Τρομακτικές πλημμύρες στη Ρωσία: Υπερχείλισε ο Ουράλης – 4.500 πολίτες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους


Η στάθμη των υδάτων στον ποταμό Ουράλη έφθασε σήμερα τα 9,96 μέτρα

Περισσότερες από 300 κατοικίες πλημμύρισαν στη ρωσική πόλη Όρενμπουργκ αφού η στάθμη του ποταμού Ουράλη ανέβηκε μισό μέτρο πάνω από το σημείο υπερχείλισης, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι, καθώς το χιόνι που λιώνει γρήγορα στην οροσειρά των Ουραλίων έχει προκαλέσει τις χειρότερες πλημμύρες σε διάστημα δεκαετιών.

Το νερό από τα χιόνια που λιώνουν έχει πλημμυρίσει εκτάσεις στην οροσειρά των Ουραλίων, στη δυτική Σιβηρία και στο Καζακστάν, οι οποίες βρίσκονται κοντά σε ποταμούς όπως ο Ουράλης και ο Τομπόλ, με αποτέλεσμα 100.000 άνθρωποι να έχουν πάρει εντολή να εκκενώσουν τα σπίτια τους μέχρι σήμερα το βράδυ.

Η στάθμη των υδάτων στον ποταμό Ουράλη έφθασε σήμερα τα 9,96 μέτρα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA. Την ίδια ώρα, ο κυβερνήτης της ρωσικής περιοχής Κουργκάν δήλωσε ότι 4.500 άνθρωποι απομακρύνθηκαν ήδη από τα σπίτια τους στην επαρχία αυτή, μια από τις πολλές της Ρωσίας που πλήττονται από σοβαρές πλημμύρες, όπως μετέδωσε το RIA.

«Η νύχτα ήταν ανήσυχη», δήλωσε ο πρώτος αντιδήμαρχος του Όρενμπουργκ Αλεξέι Κουντίνοφ σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ειδικοί λένε πως δεν έχουν έρθει ακόμα τα χειρότερα για το Όρενμπουργκ, μια πόλη περίπου 550.000 κατοίκων. Η στάθμη των υδάτων του Ουράλη, ο οποίος διαρρέει τη Ρωσία και το Καζακστάν και χύνεται στην Κασπία, μπορεί να ανέβει μέχρι αύριο, Πέμπτη, άλλα 70 εκατοστά.

Ο ποταμός Ουράλης έσπασε το σαββατοκύριακο ένα αναχωματικό φράγμα στην πόλη Ορσκ στην περιφέρεια του Όρενμπουργκ, διοικητικό κέντρο της οποίας είναι η πόλη Όρενμπουργκ. Στην Κουργκάν, μια πόλη στον ποταμό Τομπόλ, στο νότιο τμήμα των Ουραλίων, σειρήνες ειδοποίησαν τους ανθρώπους να απομακρυνθούν αμέσως. Περιφεριακοί αξιωματούχοι είπαν ότι τα νερά των πλημμυρών θα συνεχίσουν να υψώνονται για τρεις ημέρες και προέβλεψαν ότι «η κατάσταση θα είναι δύσκολη» μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Τοπικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι έχουν διακόψει την κυκλοφορία σε δρόμους στην περιφέρεια ώστε να μεταφερθεί γρήγορα χώμα για την ενίσχυση ενός φράγματος στην περιοχή, καθώς η πρόβλεψη για τις πλημμύρες έχει επιδεινωθεί και η στάθμη των υδάτων του Τομπόλ ανέβηκε σε μικρό χρονικό διάστημα κατά 23 εκατοστά.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ