Ismail Zulfic: Ο 7χρονος χωρίς χέρια που κέρδισε χρυσό μετάλλιο σε αγώνα κολύμβησης!


Ο Ismail γεννήθηκε χωρίς χέρια και με μια δυσμορφία στα πόδια του. Μάλιστα τα πρώτα χρόνια της ζωής του φοβόταν… το νερό, ωστόσο κατάφερε όχι μόνο να υπερβεί αυτόν τον φόβο του, αλλά και να είναι σήμερα ένας δεινός κολυμβητής!

Το πού και πώς θα γεννηθείς είναι κάτι που δεν μπορείς να ελέγξεις. Στο χέρι σου όμως είναι – σε κάποιο βαθμό τουλάχιστον- κάτι άλλο: το πώς θα διαχειριστείς τη ζωή σου από την στιγμή που θα γεννηθείς.

Ο Ismail μπορεί να γεννήθηκε χωρίς χέρια, αλλά σύντομα στη ζωή του έμαθε να είναι νικητής. Και νικητής δεν είναι αυτός που δεν αποτυγχάνει ποτέ, αλλά εκείνος που δεν τα παρατάει ποτέ!

Ο εν λόγω 7χρονος λοιπόν, με επιμονή και σκληρή δουλειά, θεωρείται σήμερα ένας ικανότατος κολυμβητής…

Τα πρώτα χρόνια της ζωής του

Ο Ismail Zulfic γεννήθηκε στη Ζένιτσα της Βόσνιας Ερζεγοβίνης πριν από 7 χρόνια. Το ιδιαίτερο με την περίπτωσή του όμως, ήταν ότι γεννήθηκε χωρίς να έχει χέρια, αλλά και με μια δυσμορφία στα πόδια του. «Δεν ήξερα τι θα του συνέβαινε, πώς θα τα έβγαζε πέρα στο μέλλον… Όσο μεγάλωνε πολλά νηπιαγωγεία τον απέρριπταν και κουραστήκαμε πολύ μέχρι να βρούμε κάποιο να τον δεχτεί..» , ανέφερε η μητέρα του.

Όταν φοβόταν να μπει σε πισίνα…

Ο 7χρονος σήμερα Ismail, είχε φόβο απέναντι στο… νερό στα πρώτα χρόνια της ζωής του και φοβόταν να μπει μέσα σε πισίνα.

Τελικά όμως ξεπέρασε τον φόβο του, αφού τον έγραψαν οι γονείς του στην ομάδα κολύμβησης ατόμων με αναπηρία στο Σαράγεβο και ξεκίνησε να μαθαίνει να κολυμπάει.

Όταν ξεπέρασε το φόβο του

Αρχικά βέβαια, ήταν δύσκολο να κοινωνικοποιηθεί, καθώς ήταν αρκετά ντροπαλός.

Με τον καιρό όμως, βρήκε το θάρρος, όχι μόνο να κάνει φίλους εκεί, αλλά και να γίνει ένας θαυμάσιος κολυμβητής…

Οι προπονήσεις του

Ο 7χρονος επισκέπτεται το κολυμβητήριο 3 φορές την εβδομάδα και με τη βοήθεια των σωσιβίων του, αλλά έχοντας και έναν προπονητή στο πλευρό του, αθλείται κανονικά.

Το χρυσό μετάλλιο

Έχοντας προσήλωση στο στόχο του, ο Ismail πριν λίγους μήνες πήρε μέρος σε βαλκανικούς αγώνες για παιδιά με αναπηρία και κέρδισε το χρυσό μετάλλιο!

«Εγώ και η σύζυγός μου είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι που βλέπουμε τον γιο μας να θριαμβεύει σε κάτι που του αρέσει!» , τόνισε ο πατέρας του μετά την σπουδαία διάκριση του Ismail…

Τι δήλωσε ο προπονητής της ομάδας του 7χρονου

Ο προπονητής της ομάδας, Amel Kapo σημειώνει: «Θέλω να αποδείξω – μεταξύ των άλλων- ότι μπορεί τα άτομα με αναπηρία να είναι διαφορετικά, όμως αν κανείς τους δώσει την ευκαιρία, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη δύναμή τους και να κάνουν σπουδαία πράγματα».

Το χρυσό μετάλλιο στη ζωή

Ο Ismail σήμερα έχει μάθει να τρώει μόνος του, να γράφει, να ζωγραφίζει, αλλά και να κάνει ποδήλατο!

Με αυτό τον τρόπο λοιπόν, μας δείχνει ότι μπροστά στα όνειρά του, τα εμπόδια για εκείνον δεν σημαίνουν τίποτα…

Επιμέλεια: Χάρης Μαυροκέφαλος, Φιλόλογος

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ