Κέικ με βουτυρόκρεμα πραλίνας φουντουκιού


Ο καιρός σηκώνει απογεύματα στο σπίτι, με επιτραπέζια, ζεστά ροφήματα και λαχταριστά κέικ. Η Μάνια Ντέλου μας προτείνει μια συνταγή που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο!

Τα υλικά που χρειαζόμαστε:

100 γραμ. κακάο σε σκόνη

500 γραμ. ζάχαρη

750 ml νερό

250 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

450 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ

1 κουτ.γλ. μαγειρική σόδα

4 κουτ. γλ. βανίλια σε σκόνη

4 αυγά

160 γραμ. πραλίνα φουντουκιού

Πώς το φτιάχνουμε:

1. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε δύο στρογγυλές φόρμες 20 εκ. για κέικ.

2. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το κακάο, τη μισή ζάχαρη (250 γραμ). και 500 ml νερό.

3. Σε ένα ξεχωριστό μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα.

4. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την υπόλοιπη (250 γραμ.) ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

5. Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε.

6. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.

7. Βάζουμε στο μείγμα υγρών τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε.

8. Τέλος προσθέτουμε το μείγμα κακάο και την πραλίνα φουντουκιού, και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

9. Ισομοιράζουμε το μείγμα στις δύο φόρμες και ψήνουμε για 50’ στους 180ο σε προθερμασμένο φούρνο.

10. Όταν ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά πάνω στη σχάρα και καλύπτουμε το κέικ με την βουτυρόκρεμα.

Βουτυρόκρεμα με πραλίνα φουντουκιού

Υλικά:

220 γραμ. βούτυρο

200 γραμ. πραλίνα φουντουκιού

220 γραμ. άχνη κοσκινισμένη

60 γραμ. γάλα

Εκτέλεση:

Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει, προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι τα δύο υλικά να ενωθούν καλά. Σιγά-σιγά προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε πάλι πολύ καλά μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέτουμε το γάλα. Προσθέτουμε επιπλέον ζάχαρη άχνη ή γάλα ανάλογα με τη σύσταση που θέλουμε να έχει η βουτυρόκρεμά μας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ