8 συνδυασμοί φαγητών για να χάσετε γρήγορα βάρος και 6 που πρέπει να αποφύγετε


Ο συνδυασμός τροφίμων, δεν κάνει μόνο τα φαγητά πιο νόστιμα αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος με έναν πολύ υγιεινό τρόπο

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει πως ο συνδυασμός κάποιων τροφών ενισχύει την πέψη, δίνει ενέργεια και βοηθά στην απώλεια βάρους.

Σήμερα, θα σας αποκαλύψουμε 8 συνδυασμούς που θα σας κρατήσουν υγιείς και σε φόρμα. Επιπλέον, θα μάθετε 6 συνδυασμούς που είναι καλύτερο να αποφύγετε.

1. Λαχανικά και βραστό αβγά

Σύμφωνα με μια μελέτη, τα αβγά βοηθούν στην απορρόφηση των καροτενοειδών (χρωστικές ουσίες που δίνουν χρώμα στα λαχανικά). Τα καροτενοειδή, δεν βοηθούν μόνο στην απώλεια βάρους αλλά έχουν κι άλλα οφέλη. Τάσσονται ενάντια στην απώλεια της όρασης, αποτρέπουν την εμφάνιση καρκίνου και βοηθούν στη θρέψη του δέρματος. Έτσι, την επόμενη φορά που θα φάτε μια σαλάτα λαχανικών, προσθέστε βραστά αβγά.

2. Τόνος και τζίντζερ

Το τζίντζερ επιταχύνει τη γαστρική κένωση και μπλοκάρει τα ένζυμα που προάγουν τη φλεγμονή. Ο τόνος περιέχει έναν τύπο Ωμέγα 3 που εμποδίζει την αποθήκευση λίπους στην κοιλιακή περιοχή. Αυτός ο τέλειος συνδυασμός, θα σας βοηθήσει να χάσετε τα επιπλέον κιλά.

3. Σπανάκι και λάδι από αβοκάντο

Αυτές οι δύο υπερ-τροφές είναι οι νέοι σας σύμμαχοι για να μειωθεί η όρεξή σας για φαγητό: το λάδι από αβοκάντο βοηθά στο να βελτιωθούν τα επίπεδα της χοληστερόλης και περιέχει βιταμίνη Β, βιταμίνη Ε και κάλιο. Το σπανάκι αυξάνει τον κορεσμό και έχει πολύ λίγες θερμίδες.

4. Καλαμπόκι και όσπρια

Σύμφωνα με μια μελέτη, μια διατροφή που περιλαμβάνει όσπρια μία φορά την εβδομάδα, είναι πιο αποτελεσματική στην απώλεια βάρους από μια διατροφή με την ίδια ποσότητα θερμίδων, αλλά χωρίς όσπρια. Προσθέτοντας καλαμπόκι, αυξάνετε την επίδραση αδυνατίσματος μιας και περιέχει ανθεκτικό άμυλο. Αυτό, κάνει το σώμα να μην απορροφά το μεγαλύτερο μέρος των θερμίδων και της γλυκόζης.

5. Πεπόνι και κόκκινο σταφύλι

Το πεπόνι είναι ένα φυσικό διουρητικό που βοηθά στην πρόληψη της κατακράτησης υγρών. Τα σταφύλια περιέχουν ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά στη μείωση της συσσώρευσης λίπους. Είναι ένας ιδανικός συνδυασμός για να σταματήσει το πρήξιμο.

6. Κοτόπουλο και πιπέρι καγιέν

Ως τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες, το κοτόπουλο βοηθά στο να μείνετε χορτάτοι για περισσότερο χρόνο. Επίσης, βοηθά στο να καταναλώσετε λιγότερες θερμίδες στα επόμενα γεύματα. Το πιπέρι καγιέν, επιταχύνει την καύση των λιπών και καταστέλλει την όρεξη.

7. Πατάτες και πιπέρι

Σύμφωνα με μια μελέτη, οι πατάτες είναι πιο χορταστικές από τα δημητριακά ολικής αλέσεως. Επιπλέον, είναι πλούσιες σε κάλιο. Αν θέλετε να χάσετε βάρος, θα πρέπει να τρώτε βραστές ή ψητές πατάτες χωρίς σάλτσες και βούτυρο. Ρίξτε πάνω τους πιπέρι. Αυτό, θα εμποδίσει το σχηματισμό νέων κυττάρων λίπους.

8. Καφές και κανέλα

Η κανέλα περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά που μειώνουν τα παχάκια στην κοιλιά, ενώ ο καφές μειώνει την όρεξη. Έτσι, αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ξεκινήσετε την ημέρα σας με ένα φλιτζάνι γευστικό καφέ με κανέλα.

Τώρα που ξέρετε ποιοι συνδυασμοί τροφίμων μπορούν να σας βοηθήσουν να πετύχετε τους στόχους στην απώλειας βάρους, προσέξτε τι πρέπει να αποφύγετε:

  • Πρωτεΐνες και υδατάνθρακες, για παράδειγμα χάμπουργκερ.
  • Δύο διαφορετικούς τύπους πρωτεϊνών, όπως μπέικον και αυγά.
  • Πρωτεΐνες και άμυλο, όπως κοτόπουλο και ζυμαρικά.
  • Άμυλο και ζάχαρη, όπως πατάτες και κέτσαπ.
  • Ζάχαρη και λίπη, όπως παγωτό ή προϊόντα αρτοποιίας.
  • Φρούτα με άλλα είδη τροφίμων, όπως φράουλες με παγωτό.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ