailOnline.

Το Μαύρο Κουτί της Γης είχε αρχικά ανακοινωθεί για τον Δεκέμβριο του 2021, με την κατασκευή να ξεκινά τον επόμενο χρόνο, αλλά το έργο έχει καθυστερήσει.

Η Vov Bibra δήλωσε ότι οι «φιλάνθρωποι δωρητές» είναι «σε αναμονή» με κεφάλαια για να ξεκινήσει η κατασκευή, αλλά περιμένει να περάσει μια αίτηση από την αυστραλιανή φορολογική υπηρεσία.

Αν και η ακριβής τοποθεσία του κουτιού δεν έχει διευκρινιστεί, φέρεται να βρίσκεται περίπου τέσσερις ώρες από την πόλη Χόμπαρτ, κάπου κοντά στη δυτική ακτή, μεταξύ Στράχαν και Κουίνσταουν.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ