Ηράκλειο: Δώρο ζωής από 52χρονη μητέρα 3 παιδιών που κατέληξε από εγκεφαλική αιμορραγία


Ηράκλειο: Η άτυχη γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών, άφησε την τελευταία της πνοή στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, έπειτα από εγκεφαλική αιμορραγία

Μια ακόμα μεγαλειώδης πράξης προσφοράς στον συνάνθρωπο καταγράφηκε στo Ηράκλειο. Όπως αναφέρει το cretalive.gr, η οικογένεια μιας 52χρονης γυναίκας που υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία και δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, πήρε την γεναία απόφαση να δωρίσει τα όργανά της.

Οι σχετικές διαδικασίες ολοκληρώθηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Όπως έγινε γνωστό ελήφθησαν για μεταμόσχευση οι πνεύμονες, οι νεφροί, οι κερατοειδείς και το ήπαρ.

Σε σχετική ανακοίνωσή της Διοίκησης του Βενιζελείου αναφέρεται:

«Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η λήψη οργάνων που προσφέρθηκαν από 52χρονη δότρια, τα ξημερώματα της Τρίτης 02/04/2024. Η δότρια νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου όπου και διαγνώστηκε ο εγκεφαλικός της θάνατος.

Η Διοίκηση του Γ.Ν. « ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ-ΠΑΝΑΝΕΙΟ» εκφράζει τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένεια της και ευχαριστεί για την μεγαλοψυχία της να προσφέρει ζωή, μέσα από τη δωρεά οργάνων, σε συνανθρώπους μας.

Ευχαριστεί επίσης το προσωπικό της ΜΕΘ, το Αναισθησιολογικό Τμήμα, την ομάδα του Χειρουργείου για την άριστη συνεργασία και πραγματοποίηση όλων των διαδικασιών της δωρεάς οργάνων, καθώς και τις Χειρουργικές ομάδες του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου για την αφαίρεση των πνευμόνων, του Ευαγγελισμού για την αφαίρεση των νεφρών, του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης για την αφαίρεση του ήπατος και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου(ΠΑΓΝΗ) για την αφαίρεση των κερατοειδών.

Ο γενικός συντονισμός έγινε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) , της ομάδας διαχείρισης δωρεάς οργάνων του νοσοκομείου και της τοπικής συντονίστριας μεταμοσχεύσεων Ηρακλείου».

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πρόσφατα, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου, ξεκίνησαν από το Ηράκλειο την επίσημη καμπάνια για τη δωρεά οργάνων και ιστών. Δωρεά που, όπως επισημαίνεται, αποτελεί την ύψιστη μορφή αλτρουισμού και εθελοντικής προσφοράς καθώς είναι η βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση του ιατρικού θαύματος της μεταμόσχευσης που είναι και η μόνη θεραπευτική λύση σε τελικά στάδια ανεπάρκειας οργάνων.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ