Πόσο συχνά χρειάζεται να πλένουμε τα ρούχα μας;


 Ας το παραδεχτούμε: Όλοι έχουμε περάσει κάποιες μέρες που έχουμε ξεχάσει ή δεν έχουμε προλάβει να πλύνουμε ορισμένα από τα καθημερινά μας ρούχα. Δεν είστε οι μόνοι. Αλλά πόσες ακριβώς είναι οι πολλές μέρες;

Αν ρωτήσετε τον κόσμο γύρω σας, ο καθένας θα έχει και μια διαφορετική απάντηση να δώσει για το κάθε πόσο χρειάζεται να πλένουμε τα καθημερινά μας ρούχα. Γι’ αυτό εδώ συγκεντρώσαμε ορισμένες βασικές οδηγίες ανάλογα με το είδος του ρουχισμού.

Για καθημερινά ρούχα, όπως σουτιέν και πυτζάμες, χρειάζεται να θυμάστε πόσες φορές τα έχετε φορέσει μέσα στην εβδομάδα. Έχετε υπόψη σας όμως πως δεν είναι και αυστηρή επιστήμη – αν τελικά καταλήξετε να φορέσετε εκείνες τις πυτζάμες για πέμπτη μέρα, δεν θα δημιουργηθεί και σοβαρό πρόβλημα.

Πρόκειται για γενικές οδηγίες και όχι για αυστηρούς κανόνες και το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για να είστε βέβαιοι να ελέγχετε μόνοι σας την κατάσταση των ρούχων σας και να αποφασίζετε. Και φυσικά, εδώ χρειάζεται και η κοινή λογική: αν το χειμώνα πλένετε τη μπλούζα σας μετά από πέντε μέρες, το καλοκαίρι μάλλον θα χρειαστεί να την πλύνετε μετά από κάθε χρήση.

Ένας από τους λόγους που χρειάζεται να πλένουμε τακτικά τα ρούχα μας δεν είναι μόνο για να αποφεύγουμε τις άσχημες μυρωδιές και να φαινόμαστε παρουσιάσιμοι, αλλά και για να διατηρήσουμε το ρουχισμό μας φρέσκα και σαν καινούρια. Όταν τα ρούχα μένουν άπλυτα για πολύ καιρό, ο ιδρώτας και η λιπαρότητα του σώματος μπορεί να βλάψει τις ευαίσθητες ίνες του ρούχου. Επιπλέον, όσο περισσότερο αφήνουμε τους λεκέδες, τόσο δυσκολότερο είναι να τους αφαιρέσουμε μετά.

Πόσο συχνά χρειάζεται να πλένουμε τα ρούχα μας;

– Οτιδήποτε λευκό ή μεταξένιο: Μετά από κάθε χρήση

– Σουτιέν: Μετά από 3 ή 4 χρήσεις

– Φούστες: Μετά από 5 με 7 χρήσεις

– Ζακέτες φλις και φούτερ: Μετά από 6 ή 7 χρήσεις

– Καπέλα, γάντια και κασκόλ: 3 με 5 φορές μέσα στο χειμώνα

– Τζιν: Μετά από 4 ή 5 χρήσεις

– Δερμάτινα και σουέντ: μία φορά το χειμώνα

– Πυτζάμες: Μετά από 3 – 4 χρήσεις

– Σορτσάκια: Μετά από 2 – 3 χρήσεις

– Πουλόβερ: Βαμβάκι και κασμίρ μετά από 2 χρήσεις, μάλλινο και συνθετικό μετά από 5 χρήσεις

– Μαγιό: Μετά από κάθε χρήση

– T-shirts: Μετά από κάθε χρήση

– Μπλουζάκια και φορέματα: Μετά από 1-3 χρήσεις. Τα επίσημα φορέματα χρειάζονται στεγνό καθάρισμα μετά από κάθε χρήση

– Μάλλινα παλτό: 1-2 φορές το χειμώνα

– Καλσόν και κάλτσες: Μετά από κάθε χρήση

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ