Επιθετικό παραλήρημα Ερντογάν: Συγκρίνει τον «αγώνα» της Χαμάς με την Μικρασιατική Καταστροφή


Ο  Ερντογάν έχει ορκιστεί να υπερασπιστεί την παλαιστινιακή υπόθεση «ακόμα κι αν μείνει μόνος» και δεν διστάζει να συγκρίνει το Ισραήλ με τον Χίτλερ

Μαινόμενος για μία ακόμα φορά κατά του Ισραήλ εμφανίζεται ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν , κάνοντας μάλιστα παραλληλισμούς μεταξύ της ισλαμιστικής Χαμάς και τουρκιών εθνικιστικών ομάδων που συμμετείχαν σε σφαγές Ελλήνων κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή.

«Με τη δολοφονία πάνω από 14.000 αθώων παιδιών στη Γάζα, το Ισραήλ έχει ήδη ξεπεράσει τον ηγέτη των Ναζί Αδόλφο Χίτλερ», είπε ο Ερντογάν στην κοινοβουλευτική συνεδρίαση του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΚ) στην Άγκυρα την Τετάρτη.

Κατέκρινε για μία ακόμα φορά την «άνευ όρων υποστήριξη από τη Δύση» προς το Ισραήλ, το οποίο είπε ότι βοηθούσε το Ισραήλ «να πραγματοποιήσει σφαγές που έπεσαν επαίσχυντα στην ανθρώπινη ιστορία, τόσο στη Γάζα, στη Δυτική Όχθη».

Ο Ερντογάν επέκρινε σκληρά το Ισραήλ και κατηγόρησε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι διέπραξε «σφαγή» από τότε που ο τελευταίος εξαπέλυσε μια θανατηφόρα στρατιωτική επίθεση στη Γάζα μετά από μια διασυνοριακή επίθεση στις 7 Οκτωβρίου υπό την ηγεσία της παλαιστινιακής αντιστασιακής οργάνωσης Χαμάς, στην οποία περίπου 1.200 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν.

Συγκρίνοντας τον αγώνα της Χαμάς με τον Τουρκικό Πόλεμο της Ανεξαρτησίας (μικρασιατική καταστροφή) πριν από 100 χρόνια, ο Ερντογάν είπε: «Γνωρίζουμε καλά το κόστος του να το πούμε αυτό, αλλά ο κόσμος πρέπει να μάθει την αλήθεια».

Τονίζοντας ότι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ευαισθησία της Τουρκίας στο παλαιστινιακό ζήτημα, ο Ερντογάν είπε ότι η παλαιστινιακή υπόθεση έδωσε στη ζωή του νέο νόημα.

«Θα αγωνιστώ για την παλαιστινιακή υπόθεση και θα είμαι η φωνή του καταπιεσμένου παλαιστινιακού λαού ακόμα κι αν μείνω μόνος», δήλωσε.

Η κυβέρνηση του Ερντογάν διατηρεί δεσμούς με τη Χαμάς, η οποία κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας. Σε αντίθεση με ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες και τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Τουρκία δεν κατατάσσει τη Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ