Τζωρτζίνα Ξένου: Έγινε πρωταθλήτρια του καράτε στα 11 της, ξεπέρασε τον καρκίνο στα 12 της και ξαναέγινε πρωταθλήτρια στο καράτε!


Θέλει αρκετή ψυχική δύναμη για να διαχειριστείς το γεγονός ότι πάσχεις από καρκίνο, ειδικά όταν είσαι μόλις στα 12 σου έτη. Η Τζωρτζίνα λοιπόν δεν κατάφερε μόνο να τον ξεπεράσει, αλλά και να είναι σήμερα πρωταθλήτρια στο καράτε!

Η ιστορία της Τζωρτζίνας Ξένου μόνο συγκίνηση μπορεί να προκαλέσει στο άκουσμά της. Μέχρι τα 11 της ήταν πρωταθλήτρια στο καράτε, μέχρι που διαγνώστηκε με καρκίνο στο έντερο. Αφού υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, αργότερα ακολούθησε το επώδυνο στάδιο των χημειοθεραπειών…

Παρ’ όλα αυτά, η Τζωρτζίνα κατάφερε να βγει νικήτρια από την δυσκολότερη «μάχη» της ζωής της. Μάλιστα λίγους μήνες μετά το τέλος της περιπέτειάς της, κατάφερε κάτι συγκλονιστικό: να ξαναγίνει πρωταθλήτρια Ελλάδος στο καράτε!

Τα παιδικά της χρόνια

Η Τζωρτίζνα γεννήθηκε το 1997.

Από μικρή, όταν ήταν μόλις 3 ετών, η Τζωρτζίνα ξεκίνησε να κάνει ενόργανη, στίβο, κολύμπι. καράτε, αλλά και παραδοσιακούς χορούς, μιας και οι γονείς της είναι και οι δύο προπονητές στο καράτε.

«Από μικρή θαύμαζα τη μαμά μου και ήθελα να της μοιάσω.», ανέφερε η Τζωρτζίνα..

Όταν κατέκτησε το χρυσό στο καράτε στα 11 της!

Με τον καιρό αποδείχθηκε ότι η μεγάλη της αγάπη ήταν το καράτε στο οποίο διακρίθηκε το 2008, όταν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο τόσο στο Πανελλήνιο όσο και στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, αλλά και το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο!

Όταν έμαθε ότι είχε καρκίνο στα 12 της

Όλα πήγαιναν κατ’ ευχήν για την Τζωρτζίνα, μέχρι που στα μέσα του 2009 ξεκίνησε ο μεγάλος γολγοθάς της.

«Στα μέσα του 2009 άρχισα να νιώθω περίεργους πόνους στην κοιλιά, που κάποια στιγμή έγιναν εντονότεροι. Θυμάμαι ότι διπλωνόμουν στα δύο για να μου περάσει ο πόνος», αποκάλυψε η 21χρονη.

Ύστερα από απανωτές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε η μικρή, διαπιστώθηκε ότι έπασχε από λέμφωμα Burkitt που παρουσιάζεται στο έντερο.

Η διάγνωση ήταν ό,τι χειρότερο θα μπορούσαν να ακούσουν οι γονείς της.

Το κρίσιμο χειρουργείο

Τελικά οι γιατροί αποφάσισαν να την υποβάλλουν σε χειρουργείο προκειμένου να αφαιρεθεί το κομμάτι του εντέρου της που νοσούσε. Μόνο που έπειτα από την εγχείρηση, το κομμάτι ήταν πολύ μεγαλύτερο από ό,τι υπολόγιζαν.

Το στάδιο των χημειοθεραπειών

Τους επόμενους μήνες η Τζωρτζίνα έπρεπε να υποβληθεί σε χημειοθεραπείες και η πιο δύσκολη στιγμή ήταν όταν έπρεπε οι γονείς της να ανακοινώσουν στην Τζωρτζίνα πως θα έχανε τα μαλλιά της.

«Από το πουθενά έζησα πάρα πολύ δύσκολες στιγμές. Πονούσα, αλλά είχα ανθρώπους δίπλα μου που με στήριζαν και αυτό μου έδινε δύναμη.», ανέφερε η Τζωρτζίνα.

Πως διαχειρίστηκε αυτή την κατάσταση η Τζωρτζίνα;

Μόλις έμαθε τι έχει από τους γονείς της η Τζωρτζίνα, δεν έκλαψε, όπως θα περίμενε κανείς. Ήταν ψύχραιμη και αποφασισμένη να κερδίσει και αυτή την «μάχη»…

Το μόνο που ρώτησε τη μαμά της ήταν αν θα ξαναέβγαιναν τα μαλλιά της. «Φυσικά και θα ξαναβγούν» της είπε και έτσι ησύχασε.

Η μητέρα της ήθελε να ξυρίσει και τα δικά της μαλλιά για συμπαράσταση, ωστόσο η Τζωρτζίνα της είπε να μην το κάνει.

«Θα βλέπω τα δικά σου μαλλάκια και θα ελπίζω ότι θα έχω ξανά και τα δικά μου», της είπε η Τζωρτζίνα.

Το τελικό στάδιο των χημειοθεραπειών και η επιστροφή της στο καράτε

Έπειτα από πέντε μήνες νοσηλείας, πολλές χημειοθεραπείες, πολύ πόνο και κόπο, η Τζωρτζίνα για ακόμα μία φορά βγήκε νικήτρια από τη δυσκολότερη μάχη της ζωής της.

«Μου έδινε δύναμη η ελπίδα ότι κάποτε θα επιστρέψω πιο δυνατή. Έπαιρνα δύναμη από τα όνειρά μου…», ανέφερε η Τζωρτζίνα.

Η αγάπη της για το καράτε ωστόσο ήταν τόσο μεγάλη, που την επομένη μέρα που βγήκε από το νοσοκομείο, ντύθηκε, πήρε το σάκο της και πήγε για προπόνηση!

Το χρυσό που κατέκτησε πριν λίγα χρόνια!

Μάλιστα, δέκα μήνες από την τελευταία της χημειοθεραπεία, η Τζωρτζίνα κατάφερε να κερδίσει ξανά το χρυσό πανελλήνιο μετάλλιο στο καράτε.

Το βιβλίο της

Το 2012 αποφάσισε μαζί με τη μητέρα της να γράψουν ένα βιβλίο για την ιστορία της, το οποίο τελικά και εξέδωσαν. Αυτό έχει τον τίτλο:« Γεννημένη νικήτρια».

«Κάθε φορά που με στεναχωρεί κάτι, σκέφτομαι ότι έχω νικήσει τον καρκίνο», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του καράτε…

«Το αποκλειστικό μυστικό για την επιτυχία είναι η αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε. Όσο αντίξοες κι αν είναι οι συνθήκες, όταν προπονούμαστε με μεράκι και πάθος, τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες. Υπάρχουν φορές που υποφέρω στην προπόνηση, είτε ψυχολογικά είτε σωματικά, όμως αυτό δεν είναι παρά μόνο απογοητεύσεις της στιγμής και είναι πραγματικά μηδαμινό μπροστά στην υλοποίηση των ονείρων μου.», υπογράμμισε η 21χρονη αθλήτρια.

Επιμέλεια: Χάρης Μαυροκέφαλος, Φιλόλογος

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ