5 Δεκεμβρίου 2025

Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος έγινε χαρτονόμισμα – Γιατί ζήτησε συγγνώμη


Ο βασιλιάς Κάρολος συναντήθηκε με τον διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας ο οποίος του παρουσίσαε τα νέα χαρτονομίσματα με το πορτραίτο του

Τα νέα χαρτονομίσματα με το πορτραίτο του βασιλιά Κάρολου παρουσιάστηκαν την Τρίτη 9 Απριλίου.

Ο βασιλιάς συναντήθηκε με τον διοικητή της τράπεζας Άντριου Μπέιλι στο παλάτι του Μπάγκιγχαμ, ο οποίος του παρουσίασε τα νέα χαρτονομίσματα της Αγγλίας, τα πρώτα με το πορτραίτο του.

Ο Κάρολος μάλιστα ζήτησε συγγνώμη για την καθυστέρηση της συνάντησης λέγοντας ότι ελπίζει να μην είναι πολύ αργά, με τον διοικητή να τον καθησυχάζει.

Σε ο,τι αφορά τα χαρτονομίσματα, ο Βρετανός μονάρχης σχολίασε ότι «πολύ καλά σχεδιασμένα» ενώ έλαβε ένα δερματόδετο ντοσιέ για το προσωπικό του αρχείο, με τα νέα χαρτονομίσματα, σε μία πολύ σημαντική στιγμή για τον ίδιο, καθώς είναι μόλις ο δεύτερος βασιλιάς της Αγγλίας που απεικονίζεται σε αυτά.

Τα νέα χαρτονομίσματα της Αγγλίας / Getty Images

Σήμερα Τετάρτη 10 Απριλίου, ο βασιλιάς εθεάθη μέσα στην λιμουζίνα του να χαιρετάει τον κόσμο έξω από το Clarence House στο Λονδίνο, όπως φαίνεται σε βίντεο της Daily Mail.

Με ένα γκρι κοστούμι και μπλε γραβάτα, ο βασιλιάς επέβαινε μόνος του στο όχημα, μία Bentley, ενώ δεν είναι γνωστό που πήγαινε.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ