Η Ιαπωνία έχει σχεδόν ολοκληρώσει την κατασκευή των Ολυμπιακών μεταλλίων από ανακυκλωμένα gadgets!

Δύο χρόνια πέρασαν από την εξαγγελία της Ιαπωνίας ότι όλα τα Ολυμπιακά μετάλλια για τους αγώνες του 2020 που θα διεξαχθούν στο Τόκυο θα προέρχονται από ανακυκλωμένα smartphones, laptops και άλλα gadgets. Σήμερα, η Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας ανακοίνωσε ότι κοντεύει να φτάσει τον στόχο της έχοντας συγκεντρώσει σχεδόν 48.000 τόνους τέτοιων συσκευών.

Από τη διαλογή που έγινε στα μέρη τους, οι Ιάπωνες έχουν συγκεντρώσει τους 2.700 τόνους χαλκού από τον περασμένο Ιούνιο, το 93.7% από τα 30.3kg του απαιτούμενου χρυσού και το 85.4% από τους 4.100 τόνους ασημιού. Συνολικά, ανακυκλώθηκαν περίπου 5 εκατομμύρια ηλεκτρονικές συσκευές και τα μέταλλα που συλλέχθηκαν έχουν αξία μεγαλύτερη από $3 εκατομμύρια.

Η συγκέντρωση των gadgets έγινε ως επί το πλείστον στα καταστήματα του παρόχου τηλεπικοινωνιών NTT DoCoMo, ενώ τα υπόλοιπα σε κατά τόπους ταχυδρομεία και άλλους δημόσιους χώρους. Το πρόγραμμα της ανακύκλωσης ολοκληρώνεται στις 31 Μαρτίου και θεωρείται δεδομένο ότι θα καταφέρουν να μαζέψουν το υπόλοιπο που απομένει για χρυσό και ασήμι.

Να σημειωθεί ότι η ΔΟΕ απαιτεί τα χρυσά μετάλλια να περιλαμβάνουν τουλάχιστον 6 γραμμάρια χρυσού και 92.5% ασήμι, γι’ αυτό βλέπετε και πολύ μεγάλη διαφορά στον απαιτούμενο όγκο.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here