Ισραήλ: Σειρήνες τώρα, φόβοι για χτυπήματα με drones


Κορυφώνεται η ένταση στην Μέση Ανατολή με τις τελευταίες εξελίξεις να προμηνύουν σοβαρή κλιμάκωση.

Σειρήνες που προειδοποιούν για ύποπτα εισερχόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ηχούν σε πολλές ισραηλινές πόλεις κοντά στα βόρεια σύνορα. Η Χεζμπολάχ πραγματοποιεί καθημερινά επιθέσεις με ρουκέτες, πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο βόρειο Ισραήλ εν μέσω του πολέμου στη Γάζα.

Πληροφορίες για κατάληψη πλοίου στα Στενά του Ορμούζ

Στον αντίποδα, ο βρετανικός στρατός προειδοποιεί ότι άγνωστοι ενδέχεται να έχουν επιβιβαστεί σε πλοίο κοντά στο κρίσιμο Στενό του Ορμούζ.

Η προειδοποίηση από το United Kingdom Maritime Trade Operations δεν παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με την επιβίβαση στον Κόλπο του Ομάν, στα ανοικτά της λιμενικής πόλης Fujairah των Εμιράτων.

Το περιστατικό έρχεται εν μέσω αυξημένων εντάσεων μεταξύ του Ιράν και της Δύσης.

Το Ιράν δεν αναγνώρισε αμέσως την κατάληψη οποιουδήποτε σκάφους, ούτε υπήρξε κάποια αναφορά που μεταφέρθηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με το περιστατικό. Ωστόσο, το Ιράν από το 2019 έχει εμπλακεί σε μια σειρά από καταλήψεις πλοίων.

Ο Κόλπος του Ομάν βρίσκεται κοντά στο Στενό του Ορμούζ, το στενό στόμιο του Περσικού Κόλπου από το οποίο διέρχεται το ένα πέμπτο του συνόλου του πετρελαίου. Η Φουτζάιρα, στην ανατολική ακτή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, είναι το κύριο λιμάνι της περιοχής για τα πλοία που παραλαμβάνουν νέο φορτίο πετρελαίου, παραλαμβάνουν προμήθειες ή ανταλλάσσουν πλήρωμα.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ