H BMW M5 «καταστρέφει» την Aston Martin Vantage (+video)


Ακόμα και στα υψηλά κλιμάκια της κοινωνίας, είναι παραπάνω από διακριτές οι σκάλες του πλούτου. Για παράδειγμα, κάποιος που μπορεί να αγοράσει μια BMW M5 Competition είναι αναμφισβήτητα εύπορος και το αυτοκίνητο αποκαλύπτει σε πλήρη ευρύτητα το εύρος της επαγγελματικής επιτυχίας. Αλλά δίπλα σε έναν κάτοχο Aston Martin Vantage, αυτομάτως μετατρέπεται σε «πλέμπα».

Το όνομα και μόνο της βρετανικής φίρμας συνειρμικά σε μεταφέρει σε ταινίες του James Bond, ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, λαμπερές τελετές απονομής βραβείων και γενικότερα, την «αφρόκρεμα» του lifestyle. Βέβαια, Aston Martin δεν σημαίνει μόνο εκθαμβωτικό look και αυτοκρατορική παρουσία στον δρόμο. Όπως μαρτυρούν τα 510 άλογα και 685 Nm ροπής από τον 4λιτρο V8 twinturbo της νέας Vantage, υπάρχει το κατάλληλο γκάζι για να συνετίσει οποιονδήποτε επιχειρήσει να τραμπουκίσει το εκλεπτυσμένο κουπέ. Το θέμα είναι τι κάνει ο επίδοξος James Bond, όταν ο τραμπούκος απέναντι διαθέτει 125 ίππους και 65 Νm περισσότερα, μαζί με σύστημα τετρακίνησης. Η σωστή απάντηση είναι «τα στραβά μάτια».

Όπως θα παρακολουθήσουμε ευθύς αμέσως, τα 3,5 δλ. (3,98 όπως τα μέτρησαν οι Νεοζηλανδοί συνάδελφοι) της Vantage για το 0-100 χλμ./ώρα δεν δημιούργησαν την παραμικρή αντίσταση στα 3,3 της κορυφαίας M5. Το σύστημα τετρακίνησης xDrive «εξακοντίζει» το βαυαρικό υπερσεντάν στην εκκίνηση, με την «κοσμοπολίτικη» Aston να παρακολουθεί ανήμπορη τις τετραπλές απολήξεις να απομακρύνονται.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ