Βρυξέλλες: Aστυνομική έφοδος σε ομιλία του Φάρατζ – Θα συμμετείχε και ο Όρμπαν


O Φάρατζ επέκρινε τις αρχές των Βρυξελλών ως «απλά τερατώδεις». Ήξερα ότι δεν θα ήμουν ευπρόσδεκτος πίσω στις Βρυξέλλες, είπε ο πρώην ευρωβουλευτής.

Επεισοδιακά έληξε εκδήλωση στις Βρυξέλλες οποία συμμετείχαν ο Νίγκελ Φάρατζ και ο Βίκτωρ Όρμπαν, με τον πρώτο να βρίσκεται στη σκηνή όταν η αστυνομία εισέβαλλε στον χώρο και διέκοψε τη συγκέντρωση.

Το National Conservatism Conference επρόκειτο να υποδεχθεί τον Ούγγρο ηγέτη Βίκτωρ Όρμπαν και τον βρετανό πολιτικό Νίγκελ Φάρατζ τις επόμενες δύο ημέρες, αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν δύο ώρες μετά την εκδήλωση στον χώρο Claridge, κοντά στην Ευρωπαϊκή Συνοικία, για να ενημερώσουν τους διοργανωτές ότι η εκδήλωση θα τερματίστεί

«Οι αρχές αποφάσισαν να κλείσουν την εκδήλωση λόγω του ενδεχομένου να οδηγήσει σε δημόσια αταξία», είπε ένας αστυνομικός σε έναν από τους διοργανωτές. Ο αρχιτέκτονας του Brexit Νίγκελ Φάρατζ επρόκειτο να δώσει μια κεντρική ομιλία στις 11 π.μ.

Λίγο περισσότερο από μία ώρα μετά την πρώτη άφιξη, η αστυνομία επέστρεψε περίπου στις 12:45 μ.μ. για να παραδώσει μια επίσημη εντολή στον τοπικό διοργανωτή της εκδήλωσης, Anthony Gilland, επικεφαλής του προσωπικού του MCC. Η αστυνομία του έδωσε 15 λεπτά για να διαβάσει και να υπογράψει το τρισέλιδο έγγραφο.

Όταν ανέβηκε στη σκηνή, κι ενώ επεισόδια εκτυλίσσονταν έξω από τον χώρο, ο Φάρατζ επέκρινε τις αρχές των Βρυξελλών ως «απλά τερατώδεις» επειδή προσπάθησαν να ακυρώσουν την εκδήλωση.

«Ήξερα ότι δεν θα ήμουν ευπρόσδεκτος πίσω στις Βρυξέλλες», είπε ο πρώην ευρωβουλευτής.

«Πρόκειται για μια τενεκεδένια δικτατορία», είπε στο POLITICO ο Frank Füredi, ένας από τους διοργανωτές από το δεξιό think tank MCC, το οποίο υποστηρίζει επίσης την εκδήλωση. «Προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν έναν τεχνικό λόγο για να διατυπώσουν μια πολιτική άποψη. Είπαν στον ιδιοκτήτη ότι αν δεν κλείσει θα κόψουν το ρεύμα».

Άλλοι καλεσμένοι στην εκδήλωση ήταν η Suella Braverman, η πρώην υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, και ο Eric Zemmour, ένας πυροσβέστης που έθεσε υποψηφιότητα για πρόεδρος της Γαλλίας το 2022.

Το συνέδριο NatCon διοργανώνεται από το Ίδρυμα Edmund Burke, μια δεξαμενή σκέψης της δεξιάς.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ