Πόλεμος στο Ισραήλ: Απετράπη σχέδιο δολοφονίας του υπουργού Εθνικής Ασφάλειας Μπεν Γκβιρ


Πόλεμος στο Ισραήλ:  Συνελήφθησαν επτά Ισραηλινοί αραβικής καταγωγής και τέσσερις Παλαιστίνιοι από τη Δυτική Όχθη

Σχέδιο δολοφονίας του υπουργού Εθνικής Ασφαλείας Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ ματαίωσε η Σιν Μπετ.

Η ισραηλινή υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας Σιν Μπετ αναφέρει επίσης ότι απέτρεψε επιθέσεις στο διεθνές αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ και σε άλλους στόχους.

Επτά Ισραηλινοί αραβικής καταγωγής και τέσσερις Παλαιστίνιοι από τη Δυτική Όχθη συνελήφθησαν σε σχέση με την υπόθεση, αναφέρει η ανακοίνωση της Σιν Μπετ.

Οι ύποπτοι φέρονται να σχεδίαζαν πλήγματα σε κυβερνητικά κτίρια στην Ιερουσαλήμ, καθώς και σε στρατιωτικές βάσεις, ενώ προετοίμαζαν επίθεση στον οικισμό όπου διαμένει ο Μπεν Γκβιρ στη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η Σιν Μπετ αναφέρει ότι η οργάνωση ήθελε να σκοτώσει τον υπουργό Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ με αντιαρματική ρουκέτα και να απαγάγει ισραηλινούς στρατιώτες. Τουλάχιστον ένας εκ των συλληφθέντων φέρεται να είχε επαφές με μέλος της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο υπουργός είχε πρόσφατα ζητήσει τον τερματισμό των διαπραγματεύσεων για την απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς, προτείνοντας τον σχεδιασμό νέων στρατιωτικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz.

Τον Φεβρουάριο του 2023, η ισραηλινή αστυνομία είχε συλλάβει έναν Παλαιστίνιο με την κατηγορία ότι σχεδίαζε τη δολοφονία του Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ