Το μίξερ της πολιτικής μαγειρικής με υλικά κατεψυγμένα και παλιά..

Τζένη Μπακομήτρου Το μίξερ της πολιτικής μαγειρικής με υλικά κατεψυγμένα και παλιά

Ένας νέος γύρος πολιτικών αντιπαραθέσεων σιγά σιγά εμφανίζεται εν όψει των ευρωεκλογών. Κάνεις το λάθος να ανοίξεις την τηλεόραση και τι βλέπεις; Κατεψυγμένα ζαρζαβατικά της πολιτικής ζωής της δόλιας τούτης χώρας.

Μια ατελείωτη παπαρολογία που βάση έχει «αυτά που υποσχεθήκαμε κάνουμε, ο κόσμος ζητά ανάπτυξη, εμείς μπλα μπλα» και ταυτόχρονα τα απέναντι ζαρζαβατικά έχοντας lifestyle τα ηλιοβασιλέματα και τις ξεκούραστες αγκαλιές με σκύλους και γάτους, ξενοφερμένοι από το μακρινό πουθενά έχουν αντίθετη άποψη και την εκφράζουν χωρίς να λένε τίποτα! Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς….

Την ίδια ώρα που κανείς δεν έχει ευθύνη για τις 57 ψυχές των Τεμπών, τις καμμένες ψυχές στο Μάτι, τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις, τα μηνύματα στον Βαγγέλα ένα βράδυ στην έπαυλη (στείλε δυό ηλίθιους), την novartis, το καταργκείτ (κείνη η ξανθιά καλέ που είναι;), την καταδίκη για το κράτος δικαίου από την ΕΕ…μήπως να πάω πιο πίσω το χρόνο ή φτάνουν αυτά;

Εν τω μεταξύ πατάς «σκάνδαλα στην Ελλάδα» και εμφανίζεται πρώτη και καλύτερη η θεία βικιπέντια και γράφει 24 σκάνδαλα…και με πιάνουν τα γέλια που είναι μόνο τόσα! 😂

Παιδιά πάτε προσθέστε και τα υπόλοιπα μην κάνουμε τσιγκουνιές. Άλλωστε είναι το εθνικό μας σπορ που κανονικά θα έπρεπε να το διαφημίζουμε «come to Greece to find your scandal». Σου λέω εγώ : το σποτάκι θα πήγαινε πολύ καλά και τουριστικά αν το δεις δηλαδή…μέχρι και οι Τζαμαικάνοι εδώ θα έρχονταν να κάνουν χρυσές δουλειές..τι; Όχι;

Κάπου μες την μέση οι πολίτες. Κουρασμένοι και εξοντωμένοι. Μιλάμε για τους μέσους πολίτες κι όχι για τα «παιδιά των παιδιών των παιδιών τους»!
Οι μέσοι πολίτες αηδιασμένοι δεν έχουν καμμία όρεξη ούτε να τους ακούνε, ούτε και να τους βλέπουν.

Και τι να δουν δηλαδή; Τον κάθε ξελαρυγγιασμένοτηλε-βιβλιοπώλη που κράζει σαν την καρακάξα, κάτι βορίδηδες που υπερασπίζονται τους σκανδαλώδεις εμπλεκόμενους πάντες, κάτι καραμάν-αλήδες που «εδώ είναι και δεν κρύβονται», κάτι old stones που υποκλίνονται με σεβασμό στον μπάρμπα ερντογάν και κάτι αριστερούς με δεξιά τσέπη που προσγειώθηκαν με αλεξίπτωτο στο ελληνικό έδαφος να μας διδάξουν σεβασμό στην διαφορετικότητα λες και μας ένοιαζε ποτέ ποιος κοιμόταν με ποιον και γιατί..rainbow fits you καλέ.

Οι αφυπνισμένοι πολίτες βαρέθηκαν του θανατά. Βαρέθηκαν να βλέπουν μούρες γουρουνιών που μόνο τρώνε το καταπέτασμα, σιχάθηκαν τους ημίτρελους που κραυγάζουν, αποστρέφονται τους δήθεν τάχαμου wanna be πολιτικάντηδες (ωσάν τα μανιτάρια ξεφυτρώνουν) και το μόνο που θέλουν είναι την ησυχία τους και ίσως έναν αδιάφθορο, ηθικό, έντιμο, φυσιολογικό, ήρεμο και ταυτόχρονα δυναμικό άνθρωπο να τους κάνει να νιώσουν ασφάλεια και ελπίδα. Που να μην παπαρολογεί, που να μην κωλοτουμπιάζει….να είναι κύριος τους εαυτού του. What makes a man…που λέει και ο Charles..

Το μίξερ της πολιτικής ζωής της χώρας έχει ανακατέψει όλα τα κατεψυγμένα και αυτό το μείγμα ούτε για μαγείρεμα δεν κάνει!

Βοήθεια μας…

Τζένη Μπακομήτρου
Travel advisor and columnist


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ