Κρήτη: Ατύχησαν οι… ζωοκλέφτες – Έπεσαν πάνω σε περιπολία του ΤΑΕ Λασιθίου


Στη θέα του υπηρεσιακού τζιπ οι ζωοκλέφτες αναγκάστηκαν να παρατήσουν τα ζώα και να διαφύγουν, εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι.

Ζωοκλέφτες που έκλεψαν 130 ζώα στην Κρήτη παραλίγο να πετύχουν στην παρανομία τους.

Λίγο ήθελαν ακόμα, όμως η επιχείρηση «ναυάγησε» στο παρά πέντε εξαιτίας της περιπολίας του ΤΑΕ Λασιθίου που βρέθηκε, δυστυχώς για τους δράστες, στο σωστό μέρος, την σωστή στιγμή.

Αστυνομικοί του ΤΑΕ Λασιθίου σαν άλλοι Φαντομάδες ξεπρόβαλλαν εκεί που δεν τους περίμεναν και τους χάλασαν τα σχέδια.

Πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι αρχικώς το πλήρωμα του ΤΑΕ εντόπισε μέρος των κλεμμένων ζώων, τα οποία προπορεύονταν των υπολοίπων. Ήταν …φως φανάρι τι συνέβαινε και ας ήταν σκοτάδι.

Από τους αστυνομικούς ο ιδιοκτήτης πληροφορήθηκε ότι είχαν κλέψει τα ζώα του, από το ποιμνιοστάσιο του, σε περιοχή του Λασιθίου.

Οι ζωοκλέφτες κατάφεραν να τα οδηγήσουν μέσα από διαδρομές και μονοπάτια που λίγοι ξέρουν, κάτι που υποδηλώνει ότι οι δράστες είναι ντόπιοι ή δραστηριοποιούνται στην περιοχή και κατά συνέπεια γνωρίζουν την περιοχή σαν την παλάμη του χεριού τους. Ο τρόπος δράσης τους καταδεικνύει επίσης ότι είναι του …επαγγέλματος.

Όσο προχωράμε προς το Πάσχα, τόσο εντείνονται οι περιπολίες της υπηρεσίας σε περιοχές-SOS για ζωοκλοπές. Οροπέδιο Λασιθίου, Κρούστας-Πρίνα, Πάνω Μεραμπέλλο είναι περιοχές με κόκκινη πινέζα στο χάρτη της ζωοκλοπής. Στόχος του ειδικού σχεδιασμού είναι ο αιφνιδιασμός αλλά και η αποτροπή. Οι αστυνομικές Αρχές βρίσκονται σε μεγαλύτερη κινητικότητα καθώς διαχρονικά στην Κρήτη την περίοδο αυτή καταγράφονται αυξημένα περιστατικά ζωοκλοπών, μικρότερου ή μεγαλύτερου αριθμού ζώων.

Και μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα είναι αξιοσημείωτα. Μόλις πριν μερικές εβδομάδες, στα τέλη Μαρτίου, αστυνομικοί του ΤΑΕ Λασιθίου είχαν προβεί σε επ’ αυτοφώρω σύλληψη, στην περιοχή της Πρίνας.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ