Ιράν: Αυτό είναι το νέο σύστημα αεράμυνας Bavar-373 ικανό να αναχαιτίσει και F-35


Ιράν: Σημαντικό ρόλο στην αμυντική προετοιμασία παίζει ένα νέο σχετικά σύστημα αεράμυνας

Εν αναμονή των ισραηλινών αντιποίνων κατά του Ιράν οι διπλωματικές ζυμώσεις συνεχίζονται, ωστόσο και οι Ιρανοί ετοιμάζονται δια παν ενδεχόμενο.

Σημαντικό ρόλο στην αμυντική προετοιμασία παίζει ένα νέο σχετικά σύστημα αεράμυνας.

Το Bavar-373 είναι ένα κινητό σύστημα αεράμυνας μεγάλου βεληνεκούς που αναπτύχθηκε από το Ιράν, ως ανταγωνιστής της τελευταίας έκδοσης του ρωσικού συστήματος αεράμυνας S-300.

Σύμφωνα με το armyrecognition.com παρουσιάστηκε επίσημα σε τελετή στην οποία παρέστη ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ρουχανί στις 22 Αυγούστου 2019. Μια βελτιωμένη έκδοση του συστήματος παρουσιάστηκε το 2022. Επικαλούμενο πληροφορίες από την ιρανική αμυντική βιομηχανία, η νέα έκδοση του Bavar-373 είναι συγκρίσιμη με το ρωσικό πυραυλικό σύστημα αεράμυνας S-400, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να αναχαιτίσει μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς, συμπεριλαμβανομένου του αμερικανικού αεροσκάφους stealth F-35.

Πώς λειτουργεί το ιρανικό σύστημα αεράμυνας

Το Bavar-373 είναι ένα πυραυλικό σύστημα αεράμυνας που έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει και να αναχαιτίζει εισερχόμενους πυραύλους, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και αεροσκάφη σε μεγάλες αποστάσεις και μεγάλα υψόμετρα και προορίζεται για την προστασία του ιρανικού εδάφους και των στρατηγικών πόρων από αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις.

Το σύστημα αεράμυνας περιλαμβάνει πολλά εξαρτήματα, όπως ραντάρ, οπτικούς αισθητήρες και συστήματα διοίκησης και ελέγχου για τον εντοπισμό, την παρακολούθηση και την αναχαίτιση στόχων.

Το σύστημα λέγεται ότι περιλαμβάνει πολλά διαφορετικά στοιχεία και εξαρτήματα, όπως οχήματα TEL (Transporter Erector Launcher), ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης 3D AESA (Active Electronically Scanned Array) Meraj-4, και θέση διοίκησης. Το σύστημα μπορεί επίσης να περιλαμβάνει άλλα στοιχεία, όπως οπτικούς αισθητήρες, κάμερες και συστήματα ζεύξης δεδομένων που χρησιμοποιούνται για την υποστήριξη του εντοπισμού και της παρακολούθησης στόχων.

Το Bavar-373 είναι σε θέση να εκτοξεύσει τον ιρανικής κατασκευής Sayyad-4B που είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση του πυραύλου Sayyad-4 ενός πυραύλου αναχαίτισης δύο σταδίων, στερεού καυσίμου. Ο πύραυλος έχει σχεδιαστεί για να εμπλέκεται και να αναχαιτίζει εισερχόμενους εναέριους στόχους σε βεληνεκές έως και 300 km και σε ύψος έως και 120 km.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ