Κυριάκος Μητσοτάκης: Παρουσιάζει σήμερα το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζει σήμερα, Δευτέρα (15/04), στις 6.30 το απόγευμα, το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, στο Ωδείο Αθηνών.

Στις 9 το πρωί, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Věra Jourová, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σημειωτέον ότι συνολικά η ΝΔ έχει μέχρι στιγμής ανακοινώσει 32 από τους 42 συνολικά υποψηφίους που πρέπει να περιλαμβάνει το ευρωψηφοδέλτιο.

Ευρωεκλογές: Σήμερα η τελική απόφαση για τον Μπελέρη στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ
Πλέον, έχουν κλειδώσει τα 41 από τα 42 πρόσωπα του ψηφοδελτίου και απομένει η εκκρεμότητα για την συμμετοχή σε αυτό του εκλεγμένου δημάρχου Χειμμάρας που βρίσκεται φυλακισμένος στις αλβανικές φυλακές. Τα προηγούμενα 24ωρα οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει πάρει την απόφαση να μην τον συμπεριλάβει τελικά, όμως οι εισηγήσεις στενών συνεργατών του για το αντίθετο συνεχίστηκαν όλο το Σαββατοκύριακο και οι πηγές σημειώνουν ότι την τελική του απόφαση θα τους την ανακοινώσει σήμερα, αφήνοντας ανοιχτό ένα μικρό παράθυρο.

Αυτό που δεν υπάρχει στο τραπέζι είναι η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του γιού του αν δεν βρίσκεται ο ίδιος.

Ανακοινώνονται τα τελευταία 10 πρόσωπα του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ -Υποψήφια και η Ελεονώρα Μελέτη

Συνολικά δέκα ονόματα δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα και σε αυτά περιλαμβάνεται η παρουσιάστρια Ελεονώρα Μελέτη η οποία απάντησε θετικά στην κρούση που δέχτηκε από το Μέγαρο Μαξίμου.

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο ψηφοδέλτια θα μπουν πρόσωπα με τοπικά και επαγγελματικά χαρακτηριστικά που μπορούν να κινητοποιήσουν ψηφοφόρους σε συγκεκριμένες περιφέρειες και τις επαγγελματικές ομάδες από όπου προέρχονται. Πρόκειται για υποψηφίους από τη Δυτική Μακεδονία, την Θεσσαλία, την Αχαΐα και την Κεντρική Μακεδονία, ενώ θα υπάρχει εκπρόσωπος των αγροτών. Υπάρχουν πάντως παράπονα στο παραδοσιακό νεοδημοκρατικό κοινό και στο Σαμαρικό στρατόπεδο έχει προκαλέσει το γεγονός ότι μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται και πέντε πρόσωπα που προέρχονται ή έχουν περάσει από το ΠΑΣΟΚ:

Η πρώην υπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου. Ο πρώην διπλωματικός σύμβουλος του Νίκου Ανδρουλάκη και του Γιώργου Παπανδρέου, Σωτήρης Σέρμπος. Ο πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Σπύρος Καρανικόλας. Ο ολυμπιονίκης και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πύρρος Δήμας. Η ολυμπιονίκης και αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Βούλα Πατουλίδου. 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ