Κυριάκος Μητσοτάκης: «Γροθιά στο στομάχι η δολοφονία έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων»


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχωρεί συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

«Δεν έχουμε καθημερινά γυναικοκτονίες αλλά καταγγελίες βίας κατά γυναικών. Και οι γυναίκες ίσως αισθάνονται την άνεση να κάνουν καταγγελίες, ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στην αστυνομία να χειριστεί αυτές τις καταγγελίες», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας ότι στους Αγίους Αναργύρους, όπου δολοφονήθηκε η 28χρονη Κυριακή Γρίβα, «έγιναν όλα λάθος».

«Μπορεί να υπάρχει η κουλτούρα του “ωχαδερφισμού” αλλά υπάρχει και η άλλη πλευρά, που αστυνομικοί μετατρέπουν τα περιπολικά σε ταξί, ασθενοφόρα. Στις πυρκαγιές αστυνομικοί πήγαιναν πόρτα πόρτα θα σώσουν πολίτες. Το είπα, όταν πρέπει το περιπολικό, να γίνει ταξί. Χρειαζόμαστε περισσότερους ξενώνες φιλοξενίες, περισσότερα panic button που έχει σώσει ζωές».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι τραγωδίες όπως αυτή των Αγίων Αναργύρων δείχνουν πως πρέπει να γίνουν περισσότερα αλλά στην προσπάθεια να γίνουν περισσότερα, θα υπάρχουν και πισωγυρίσματα. «Δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη για τους Αγίους Αναργύρους, είμαι ξεκάθαρος. Αν για ό,τι συμβαίνει λάθος πηγαίνει η ευθύνη στην κορυφή τότε θα είχαμε κάθε εβδομάδα παραιτήσεις. Ευθύνη δική μου ότι άλλαξαν 3 υπουργοί σε λίγους μήνες».

Σημείωσε ότι αν για οποιοδήποτε θέμα υπήρχε πολιτική ευθύνη, θα έπρεπε να αλλάζουν συνεχώς οι υπουργοί και στην επισήμανση ότι στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχουν ήδη αλλάξει 3 υπουργοί, είπε: «Αυτό είναι δικό μου λάθος».

Στόχος της 4ετίας, συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι, όπως είπε, να νικηθεί το «βαθύ κράτος».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ