Ολική έκλειψη του ηλίου: Εντυπωσιακές εικόνες που μάγεψαν μικρούς και μεγάλους


Η ολική έκλειψη του ηλίου ήταν ορατή από εκατομμύρια ανθρώπους σε περιοχές της βόρειας Αμερικής, του Μεξικού και του Καναδά.

Ξεκίνησε από τον νότιο Ειρηνικό Ωκεανό, ένα οι πρώτες περιοχές που ήταν «τυχερές» ήταν αυτές του Μεξικού από τις ακτές του Ειρηνικού. Το μονοπάτι της έκλειψης διέσχισε το Μεξικό συνέχισε στις ΗΠΑ περνώντας από το Τέξας, για να καταλήξει στον Καναδά.

Κατά τη διάρκεια της ολικότητας, οπότε ο μαύρος δίσκος της πήρε τη θέση του Ήλιου, ο ουρανός σκοτείνιασε ενώ οι θεατές είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν το στέμμα του Ήλιου, την εξώτερη ατμόσφαιρα του Ήλιου. Η φάση αυτή διήρκησε περίπου τέσσερα λεπτά. Έξω από τη διαδρομή ολικότητας, οι άνθρωποι στις όμορες περιοχές είχαν την ευκαιρία να δουν μια μερική έκλειψη Ηλίου.

Σύμφωνα με τη NASA, περίπου 31,5 εκατομμύρια άνθρωποι είδαν τον μονοπάτι της ολικότητας, ενώ συνολικά πάνω από 300 εκατομμύρια άτομα είχαν την ευκαιρία να βιώσουν έστω και μερική έκλειψη.

Η NASA είχε προγραμματίσει ζωντανή κάλυψη για το φαινόμενο.

2024 Total Solar Eclipse: Through the Eyes of NASA (Telescope Feed)

Να σημειωθεί ότι η επόμενη ολική έκλειψη Ηλίου αναμένεται στις 12 Αυγούστου 2026 και θα είναι ορατή από την Ισλανδία, την Πορτογαλία, τη Ρωσία και την Ισπανία.

Ολική έκλειψη του ηλίου: Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ