Ισραήλ: Ξανανοίγουν τη Δευτέρα τα σχολεία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας


Επιστρέφει η «κανονικότητα» στο μεγαλύτερο τμήμα του Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι θα λειτουργήσουν ξανά σήμερα, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, τα σχολεία, που έκλεισαν για λόγους ασφαλείας το Σάββατο, εξαιτίας των απειλών του Ιράν.

Η Ισλαμική Δημοκρατία προχώρησε τη νύχτα του Σαββάτου και τα ξημερώματα της Κυριακής σε ευρείας κλίμακας επίθεση εξαπολύοντας πάνω από 350 drones και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ. Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός ωστόσο ότι την «απέκρουσε» με τη βοήθεια των ενόπλων δυνάμεων συμμαχικών κρατών.

Μετά την αποτίμηση της κατάστασης, «αποφασίστηκε να επαναληφθούν οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε όλη τη χώρα» από σήμερα, εξαιρουμένων ωστόσο περιοχών που γειτονεύουν με τον Λίβανο και κοινοτήτων κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, όπου εξακολουθούν να ισχύουν «περιορισμοί», συνόψισε ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, ο αρχιπλοίαρχος Ντανιέλ Χαγκαρί.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε το Σάββατο το κλείσιμο για δύο ημέρες σχολείων και βρεφονηπιακών σταθμών, την ακύρωση σχολικών εκδρομών, καθώς και περιορισμούς στις δημόσιες συγκεντρώσεις.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ