«Εξοικονομώ 2024»: Οι εργασίες που κάνουν τη διαφορά στον χώρο σας


Το φετινό πρόγραμμα δύναται να παρέχει μέγιστο ποσοστό επιχορήγησης έως και 75%, δίνοντας την ευκαιρία για την απαραίτητη ανακαίνιση.

Όσο το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τόσο το ποιες εργασίες περιλαμβάνει η επιδότηση όσο και το ποια είναι τα πρακτικά οφέλη μετά το πέρας τους. Το φετινό πρόγραμμα δύναται να παρέχει μέγιστο ποσοστό επιχορήγησης έως και 75%, δίνοντας την ευκαιρία για την απαραίτητη ανακαίνιση. Η επιδότηση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και εργασίες τοποθέτησης ή αναβάθμισης θερμομόνωσης, ως ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες δημιουργίας ενεργειακά αποδοτικών κτιρίων, με μέριμνα τόσο προς το περιβάλλον όσο και προς τους ανθρώπους που ζουν σε αυτά!

Η ISOMAT, με τεχνογνωσία 44 ετών στην ανάπτυξη και παραγωγή κορυφαίων δομικών υλικών και λύσεων για τις κατασκευές και με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στην εξωτερική θερμομόνωση, έχει αναπτύξει τα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης ISOMAT THERMOSYSTEM, τα οποία είναι πιστοποιημένα και σχεδιάστηκαν για να ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε κτιρίου.

Ποια είναι όμως τα πρακτικά οφέλη ενός συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης;

Προχωρώντας σε καθοριστικές αλλαγές, όπως είναι η θερμομόνωση της εξωτερικής τοιχοποιίας, αλλάζετε ριζικά την ποιότητα ζωής στον χώρο σας και σίγουρα τα έξοδα από τους λογαριασμούς θέρμανσης και ψύξης, που καταναλώνουν σημαντικό ποσοστό του συνολικού budget ενός νοικοκυριού. Επενδύοντας στην ποιοτική θερμομόνωση, τα οφέλη είναι ορατά από τις πρώτες κιόλας ημέρες, με πρώτο και σημαντικότερο τη δημιουργία ενός σταθερού κλίματος στο εσωτερικό του σπιτιού. Οι εύκολα μεταβαλλόμενες αυξομειώσεις με υπερβολική ζέστη το καλοκαίρι και αρκετό κρύο τον χειμώνα δίνουν τη θέση τους στη δημιουργία ιδανικών συνθηκών που μειώνουν τις ανάγκες για ψύξη και θέρμανση χειμώνα-καλοκαίρι.

Επιπλέον, σε περίπτωση που ο χώρος σας πρόκειται να δοθεί προς πώληση ή ενοικίαση, αυξάνετε κατακόρυφα την εμπορική αξία του ακινήτου, ενισχύοντας ταυτόχρονα την πυρασφάλεια και την ποιοτική θωράκισή του. Η προστασία του περιβάλλοντος είναι ένα ακόμη πολύ βασικό όφελος, εφόσον η κατανάλωση ενέργειας για θέρμανση πλέον μειώνεται, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση της «πράσινης δόμησης» και στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος.

Πηγή φωτογραφίας: ISOMAT

Πώς θα καταλάβω τι ταιριάζει στις ανάγκες μου;

Οι ανάγκες του κάθε κτιρίου είναι λογικό να διαφέρουν ανάλογα με την κατάσταση της κατασκευής, το περιβάλλον, την τοποθεσία και τις προδιαγραφές που θέλει κανείς να πετύχει. Γι’ αυτό και η ISOMAT, με γνώμονα την πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία της στην εξωτερική θερμομόνωση και μέσω της συμμετοχής της σε πληθώρα έργων σε Ελλάδα και εξωτερικό, έχει αναπτύξει τα ολοκληρωμένα και πιστοποιημένα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης ISOMAT THERMOSYSTEM, ως η απόλυτη λύση θωράκισης κάθε χώρου. Συγκεκριμένα, έχει αναπτύξει 5 διαφορετικά συστήματα, για να επιλέξετε με γνώμονα τις μοναδικές ανάγκες του κτιρίου σας.

ISOMAT THERMOSYSTEM CLASSIC

Αποτελεί μία αξιόπιστη οικονομική λύση εξωτερικής θερμομόνωσης. Το σύστημα είναι υδρατμοπερατό επιτρέποντας τη διαπνοή της κατασκευής, ενώ παράλληλα, αποτελεί μια πολύ καλή λύση για την ανακαίνιση παλαιών κτιρίων, τα οποία αποκτούν νέα καλαίσθητη όψη.

ISOMAT THERMOSYSTEM PREMIUM

Αποτελεί την ιδανική λύση για κατασκευές με όψεις που έχουν υψηλές απαιτήσεις σε ανθεκτικότητα και αντοχή στο χρόνο. Το σύστημα επιτρέπει τη διαπνοή του κτιρίου, καθώς είναι ιδιαίτερα υδρατμοπερατό και επίσης αποτελεί εξαιρετική επιλογή για την ανακαίνιση υφιστάμενων κατασκευών.

ISOMAT THERMOSYSTEM FLEX

Είναι η ιδανική λύση για κατασκευές που έχουν υψηλές απαιτήσεις σε ευκαμψία, εξαιτίας δονήσεων και κραδασμών, όπως σύμμικτες κατασκευές π.χ. από μέταλλο και σκυρόδεμα ή τοιχοποιία, προκατασκευασμένες κατασκευές κ.τ.λ. Επιτρέπει τη διαπνοή του κτιρίου ενώ ταυτόχρονα αποτελεί ιδανική λύση για την ανακαίνιση παλαιών όψεων.

ISOMAT THERMOSYSTEM XPS

Προσδίδει στις όψεις αυξημένες μηχανικές αντοχές και μεγάλη ανθεκτικότητα στις κρούσεις, ενώ η εξηλασμένη πολυστερίνη που περιλαμβάνεται στο σύστημα, εξασφαλίζει πολύ χαμηλή υδαταπορρόφηση.

ISOMAT THERMOSYSTEM WOOL

Αποτελεί την απόλυτη λύση για κατασκευές με υψηλές απαιτήσεις πυρασφάλειας, καθώς ο πετροβάμβακας είναι ένα υλικό πρακτικά άκαυστο και οι ειδικοί παστώδεις σοβάδες που προτείνονται στο σύστημα, παρουσιάζουν εξαιρετική αντίσταση στη φωτιά. Το σύστημα είναι επίσης ιδιαίτερα υδρατμοπερατό, διαθέτει πολύ καλές ηχομονωτικές ιδιότητες, ενώ παράλληλα αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή για την ανακαίνιση παλαιών κτιρίων.

Τι γίνεται όμως με το αισθητικό κομμάτι;

Αφού επιλέξετε το σύστημα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας, ολοκληρώστε το αισθητικό αποτέλεσμα με τους έγχρωμους παστώδεις σοβάδες MARMOCRYL από την ISOMAT, οι οποίοι χρωματίζονται στις αποχρώσεις της πρωτοποριακής βεντάλιας FACADE.

Πηγή φωτογραφίας: ISOMAT

Τι κάνει την βεντάλια FACADE να ξεχωρίζει;

Πρόκειται για ένα καινοτόμο εργαλείο επιλογής αποχρώσεων που έχει αναπτύξει η ISOMAT για τις κτιριακές όψεις, με 100 έτοιμες, ολοκληρωμένες χρωματικές προτάσεις, ειδικά σχεδιασμένες για εξωτερικές επιφάνειες που πρόκειται είτε να επενδυθούν με τα πιστοποιημένα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης ISOMAT THERMOSYSTEΜ ή να βαφτούν με χρώματα εξωτερικής χρήσης της ISOMAT. Επιπλέον, σημαντικό πλεονέκτημα της βεντάλιας FACADE αποτελούν οι σκούρες αποχρώσεις με τεχνολογία COOL TECHNOLOGY! Αν και οι σκούρες αποχρώσεις αποτελούν κυρίαρχη τάση παγκοσμίως, η υψηλή απορρόφηση ηλιακής ακτινοβολίας λειτουργεί αποτρεπτικά στην εφαρμογή τους σε μεγάλες επιφάνειες στο εξωτερικό των κτιρίων. Έτσι, η ISOMAT επανασχεδίασε 30 COOL σκούρες αποχρώσεις που θα βρείτε στο πίσω μέρος της βεντάλιας FACADE, οι οποίες ανακλούν σε μεγάλο ποσοστό την ηλιακή ακτινοβολία και έτσι δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη υψηλών θερμοκρασιών στις εξωτερικές επιφάνειες ενός κτιρίου το καλοκαίρι, ενώ παραμένουν επίσης αναλλοίωτες σε βάθος χρόνου και δεν ξεθωριάζουν! Για το λόγο αυτό μπορείτε να τις επιλέξετε άφοβα στα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης της ISOMAT, επιτυγχάνοντας το μοντέρνο αισθητικό αποτέλεσμα που ονειρεύεστε χωρίς να χάνετε τα πλεονεκτήματα της θερμομόνωσης!

Πώς θα σιγουρευτώ για την ποιότητα και την αντοχή των συστημάτων;

Τα ISOMAT THERMOSYSTEM επιλέγονται για την υψηλή ποιότητα των προϊόντων τους, την ευκολία εφαρμογής, την οριστική λύση που προσφέρουν, αλλά και το εγγυημένο αποτέλεσμα που δίνουν τόσο σε προστασία όσο και σε αισθητική. Όλα τα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης ISOMAT THERMOSYSTEM είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με ευρωπαϊκούς κανονισμούς και η εφαρμογή τους από εγκεκριμένα συνεργεία από την ISOMAT σας προσφέρει τη δυνατότητα παροχής 10ετούς εγγύησης. Επιλέγοντας ένα πιστοποιημένο σύστημα, μπορείτε να είστε βέβαιοι για την ποιότητα των προϊόντων που το απαρτίζουν και ότι ο συνδυασμός αυτών εξασφαλίζει το επιθυμητό τελικό αποτέλεσμα, καθώς έχει περάσει όλους τους εργαστηριακούς ελέγχους σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία για συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης (ETICS) από τον ΕΟΤΑ (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Τεχνικής Αξιολόγησης). Ένα πιστοποιημένο σύστημα, υπό κατάλληλες συνθήκες λειτουργίας και συντήρησης, διατηρεί τις ιδιότητές του σταθερές καθ’ όλη τη διάρκεια του προσδοκώμενου χρόνου ζωής, που φτάνει έως και 25 χρόνια!

Πηγή φωτογραφίας: ISOMAT

Μάθετε περισσότερα για τα πιστοποιημένα συστήματα ISOMAT THERMOSYSTEM εδώ και αναζητήστε τα προϊόντα των συστημάτων ΙSOMAT Thermosystem στα συνεργαζόμενα καταστήματα του δικτύου ISOMAT.

Η έμπειρη ομάδα του τμήματος Τεχνικής Υποστήριξης της ISOMAT βρίσκεται πάντα στο πλευρό σας για οποιαδήποτε απορία, στο 210 5598700.



Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ