Σαουδική Αραβία: Ξεχνάει τον σχεδιασμό της φαραωνικής πόλης 105 μιλίων – Θα χτίσει μόνο… ενάμιση


Σαουδική Αραβία H πόλη που οραματίστηκε ο διάδοχος Μπιν Σαλμάν διαφημίστηκε ως ένα φαραωνικό σχέδιο για τις πόλεις του μέλλοντος.

Η Γραμμή (Line) θα ήταν μια πόλη που παρουσιάστηκε από την Σαουδική Αραβία ως μία ενιαία κατασκευή με μήκος περίπου 170 χιλιόμετρα δηλαδή 105 μίλια και πλάτος λίγες εκατοντάδες μέτρα.

Υποτίθεται ότι θα ήταν ένα φαραωνικών διαστάσεων κτίριο με εξωτερικούς τοίχους από γυαλί, με συγκοινωνίες που θα λειτουργούσαν με ασύλληπτες ταχύτητες και όλες του τις ανέσεις το οποίο θα στέγαζε 9 εκατομμύρια ανθρώπους και μάλιστα με τρόπο φιλικό για το περιβάλλον.

Αυτό όμως που ονειρευόταν ο διάδοχος πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας, τώρα φαίνεται ότι θα μείνει απλώς ένα όνειρο.

Τα νέα σχέδια δείχνουν ότι η Γραμμή θα είναι μόλις …1,5 μίλι (περίπου 2,4 χιλιόμετρα) ως το 2030.

Ο Guardian αναφέρει ότι τουλάχιστον ένας από τους υπεργολάβους έχει αρχίσει να απολύει εργαζόμενους.

Πολλοί ήταν όσοι εκφράσει τον σκεπτικισμό τους για τη βιωσιμότητα του σχεδίου, που έχει το θηριώδες κόστος των 1,5 τρισ. δολαρίων.

Πληροφορίες ήθελαν και τον Σαλμάν να αλλάξει γνώμη λόγω και του κόστους που εκτοξεύτηκε. Κάποιοι από όσους εργάστηκαν στο σχέδιο έλεγαν ότι είναι «εντελώς ξεκομμένο από την πραγματικότητα».

Εν τω μεταξύ έχουν υπάρξει αναφορές για την εξόντωση μελών φυλής που ζει στην περιοχή και έχει εκφράσει τις αντιρρήσεις της για το σχέδιο.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ