Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στην Πλατεία Συντάγματος 6 Απριλίου


Την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας που εορτάζεται την Κυριακής 7 Απριλίου τιμά σήμερα ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.) με μεγάλη δράση που θα πραγματοποιήσει στην πλατεία Συντάγματος (πλησίον του μετρό) αύριο Σάββατο.

Μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού βρέθηκαν από τις 12.00 έως 14.00, το πρωί του Σαββάτου, διοργανώνοντας δράση αφιερωμένη στην πρόληψη και διαχείριση των μη μεταδιδόμενων και μεταδιδόμενων ασθενειών.

Με την δράση αυτή ο Ε.Ε.Σ. στοχεύει να ενισχύει το φετινό μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας «Η υγεία μου, το δικαίωμα μου».

Στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης, Εθελοντές και Επαγγελματίες Υγείας από τους Εκπαιδευτικούς Υγειονομικούς Σταθμούς Αθηνών, Άνω Λιοσίων, Καλλιθέας, την Υπηρεσία Νοσηλεία στο Σπίτι καθώς και την Κινητή Ομάδα Υγείας, ενημέρωσαν τους πολίτες για το ρόλο που διαδραματίζει η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην πρόληψη των μεταδιδόμενων και μη-μεταδιδόμενων νοσημάτων, ενώ ταυτόχρονα θα τους διασυνδέουν με τις παραπάνω Υπηρεσίες Υγείας του Ε.Ε.Σ.

Η δράση περιλαμβάνει επίσης:

  • Έλεγχο αρτηριακής πίεσης
  • Test ταχείας ανίχνευσης γλυκόζης αίματος (test σακχάρου)
  • Test ταχείας ανίχνευσης έναντι του ιού της ανθρώπινης ανοσοεπάρκειας (HIV) και του ιού της Ηπατίτιδας B και C (HBV-HCV)
  • Διασύνδεση των ατόμων με πιθανά ευρήματα με τις υπηρεσίες υγείας του ΕΕΣ.
  • Διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού
  • Ο Τομέας Υγείας του Ε.Ε.Σ, στέλνει το ηχηρό μήνυμα ότι η ισότιμη πρόσβαση για όλους σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, η ενημέρωση, η εκπαίδευση και η έγκυρη πληροφόρηση, είναι καθοριστικής σημασίας για την για την οικοδόμηση υγιών κοινωνιών.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ