Χαμός με τα Boeing 787: «Θα μπορούσε να καταπέσει, αν δεν αντιμετωπισθούν τα προβλήματα»


«Οι ισχυρισμοί σχετικά με τη δομική ακεραιότητα του αεροσκάφους 787 είναι ανακριβείς», επαναλαμβάνει η Boeing.

Σε συνέχεια του ελέγχου της Boeing έπειτα από σειρά περιστατικών ασφάλειας, στελέχη της αεροπορικής εταιρείας πρόκειται βρεθούν ενώπιον της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου θα καταθέσει ο μηχανικός Σαμ Σάλεπουρ για τις ανησυχίες που έχει αναφορικά με την κατάσταση των αεροσκαφών 787.

Σε συνέντευξη στο NBC, ο μηχανικός σημείωσε πως «το αεροπλάνο θα μπορούσε απλώς να συντριβεί, εκτός αν αντιμετωπισθούν τα κατασκευαστικά ζητήματα», ενώ, αναφέρθηκε και σε κενά μεταξύ εξαρτημάτων που προέκυψαν κατά τη συναρμολόγησης των αεροσκαφών.

Σε ερώτηση αν θα έβαζε τη δική του οικογένεια σε ένα από τα 787, απάντησε πως «αυτή τη στιγμή, δεν θα το έκανα». Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) ερευνά τους ισχυρισμούς του Σάλεπουρ, οι οποίοι αναφέρθηκαν για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα από τους New York Times.

Η Boeing, ένας από τους δύο μεγαλύτερους παραγωγούς εμπορικών αεροπλάνων στον κόσμο, επέμεινε και πάλι πως τα τζετ της είναι ασφαλή και αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς του μηχανικού. «Οι ισχυρισμοί σχετικά με τη δομική ακεραιότητα του 787 είναι ανακριβείς. Τα ζητήματα που τέθηκαν, έχουν υποβληθεί σε αυστηρή μηχανολογική εξέταση υπό την επίβλεψη της FAA», σημείωσαν πηγές της εταιρείας, στο NBC.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ