Το Ιράν απειλεί με μαζική απάντηση εάν το Ισραήλ πραγματοποιήσει την παραμικρή εισβολή


Ο Ραΐσι δηλώνει ότι η επίθεση του Σαββάτου ήταν περιορισμένη και πως εάν το Ιράν ήθελε να πραγματοποιήσει μεγαλύτερη επίθεση «δεν θα έμενε τίποτα από το σιωνιστικό καθεστώς». 

Ο πρόεδρος του Ιράν προειδοποιεί ότι η παραμικρή εισβολή από το Ισραήλ θα έφερνε μία μαζική και σκληρή απάντηση καθώς η περιοχή προετοιμάζεται για πιθανά ισραηλινά αντίποινα μετά την επίθεση του Ιράν το περασμένο Σάββατο.

Ο Εμπραχίμ Ραΐσι στην ομιλία του σε μία ετήσια στρατιωτική παρέλαση, η οποία μεταφέρθηκε σε στρατώνα βόρεια της Τεχεράνης, από τον συνηθισμένο χώρο διεξαγωγής της, στα νότια προάστια της πόλης. Οι ιρανικές αρχές δεν αιτιολόγησαν τον λόγο της μεταφοράς, ενώ η δημόσια τηλεόραση δεν μεταδίδει ζωντανά την παρέλαση, όπως έκανε τα προηγούμενα χρόνια.

Το Ιράν εκτόξευσε εκατοντάδες πυραύλους και drones κατά του Ισραήλ μέσα στο Σαββατοκύριακο, ως αντίποινα για το χτύπημα του Ισραήλ στο ιρανικό προξενείο της Συρίας, στο οποίο σκοτώθηκαν 12 άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο ανώτατοι διοικητές των Φρουρών της Επανάστασης.

Το Ισραήλ, με την βοήθεια των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της γειτονικής Ιορδανίας αλλά και άλλων χωρών κατάφερε να αναχαιτίσει επιτυχώς όλους τους πυραύλους και τα drones.

Ο Νετανιάχου έχει ορκιστεί να απαντήσει, χωρίς όμως να λέει το πότε ή το πού, με τους συμμάχους να προειδοποιούν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να αποφύγουν περαιτέρω κλιμάκωση.

Ο Ραΐσι δηλώνει ότι η επίθεση του Σαββάτου ήταν περιορισμένη και πως εάν το Ιράν ήθελε να πραγματοποιήσει μεγαλύτερη επίθεση «δεν θα έμενε τίποτα από το σιωνιστικό καθεστώς». Τις δηλώσεις του μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Το Ισραήλ και το Ιράν διεξάγουν έναν σκιώδη πόλεμο επί δεκαετίες, ωστόσο το χτύπημα του Σαββάτου ήταν η πρώτη ευθεία στρατιωτική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ