Ουκρανικές επιθέσεις στη Ρωσία: Έξι ρωσικά αεροπλάνα καταστράφηκαν από drones, αναφέρει το Κίεβο


Η Ουκρανία έχει εντείνει το τελευταίο καιρό τις επιθέσεις με drones σε στόχους εντός της Ρωσίας στοχεύοντας σε στρατιωτικές και ενεργειακές εγκαταστάσεις.

Η Ουκρανία, σε επίθεση με drone που πραγματοποίησε εναντίον στόχων στη νότια Ρωσία, κατέστρεψε 6 ρωσικά αεροπλάνα σε αεροπορική βάση στην περιοχή του Ροστόφ

Πιο συγκεκριμένα, πηγές ασφαλείας δήλωσαν στο BBC Ukrainian ότι ακόμη 8 αεροσκάφη υπέστησαν σοβαρές ζημιές και 20 υπάλληλοι πιθανότατα έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί. Η βάση Morozovsk διαθέτει αεροσκάφη Su-27 και Su-34 που χρησιμοποιούνται στην πρώτη γραμμή μάχης στην Ουκρανία, ανέφεραν οι πηγές.

Από την άλλη πλευρά ο Ρώσος στρατιωτικός αναλυτής του BBC, Πάβελ Ακσιόνοφ, λέει ότι μια επίθεση από τόσα πολλά μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορούσε να έχει συντρίψει την αεροπορική άμυνα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι περιοχές Σαράτοφ, Κουρσκ, Μπέλγκοροντ και Κρασνοντάρ είχαν επίσης στοχοποιηθεί υπογραμμίζοντας ότι όλα τα drones καταρρίφθηκαν.

Στην περιοχή Μοροζόφσκ του Ροστόφ, χτυπήθηκε ένας ηλεκτρικός υποσταθμός, αφήνοντας περίπου 600 άτομα χωρίς ρεύμα για λίγες ώρες, δήλωσε ο κυβερνήτης του Ροστόφ Βασίλι Γκολούμπεφ στο κανάλι του στο Telegram. Πρόσθεσε ότι υπήρξαν κάποιες ζημιές σε οικιστικό συγκρότημα 16 ορόφων.

Η Ουκρανία έχει εντείνει το τελευταίο καιρό τις επιθέσεις με drones σε στόχους εντός της Ρωσίας στοχεύοντας σε στρατιωτικές και ενεργειακές εγκαταστάσεις.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ