Έκτακτη ανακοίνωση ΠΟΥ – Εμβολιάζει άμεσα ολόκληρη χώρα για… λύσσα!


Ο θανατηφόρος ιός έχει ξεκινήσει την επέλασή του

Επείγουσα προειδοποίηση εκδόθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας καθώς σημειώθηκε ραγδαία αύξηση κρουσμάτων λύσσας.

Περίπου 59.000 άνθρωποι πέθαναν παγκοσμίως από λύσσα, χωρίς το 40% αυτών που πιστεύεται ότι είναι παιδιά. Και οι ιατρικοί αξιωματούχοι βρίσκονται τώρα σε πανικό μετά τον εντοπισμό 29 κρουσμάτων σε ανθρώπους στην αφρικανική χώρα του Τιμόρ-Λέστε.

Η χώρα είχε δηλωθεί προηγουμένως απαλλαγμένη από τη λύσσα, αλλά στις 22 Μαρτίου, το Υπουργείο Υγείας του Ανατολικού Τιμόρ και το Υπουργείο Γεωργίας, Αλιείας και Δασοκομίας, ανέφεραν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα λύσσας σε άνθρωπο.

Ο θάνατος ήταν μια 19χρονη στην Oecusse, όπου μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε τοπικό κέντρο υγείας με υψηλό πυρετό, εμετό, πονόλαιμο, βήχα, δυσκολία στην κατάποση τροφής, υδροφοβία, φωτοφοβία, πόνο στην πλάτη και στον αυχένα.

Τώρα ο ΠΟΥ έχει βοηθήσει να δοθούν εμβόλια στην περιοχή, ενώ παροτρύνει την υπόλοιπη χώρα και τον κόσμο να βεβαιωθούν ότι τα κατοικίδια έχουν εμβολιαστεί κατά του εξαιρετικά θανατηφόρου ιού.

Παραδόξως, οι περισσότερες Δυτικές χώρες δεν έχουν ενημερωθεί για περισσότερο από ένα χρόνο και καταγράφουν το Ανατολικό Τιμόρ ως «χαμηλού κινδύνου» παρά το γεγονός ότι χαρακτηρίζεται ως υψηλού κινδύνου από τον ΠΟΥ.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ