Απεργία: Πώς θα κινηθούν τα MMM -Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν


Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η χώρα λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ. Ειδικότερα, στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Ηλεκτρικό, τρένα, Προαστιακό και Τραμ.

Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ και οι ιδιοκτήτες ταξί ενώ δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια λόγω συμμετοχής της ΠΝΟ στην απεργία.

Η ΓΣΕΕ ζητά αυξήσεις μισθών, τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, την πάταξη της αισχροκέρδειας και την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Στους δρόμους αναμένεται κυκλοφοριακό κομφούζιο, καθώς δεν θα υπάρχουν ούτε ταξί τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες, με το μετρό και τον ηλεκτρικό να παραμένουν κλειστά όλη μέρα.

Στην απεργία συμμετέχουν επίσης οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα, το ΕΚΑ και η ΕΙΝΑΠ.

Χωρίς Μετρό και Ηλεκτρικό

Χειρόφρενο τραβούν οι εργαζόμενοι στο μετρό, καθώς το ΣΕΛΜΑ (Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών) αποφάσισε τη συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία.

Το Τραμ μέχρι σήμερα το απόγευμα δεν είχε προβεί σε ανακοινώσεις για το αν θα συμμετέχει στην απεργία ή όχι, αν και αναμένεται να μη λειτουργήσει κι αυτό αύριο.

Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας.

Σύμφωνα με το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΑ, τα αστικά λεωφορεία αναμένεται να κινηθούν από τις 09:00 ως τις 21:00 (δεν θα γίνουν δρομολόγια από την έναρξη της βάρδιας ως τις 09:00 και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας).

Κανονικά αναμένεται να κινηθούν τα λεωφορεία στις γραμμές του ΟΑΣΑ τις οποίες έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ.

Ίδιο ωράριο θα ισχύει και για τα τρόλεϊ, με τους εργαζόμενους σε αυτά να έχουν προγραμματίσει προσυγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 το πρωί.

Τρένα: Αναστολές και τροποποιήσεις στα δρομολόγια

Αναστολές και τροποποιήσεις θα υπάρξουν στα δρομολόγια σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού, αφού στην απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Train, θα πραγματοποιηθούν τα παρακάτω δρομολόγια με προσωπικό ασφαλείας:

Στο τμήμα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα: 52, 53, 56 και 57
Στο τμήμα Λάρισα – Θεσσαλονίκη – Λάρισα: 1591, 1592, 2593, 2594, 1597 και 1598
Στο τμήμα Πειραιάς – Κιάτο – Πειραιάς: 1300, 1305, 1318, 1323, 1326 και 2301
Στο τμήμα Πειραιάς – Αεροδρόμιο – Πειραιάς: 1206, 1207, 1222, 1223, 1230 και 1231
Στο τμήμα Αθήνα – Χαλκίδα – Αθήνα: 1532, 1535, 1550, 1553, 2530 και 2533
Επίσης, λόγω της απεργίας τροποποιούνται τα παρακάτω δρομολόγια:

Στο τμήμα Πειραιάς-Κιάτο-Πειραιάς:

Την Τρίτη 16.4 οι αμαξοστοιχίες 2302 και 2304 θα πραγματοποιήσουν το δρομολόγιό τους από Πειραιά προς Άνω Λιόσια με τρένο και στο τμήμα Άνω Λιόσια – Κιάτο θα υποκατασταθεί με λεωφορεία.

Στο τμήμα Αθήνα-Χαλκίδα-Αθήνα:

Την Τρίτη 16.4 η αμαξοστοιχία 2534 θα εκτελεστεί από Αθήνα προς Αφίδναι με τρένο και στο τμήμα Αφίδναι – Χαλκίδα θα υποκατασταθεί με λεωφορείο. Επίσης, η αμαξοστοιχία 2539 στο τμήμα Χαλκίδα – Οινόη θα υποκατασταθεί με λεωφορείο.

Τα αιτήματα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς ( ΠΟΣ- ΜΣΤ)

Η ΠΟΣ – ΜΣΤ ζητά άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με σταθερή εργασία, επαναφορά των ελεύθερων διαπραγματεύσεων των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς για την αντιμετώπιση της κρίσης και του κόστους ζωής, επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου σε όλη την Ελλάδα, αναβάθμιση του τροχαίου υλικού, πλήρη αποκατάσταση των υποδομών – εγκαταστάσεων που επλήγησαν από τις θεομηνίες (π.χ. Εργοστάσιο Βόλου) και καλύτερες συνθήκες εργασίας παντού.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Δεμένα θα παραμείνουν επίσης τα πλοία την Τετάρτη σε όλη τη χώρα, καθώς η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή της στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ.

Η απεργία της ΠΝΟ ξεκινά από τις 00:01 τα μεσάνυχτα απόψε.

Ταξί: Οι ώρες που τραβούν χειρόφρενο

Με στάση εργασίας, από τις 5 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, συμμετέχουν οι ιδιοκτήτες ταξί στην απεργία, ενώ έχουν προγραμματίσει και συγκέντρωση στα γραφεία του ΣΑΤΑ στις 10 το πρωί. Με το σύνθημα «κανένα ταξί στους δρόμους», το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί (ΣΑΤΑ) καλεί όλους τους οδηγούς ταξί να συμμετέχουν στην στάση εργασίας «για τις τρεις πληγές που πρέπει να κλείσουμε φορολογικό, υποκλοπή έργου και πολυεθνικές».

Ώρες συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας

Το ραντεβού για την απεργιακή συγκέντρωση έχει δοθεί στο Σύνταγμα στις 9:30, στα εξής σημεία:

  • Πλατεία Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.
  • Ομόνοια: Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών, Μαζικοί φορείς των δήμων της Αττικής.
  • Προπύλαια: Ομοσπονδίες και Σωματεία εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, Σύλλογοι Φοιτητών, Σύλλογοι στην επαγγελματική κατάρτιση.
  • Οι ομοσπονδίες και τα σωματεία των συνταξιούχων έχουν συγκέντρωση στις 9:00 το πρωί έξω από το κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας και από εκεί θα μεταβούν με πορεία στην απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα.
  • Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ διοργανώνουν απεργιακή προσυγκέντρωση στις 5:30 το πρωί στον ΗΣΑΠ του Πειραιά.



Κλειστοί δρόμοι και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα σήμερα 17/04 για την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ

Η ΕΛΑΣ  προχώρησε σε έκτακτη ανακοίνωση, ενημερώνοντας όσους θέλουν να μετακινηθούν στο κέντρο, πως θα υπάρξουν κλειστοί δρόμοι, λόγω των συναθροίσεων και των πορειών.

Τα έκτακτα μέτρα της τροχαίας θα ληφθούν από τις 09:30 το πρωί στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και κατά περίπτωση -όπου είναι απαραίτητο και ανάλογα με την κίνηση των διαδηλωτών-σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της Πλατείας Ομονοίας (Πατησίων, Αιόλου κ.λπ.), της Πλατείας Συντάγματος (Όθωνος, Λεωφόρους Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας) καθώς και στους οδικούς άξονες της Πανεπιστημίου και της Σταδίου.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση της συνάθροισης – κινητοποίησης.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο συμμετέχουν στην απεργία

Στην απεργία συμμετέχουν επίσης και οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβαν τα πρωτοβάθμια σωματεία και οι Ομοσπονδίες.

Μεταξύ των ενώσεων που αποφάσισαν συμμετοχή στην απεργία είναι και η ΕΙΝΑΠ που εκπροσωπεί τους γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ